De week online
(06/06/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
**Drie in geel en een in parelwit. Martin Hongla (Kameroen), Alireza Safarbeiranvand (Iran), Abdoulaye Seck (Senegal) en Koji Miyoshi (Japan) waren recent en met succes actief voor hun respectief landenelftal.
**Terwijl het overgrote deel van de spelersgroep van de Great Old ondertussen ergens vakantie viert, waren de supporters aan het werk. Zij kozen inmiddels het doelpunt van het seizoen (Didier Lamkel Ze tegen KVRS Waasland-Sk Beveren) en de assist van het jaar (Aurélio Ulineia Buta met dé splijtende pass tijdens de derby voor de winninggoal in de derby).
**De pers laat overigens weten dat de rechtsachter van Royal Antwerp FC in de belangstelling zou staan van zijn moederclub Benfica. Aurélio Ulineia Buta landde in 2017 op de Bosuil en verdedigde inmiddels 93 keer de rood-witte kleuren van de Ploeg van 't Stad.
**Op 29 mei kondigde de club de handtekening aan van Brian Priske als nieuwe hoofdcoach in opvolging van Frank Vercauteren die de rood-witte selectie doorheen een lastige tweede seizoenshelft met talrijke medische problemen en andere blessures naar een knappe derde plaats in de Champions' Play Off voerde. In afwachting van diens eerste training op de Bosuil, had de club al een interview met de nieuwe coach. Dion Cools was in GvA alvast lovend over zijn ex-coach.
**Oud-speler Anders Nielsen kwam vijf dagen na de aanstelling van de nieuwe patron de sportieve staf van de club vervoegen. Op 1 juni was ook Rudy Heylen al als mental coach op de Bosuil voorgesteld.
**De 18-jarige Abderahmane Soussi (30 januari 2003) komt over van Royale Union SG en onderschreef zijn eerste profcontract dat hem voor drie seizoenen (met optie) aan Royal Antwerp FC verbindt. De jonge aanvaller viel vorig seizoen drie keer in bij de hoofdmacht van de kampioen van 1B.
 
  
HOME