Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 8 - Royal Antwerp FC-FC Seraing - UPDATE
Bosuilstadion - zondag 19 september 2021 - 16:00u.
(18/09/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jan Boterberg, Mathias Hillaert, Matthias Massa, Alexandre Boucaut

De kern: korte voorbereidingstijd tussen de midweekopdracht in Griekenland en de thuiswedstrijd tegen FC Seraing. De technische staf recupereert enkel Faris Haroun, maar mag behoudens mirakel, verder geen spelers afvinken uit de blessureboeg. Met Alhassan Yusuf Abdullahi, Mickey Balikwisha, Sander Coopman, Björn Engels, Bruny Nsimba, Anthony Vilsaint en Sam Vines is die behoorlijk goed gevuld. De linksachter hield een stevig 'sign of war' in zijn gezicht over van de onbestrafte elleboog in Charleroi. De centrale verdediger liep er, ondanks zijn verjaardag, de afgelopen dagen mistroostig bij. Mbwana Samatta, roepnaam Ally, kreeg lovende kritieken van de lokale pers na zijn debuut in Eupen. Michael Frey benutte in twee tijden de strafschop na handspel in de zestien, zonder gele kaart voor de dader, te Eupen. De Gouden Stier telt inmiddels acht doelpunten. Vorige week was het nog een teken aan de wand, inmiddels staat Birger Verstraete na slechts (!) zeven wedstrijden al op scherp. Zoals KVO al terecht merkte, spreken de scheidsrechters vermoedelijk een woordje mee in het verloop van de competitie.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Dinis (da Costa Lima) Almeida, Jelle Bataille, Jean Butez, Ritchie De Laet, Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Johannes Eggestein, Viktor Fischer, Michael Frey, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Benson Manuel, Koji Miyoshi, Radja Nainggolan, Mbwana Ally Samatta, Abdoulaye Seck, Aurélio Ulineia Buta, Birger Verstraete.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 13+5, gele dreiging >> Birger Verstraete, geelgeschorst CPO >> 0 rode kaarten CPO >> (0), roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Mickey Balikwisha, Sander Coopman, Björn Engels, Bruny Nsimba, Anthony Vilsaint en Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**WAT ER OOK MOGE GEBEUREN… ZELFS TERREUR: Royal Antwerp FC roept al haar supporters op om – 20 jaar na de aanslagen van 9/11 – naar deze reportage te kijken en vanuit de volle wetenschap dat “wat er ook moge gebeure” ook geldt in de meest absurde en vreselijke situaties hun warm rood-wit hart te tonen en een donatie te doen via https://togetherstronger.eu/nl... 'Back on Track' in 'Telefacts' op VTM, zondag 19 september om 22:40u. (https://royalantwerpfc.be/nieuws).
**Het verleden: FC Seraing komt zondag voor de tweede keer met het stamboeknummer 167 (ex-R.B.D.B.), maar wel voor het eerst met (alweer) een nieuwe naam naar de Bosuil. Bij het vorige bezoek droeg de club de naam Seraing United. Jorn Brondeel (thans actief bij Willem II in de Nederlandse Ere-divisie) stond in het doel bij de Great Old. Bij de bezoekers moest ene Christophe Préseaux (ex-RAFC, KSK Ronse, R.B.D.B.) helpen niet te incasseren, maar kon toch niet verhinderen dat Joren Dom (foto: Joren Dom Dribbelt invaller Emilien Fransquet en treft in de slotfase van de partij raak - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) de gelijkmaker nette. RFC Seraing hield in 1996 op te bestaan, maar ook uit de voorgaande periode zijn sporen van onderlinge wedstrijden in het rood-witte clubarchief terug te vinden. Zo werd Nico Claesen in 1988 opgehaald bij Tottenham Hotspur FC, nadat hij begin jaren tachtig actief was in het Stade Le Pairay. Hij maakte in augustus 1982 kennis met het Bosuilstadion en zou in vier onderlinge duels twee keer raak treffen voor RFC Seraing. Ook de latere Bosuilcoach en huidige assistent-coach Marc Grosjean verdedigde toen ook de rood-zwarte kleuren. Met doelpunten van Karel Beyers en Gust Wilmssen schreef Royal Antwerp FC de allereerste onderlinge partij op de Bosuil met 2-0 op de rekening. In totaal vinden we achttien onderlinge partijen terug, netjes verdeeld over negen wedstrijden in eigen stadion en negen op verplaatsing in Luik. Xavier Caers was overigens de allereerste Antwerpspeler die scoorde tegen de Metallo's. De statistieken spreken in het voordeel van de Great Old met 11 overwinningen, drie gelijke spelen en vier nederlagen.
**Beide clubs houden de gele kaarten balans bijna in evenwicht. Achttien om zestien bij de bezoekers van zondag. Dat aantal is netjes verdeeld over 11 verschillende spelers. Ook bij de Great Old werden inmiddels elf spelers opgeschreven. Birger Verstraete (4) en Pieter Gerkens (3) dragen onder hun beidjes wel bijna de helft van de last. Met KRC Genk komt woensdag een G5-club naar de Bosuil voor de inhaalwedstrijd van de vijfde speeldag.
**Michael Frey stond op zeven en voegde daar Am Kehrweg nog een treffer aan toe. Hij blijft aan kop van de schutterstabel voor Jelle Vossen (SV Zulte Waregem - 6), Deniz Undav en Dante Vanzeir (beide RUSG - 5). Seraing FC hoopt Youssef Maziz (4) en Marius Mouandilmadji (2) in stelling te kunnen brengen op de Bosuil.
**Op bezoek op de Football Campus te Angleur wisten de jonge u21 van Gill Swerts tegen R Standard de Liège in blessuretijd de gelijkmaker te netten via Abel-Malik Aziz. Ze brachten zo een verdiend mee naar de Bosuil.
**Kalender Europa League: Royal Antwerp FC werd tijdens de loting op vrijdag 27 augustus gekoppeld aan Olympiacos (Griekenland), Eintracht Frankfurt (Duitsland) en Fenerbahçe (Turkije). Dit is het speelschema:
16/09/2021/21:00u. - Olympiacos-R. Antwerp FC
30/09/2021/18:45u. - R. Antwerp FC-Eintracht Frankfurt
21/10/2021/18:45u. - Fenerbahçe-Royal Antwerp FC
04/11/2021/21:00u. - R. Antwerp FC-Fenerbahçe
25/11/2021/21:00u. - Eintracht Frankfurt-R. Antwerp FC
09/12/2021/18:45u. - R. Antwerp-Olympiacos
 
  
HOME