Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 5 - Royal Antwerp FC-KRC Genk
Bosuilstadion - woensdag 22 september 2021 - 20:0u.
(21/09/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Yves De Neve, Kevin Monteny, Wesli De Cremer

De kern: Faris Haroun kwam met zijn vertrouwde rugnummer 38 opnieuw bij de wedstrijdkern. Hij kreeg net als oud-gediende Abdoulaye Seck een plekje in de ruime dug-out van de vernieuwde Bosuil. De centrale verdediger gaf zijn "vier" door aan Radja Nainggolan en werd op het wedstrijdblad ingevuld onder rugnummer dertig, tot het einde van vorig seizoen behoorde dat toe aan Aurélio Ulineia Buta. Faris Haroun en Abdoulaye Seck gingen afgelopen zondag in de slotfase nog even aan het opwarmen. Het bleef uiteindelijk bij de vier eerdere wissels. Alhassan Yusuf Abdullahi, Mickey Balikwisha, Sander Coopman, Björn Engels, Bruny Nsimba, Anthony Vilsaint en Sam Vines zetten hun revalidatie verder. Sander Coopman en Sam Vines zijn inmiddels al bezig met baloefeningen. Birger Verstraete beperkte temperament en inzet in functie van het risico op een fatale vijfde boeking. Hij is deze midweek voor de opdracht beschikbaar. Naar we vernemen zijn ook de last-minute transfers speelgerechtigd voor deze inhaalwedstrijd van de vijfde speeldag.

De (19) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Jelle Bataille, Jean Butez, Dinis da Costa Lima Almeida, Ritchie De Laet, Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Pierre Dwomoh, Johannes Eggestein, Viktor Fischer, Michael Frey, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Benson Manuel, Koji Miyoshi, Radja Nainggolan, Mbwana Ally Samatta, Abdoulaye Seck, Aurélio Ulineia Buta, Birger Verstraete.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 18+1, gele dreiging >> Birger Verstraete, geelgeschorst CPO >> 0 rode kaarten CPO >> (0), roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Mickey Balikwisha, Sander Coopman, Björn Engels, Bruny Nsimba, Anthony Vilsaint en Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: KRC Genk is ook in het Bosuilstadion een moeilijk te bekampen tegenstander. De Limburgers begonnen in Deurne-Noord aan de Champions Play Off van vorig seizoen. De overwinning met een laat doelpunt van Théo Bongonda lanceerden ze voor een uitstekende eindronde. De favoriete club wist een week eerder op de laatste speeldag van de vorige reguliere competitie met doelpunten van Didier Lamkel Ze, Dieumerci Mbokani en Dylan Batubinsika een dubbele achterstand in de slotfase om te buigen in een verdiende overwinning. Het was overigens al van april 2004 geleden dat Royal Antwerp FC de competitiepunten thuis kon houden tegen de Limburgse bekerwinnaar en meervoudig landskampioen. Eddie Johnson, Tony Sergeant en Darko Pivaljevic waren die zaterdagavond 3 april 2004 goed bij schot onder het kunstlicht van de Bosuil. De rood-witte fans hopen net als toen hun kleuren massaal te mogen aanmoedigen in het Bosuilstadion.
**Frappant verschil in aantal gele kaarten tussen de tegenstanders van woensdag. Terwijl Birger Verstraete (4) en Pieter Gerkens (3) al bijna volgeboekt werden, komt het clubtotaal van KRC Genk niet veel hoger uit op acht publieke waarschuwingen. Royal Antwerp FC torst een gele last van liefst negentien stuks. Scheidsrechter Van Driessche (in Luik) is samen met Van Damme (in Eupen) verantwoordelijk voor meer dan de helft van het clubtotaal. Het geeft te denken voor woensdag!
**Een optelrijmpje voor Michael Frey (foto: rechts samen met Ally Samatta na zijn doelpunt van afgelopen zondag - De ANTWERPSUPPORTER Online). De Gouden Stier stond op zeven en acht, hij voegde er zondag nog een negende treffer aan toe zodat hij ruim aan de leiding blijft in de schuttersrangschikking. Jelle Vossen (SV Zulte Waregem - 6) en Deniz Undav (RUSG - 6) volgen in zijn spoor. Zinho Gano (SV Zulte Waregem - 5) vond aansluiting bij de top drie en deelt de vierde plaats met o.a. Dante Vanzeir (RUSG - 5). De rood-witte verdediging mag woensdag Théo Bogonda en Paul Onuachu (beide vier treffers voor KRC Genk) niet uit het oog verliezen.
**OH Leuven kwam deze zomer al een keer sparren te Nijlen. Ondanks de belofte dat ze (tenminste) een punt zouden meepakken, moest de fusieclub opnieuw berusten in de nederlaag. Pierre Dwomoh en Abderahmane Soussi zorgden voor de rood-witte doelpunten.
**Kalender Europa League: Royal Antwerp FC werd tijdens de loting op vrijdag 27 augustus gekoppeld aan Olympiacos (Griekenland), Eintracht Frankfurt (Duitsland) en Fenerbahçe (Turkije). Dit is het speelschema:
16/09/2021/21:00u. - Olympiacos-R. Antwerp FC
30/09/2021/18:45u. - R. Antwerp FC-Eintracht Frankfurt
21/10/2021/18:45u. - Fenerbahçe-Royal Antwerp FC
04/11/2021/21:00u. - R. Antwerp FC-Fenerbahçe
25/11/2021/21:00u. - Eintracht Frankfurt-R. Antwerp FC
09/12/2021/18:45u. - R. Antwerp-Olympiacos
 
  
HOME