Nationale 1A - Champions Play Off - speeldag 4 - Club Brugge KV-Royal Antwerp FC
Jan Breydelstadion - zondag 16 mei 2021 - 18:30u.
(15/05/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Christophe Battiston, Romain Devillers, Jan Boterberg

De kern: De Champions' Play-Off zijn amper halverwege of Antwerpcoach Frank Vercauteren moet al een eerste keer en niet geheel toevallig voor de uitwedstrijd op Jan Breydel een spelbepalende speler missen. Woensdag werd Birger Verstraete (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) NA een fout van Noa Lang en andere pesterijtjes van de bezoekende speler geboekt! Begrijpe, wie kan. De resultaten van de gezondheidstests zijn momenteel nog niet bekend. Of de rood-witte technische staf spelers kan recupereren voor deze uiterst moeilijke verplaatsing evenmin. De namen van de beschikbare kern waarmee Frank Vercauteren en Rudi Cossey op afzondering vertrekken, worden bekendgemaakt na de zaterdagmiddagtraining. Krijgen Ivan Pavlic en Zeno Van Den Bosch nog gezelschap uit de aspirantenwerking van de club? Sander Coopman, Faris Haroun, Bruny Nsimba en Jérémy Gelin blijven alvast onbeschikbaar. Of een van hen voor het resterende deel van de nacompetitie nog in actie komt, is twijfelachtig, al werken ze stuk voor stuk wel hard aan hun revalidatie.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): worden toegevoegd na de zaterdagmiddagtraining

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> (6+1), gele dreiging >> niemand, geelgeschorst CPO >> Birger Verstraete, rode kaarten CPO >> (0), roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman, Jérémy Gelin, Faris Haroun, Bruny Nsimba, Frank Boya (?), DLZ7 (?), Dylan Batubinsika (?).

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: deze vierde speeldag van de nacompetitie onderneemt Royal Antwerp FC het bezoek aan de uittredende kampioen en verliezend bekerfinalist van het voorgaande seizoen. In de heenronde nam Club Brugge KV de driepunter mee huiswaarts na een vroege uitsluiting van Jérémy Gelin. Afgelopen midweek moesten beide clubs tevreden zijn met een remise na een kansenarme wedstrijd, waarbij de bezoekers fors inzetten op organisatie. Het wordt dus opnieuw een clash van twee traditieclubs waarbij Club Brugge KV mits eigen winst een belangrijke stap richting titel kan zetten of al zekerheid over een nieuwe titel kan krijgen. Een verrassing was en is altijd mogelijk. De uitzege van november 1989 (doelpunten Alex Czerniatynski en Nico Claesen) rekenen we daar niet toe, wel die van 6 januari 1974. Nadat Roger Van Gool, René Desaeyere en Flemming Lund voor een ongelooflijke 0-3 ruststand brachten, knalde Karel Beyers even voorbij het uur de 0-4 eindstand op het bord in het Albert Dyserynckstadion. De radioverslaggever kon het zelf nauwelijks geloven! Van de inmiddels in totaal 180 onderlinge wedstrijden (PO-wedstrijden meegerekend) won blauw-zwart er 83, rood-wit klopte af op 54, 44 keer eindigde de partij op remise. Royal Antwerp FC scoorde zelf 252 doelpunten, maar moest ook wel 319 goals toestaan.
**Geen doelpunten in de midweekwedstrijd. Toch blijft Dieumerci Mbokani na zijn tweeklapper in Lotto Park de clubschutterslijst aanvoeren. Zijn persoonlijke totaal blijft hangen op (11+2) en bezorgt hem een verdienstelijke
veertiende plaats in de reekstopschutterstabel. Bij Club Brugge rekent de technische staf o.a. op Noa Lang om te scoren en de titelkansen gaaf te houden. Paul Onuachu voegde nogmaals een doelpunt toe aan zijn indrukwekkende totaal. De Gouden Stier komt nu op 32 doelpunten.
**De rood-witte selectie beëindigde het seizoen met een recordaantal gele kaarten en daar zijn er tijdens de eerste twee wedstrijden van de Champions' Play Off alweer zes aan toegevoegd. Met die ene kaart van afgelopen donderdag voor Birger Verstraete, heeft niemand anders dan Royal Antwerp FC een eerste schorsingsdag van deze CPO uit te boeten! Schorsing volgt immers na ofwel een rechtstreekse uitsluiting, een uitsluiting na twee gele kaarten in dezelfde wedstrijd ofwel een totaal van drie gele kaarten (art. 11.6 van het bondsreglement).
**Abonnementen 2021-2022: Royal Antwerp FC maakte zopas bekend dat meer dan negenduizend rood-witte fans hun abonnement voor het nieuwe seizoen online of in het stadion hebben verlengd.
 
  
HOME