Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 12 - Royal Antwerp FC-Club Brugge KV
Bosuilstadion - zondag 24 oktober 2021 - 13:30u.
(22/10/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nathan Verboomen, Mathias Hillaert, Ruben Wyns, Jan Boterberg

De kern: net op een moment dat de blessureboeg bijna leeggestroomd was, moest de medische staf eerst bijkomend aan de slag met Radja Nainggolan en na de wedstrijd in het Regenboogstadion ook nog met Koji Miyoshi en Aurélio Ulineia Buta, allebei geblesseerd in Waregem. Alle drie moesten ze de Europese uitwedstrijd aan zich voorbij laten gaan, al zou Radja Nainggolan mogelijk wel hersteld zijn voor de topper van zondag. Samen met Nill De Pauw, Faris Haroun en Abdoulaye Seck bereidde hij zich ondertussen voor op clash met de uittredende landskampioen. Sander Coopman en Bruny Nsimba zetten hun (individuele-) herstelparcours verder. Ondanks twee bijkomende gele kaarten, hoeft de technische staf geen rekening te houden met schorsingen.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): worden bekendgemaakt na de training van zaterdagmiddag.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 26+2, gele dreiging >> Birger Verstraete, geelgeschorst CPO >> 0 rode kaarten CPO >> (1), roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Sander Coopman, Koji Miyoshi, Bruny Nsimba, Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: met de terugkeer naar de Jupiler Pro League, volgen niet alleen de wedstrijden zich in steeds sneller tempo mekaar op, ook het aantal onderlinge confrontaties met de tegenstander van zondag kwam in een stroomversnelling. Tot het begin van de 21e eeuw waren dat er slechts twee pers seizoen en in uitzonderlijke gevallen kwamen daar nog een of twee bekerwedstrijden bij. De afgelopen twee seizoenen was dat aantal al opgelopen tot vijf. Geen van beide ploegen speelde die eerste augustus een echte thuiswedstrijd. De gezondheidssituatie ten spijt, waardoor geen supporters toegelaten waren in het stadion, beleefden de Antwerpfans een echt topmoment voor de beeldbuis toen aanvoerder Faris Haroun de 'coupe' in de hoogte stak. Een gedeelte van de trainersstaf en spelerskern verlieten inmiddels de Bosuil, maar ook de nieuwelingen kennen ondertussen het belang van de partij. Op uitzondering van de onderlinge wedstrijd van half december 2020, waarbij de vroege rode kaart voor Jérémy Gelin de Great Old parten speelde, vertellen de twee gelijke spelen en ook nog de overwinning van november 2019 een positief verhaal. "Didier Lamkel Ze (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) volbrengt een missie", aldus het Antwerp Museum, maar het was wel Mignolet die met een ongelukkige reactie de pegel van de Antwerpspeler in doel werkte. "Grote vreugde in het rood-witte kamp. Royal Antwerp FC sprong opnieuw de top zes binnen", besloten we ons wedstrijdverslag. De Ploeg van 't Stad heeft, ondanks de bittere nederlaag in het Regenboogstadion, momenteel een vierde plaats te verdedigen.
**De twee gele kaarten van vorige zaterdag hebben nauwelijks invloed op het gemiddelde, dat momenteel zo rond de 2,6 schommelt of een totaal van 28. Verrassend genoeg zijn dat er slechts enkele meer dan de 24 die de tegenstander ten deel vielen. Opvallend genoeg werden de blauw-zwarte aanvallers vaker opgeschreven dan spelers met een defensieve opdracht. Birger Verstraete, maar ook Lang spelen onder dreiging.
**Ook na het bezoek aan de Gaverbeek en de dubbele penaltymisser van Onuachu blijft Antwerpspeler Michael Frey met twaalf treffers ruim aan de leiding van het schuttersklassement. Genkspits Onuachu (9) is de dichtste achtervolger. Club Brugge KV rekent op De Ketelaere (4) en Vormer (4) om volgende zondag de Antwerpdoelman te verschalken in het Bosuilstadion. Benson Manuel deelt met drie doelpunten de negentiende plaats in de tabel met o.a. Vanaken en Lang.
**De u21 van coach Gill Swerts zagen in de allerlaatste sekonden van de wedstrijd tegen S.T.V.V. een verdiend punt verloren gaan. Ze doen een stapje terug in de rangschikking en komen nu uit op een gedeelde vijfde plaats.
**Croky Cup 2022: Royal Antwerp FC neemt het in de zestiende finales van de nationale voetbalbeker op 28 oktober op tegen KVC Westerlo in Het Kuipje.
**Kalender Europa League: Royal Antwerp FC werd tijdens de loting op vrijdag 27 augustus gekoppeld aan Olympiacos (Griekenland), Eintracht Frankfurt (Duitsland) en Fenerbahçe (Turkije). Dit is het speelschema:
16/09/2021/21:00u. - Olympiacos-R. Antwerp FC
30/09/2021/18:45u. - R. Antwerp FC-Eintracht Frankfurt
21/10/2021/18:45u. - Fenerbahçe-Royal Antwerp FC
04/11/2021/21:00u. - R. Antwerp FC-Fenerbahçe
Vanwege een sanctie van de UEFA worden geen toeschouwers toegelaten in het Bosuilstadion.
25/11/2021/21:00u. - Eintracht Frankfurt-R. Antwerp FC
09/12/2021/18:45u. - R. Antwerp-Olympiacos
**Nog tot 26 oktober veilt hammertime.be shirts, vlaggen en een bal, geschonken door beide Antwerpse voetbalclubs ten voordele van Kom op tegen Kanker. Bieden kan via https://hammertime.be/nl/categories/main/online-stadsderby-tvv-kom-op-tegen-kanker-antwerp-vs-beerschot/2135
 
  
HOME