Nationale 1A - Champions Play Off - speeldag 4 - KRC Genk-Royal Antwerp FC
Luminus Arena - donderdag 20 mei 2021 - 18:30u.
(18/05/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jan Boterberg, Nick Senecaut, Kevin Dhondt, Wim Smet.

De kern: de kern was door de nederlaag en de onterecht gefloten strafschop (waar zat de VAR?) mentaal aangeslagen, maar was wel zonder al te grote fysieke problemen doorheen de slag om Jan Breydel gekomen. Faris Haroun en Jérémy Gelin sloten tenminste gedeeltelijk opnieuw aan bij de groepstrainingen. Of die inspanningen ook volstaan om ook al wedstrijdfit te zijn voor donderdag, is een beslissing die we graag overlaten aan de medische en sportieve staf. Of coach Frank Vercauteren ook andere spelers (Didier Lamkel Ze?, Dylan Batubinsika?) kan recupereren uit de ziekenboeg, is momenteel evenmin geweten. Birger Verstraete keert alvast wel terug uit schorsing. Ritchie De Laet en Martin Hongla Yma II staan op scherp. De namen van de beschikbare kernspelers waarmee Frank Vercauteren en Rudi Cossey op afzondering vertrekken, worden bekendgemaakt na de woensdagmiddagtraining.

De (21) namen van de selectie (in numerieke volgorde): 1 Alireza Safarbeiranvand, 2 Ritchie De Laet, 4 Abdoulaye Seck, 5 Birger Verstraete, 7 Didier Lamkel Ze, 14 Nill De Pauw, 15 Frank Boya, 16 Pieter Gerkens, 18 Martin Hongla Yma II, 19 Koji Miyoshi, 21 Dylan Batubinsika, 23 Opoku Ampomah, 25 Alexis de Sart, 30 Aurélio Ulineia Buta, 31 Maxime Le Marchand, 46 Jean Butez, 63 Zeno Van Den Bosch, 70 Dieumerci Mbokani, 90 Felipe Avenatti, 94 Jordan Lukaku, 97 Ortwin De Wolf.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> (7+4), gele dreiging >> twee spelers, geelgeschorst CPO >> niemand, rode kaarten CPO >> (0), roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman, Bruny Nsimba, DLZ7 (?), Dylan Batubinsika (?).

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: op deze vijfde speeldag van de Champions' Play-Offs staat het bezoek aan de Luminus Arena van KRC Genk ingeschreven op de kalender. Beide clubs openden deze nacompetitie in het Bosuilstadion. In tegenstelling tot de laatste speeldag van de reguliere competitie was het dit keer KRC Genk dat de driepunter mocht meenemen richting Limburg, al was dat niet helemaal verdiend te noemen. De fusieclub heeft een traditie van goede resultaten in eigen huis tegen de Great Old te verdedigen.
**Dieumerci Mbokani zit aan drie treffers in vier eindrondewedstrijden. Hij blijft daarmee uiteraard clubtopschutter en nadert de top tien van de reeksschutterslijst. Zijn 14 seizoenstreffers zijn inmiddels goed voor een gedeelde twaalfde plaats. Hij zit daarmee o.a. Théo Bongonda (KRC Genk - 16) op de hielen. Helemaal bovenaan prijkt Paul Onuachu (KRC Genk) als onbedreigde leider met liefst 33 doelpunten. Het record van 39 dat Erwin Vandenbergh tijdens het seizoen 1979-1980 in 34 wedstrijden vestigde in dienst van K Lierse SK verbreken, lijkt niet meer te zullen lukken.
**Op voorzet van Jordan Lukaku (foto: hier in strijd tijdens de heenwedstrijd van de reguliere competitie in de lege Luminus Arena - archief De ANTWERPSUPPORTER Online), knalde Dieumerci Mbokani afgelopen zondag zijn veertiende tegen de touwen, al volstond dat doelpunt niet voor puntengewin. Beter nieuws was er voor de linkspoot. Hij werd door bondscoach Martinez toegevoegd aan de reservelijst van de nationale selectie voor het komende Europese Kampioenschap.
**De rood-witte selectie beëindigde het seizoen met een recordaantal gele kaarten en daar zijn er tijdens de eerste vier wedstrijden van de Champions' Play Off alweer ELF aan toegevoegd. Verrassend genoeg telt tegenstander KRC Genk inmiddels ook al negen boekingen, al zijn ze op uitzondering van Hrosovsky, die op scherp staat, netjes verdeeld voor verschillende spelers.
**Abonnementen 2021-2022: Royal Antwerp FC maakte zopas bekend dat meer dan negenduizend rood-witte fans hun abonnement voor het nieuwe seizoen online of in het stadion hebben verlengd.
 
  
HOME