Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 13 - Cercle Brugge KSV-Royal Antwerp FC
Jan Breydelstadion - zondag 31 oktober 2021 - 16:00u.
(30/10/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lothar D'Hondt, Romain Devillers, Philippe Vandecauter, Wesli De Cremer

De kern: ondanks de uitsluiting van Bj÷rn Engels, hield de groep niet alleen stand tegen de uittredende landskampioen, maar kreeg ook de speler zelf een relatief milde straf (een schorsingsdag met uitstel) opgelegd. Hij is beschikbaar voor de verplaatsing van zondag. Viktor Fischer was erop gebrand deze midweek te hervatten, maar moest op advies van de medische staf de wedstrijd uiteindelijk aan zich voorbij laten gaan. Hij is inmiddels wel voldoende hersteld. Pierre Junior Dwomoh maakte vorige zondag een opgemerkt debuut als vervanger voor de aangeslagen Birger Verstraete. De middenvelder kon inmiddels wel de arbeid hervatten, maar kon de nederlaag donderdag niet voorkomen. Net als voor de voorgaande opdrachten blijven evenwel belangrijke pionnen onbeschikbaar. Zo moet de technische staf de selectie opnieuw samenstellen zonder Faris Haroun, Radja Nainggolan, Koji Miyoshi en AurÚlio Ulineia Buta. Persberichten wilden dat Radja Nainggolan vorige week mogelijk aan heroptreden toe was, maar de blessure bleek uiteindelijk ernstiger dan geweten. Sander Coopman is al een eind op weg in zijn herstel. Voor Bruny Nsimba lijkt het revalidatieparcours nog een stuk langer. Ondanks de recordoogst aan gele kaarten, hoeft de technische staf alvast nog geen rekening te houden met schorsingen.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Alhassan Yusuf Abdullahi, Micky Balikwisha, Jelle Bataille, Jean Butez, Dinis da Costa Lima Almeida, Ritchie De Laet, Ortwin De Wolf, Pierre Dwomoh, Johannes Eggestein, Bj÷rn Engels, Viktor Fischer, Michael Frey, Pieter Gerkens, Benson Manuel, Davor Matijas, Mbwana Ally Samatta, Abdoulaye Seck, Birger Verstraete, Sam Vines.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 28+1, gele dreiging >> Birger Verstraete, geelgeschorst CPO >> 0 rode kaarten CPO >> (1), roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Faris Haroun, Koji Miyoshi, Radja Nainggolan, Bruny Nsimba, AurÚlio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: pas in december 2018 volgde een onderlinge wedstrijd sinds de promotie naar de Jupiler Pro League. De Great Old nam dank zij doelpunten van Lior Refaelov (2) en William Owusu Acheampong meteen de winst mee naar huis. Er volgde nog een overwinning en een nederlaag in de daaropvolgende twee seizoenen. De rood-witte selectie was een laatste keer te gast bij de Vereniging in augustus 2020 in een afgeladen leeg stadion. Het vroege doelpunt van (debutant) Pieter Gerkens (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) werd in extremis nog van de tabellen gehaald door... Guy Mbenza Kamboleke. Wisselend succes dus en dat typeert de onderlinge uitslagen tussen beide clubs. Het onderlinge verschil in doelpunten blijft ook steeds aan de bescheiden kant, december 2018 was daarop zeker een uitzondering. In augustus 1993 waren Wim Kiekens (2), Cisse Severeyns en Kalman Kovacs goed bij schot, Royal Antwerp FC verliet Olympia met een dubbele voorsprong (2-4) en de punten richting Deurne-Noord. De eerste elf van de huidige rangschikking staan op een kluitje te dringen en dus is het tijd om opnieuw te oogsten in het Jan Breydelstadion.
**Beide clubs tellen momenteel 29 gele kaarten. In tegenstelling tot de Vereniging, moest de rood-witte technische staf (op uitzondering van de dubbele boeking van Van Driessche lastens Ritchie De Laet) nog niet in de vervanging van geelgeschorste spelers voorzien. Birger Verstraete bevindt zich momenteel in de gevarenzone. Ritchie De Laet en Pieter Gerkens tellen elk drie publieke waarschuwingen.
**In tegenstelling tot zijn nationale rekening, trof Ally Samatta al twee keer raak op het Europese toneel. Ook tijdens de zestiende finale van de BvB was hij trefzeker, maar dat volstond niet voor kwalificatie. Michael Frey opende zijn EL-rekening nog niet, maar blijft wel met ruime voorsprong de clubtopschutter in de nationale competitie. Met twaalf treffers voert hij eveneens de landelijke topschutterstabel aan voor Makhtar Gueye (KV Oostende) en Paul Onuachu (KRC Genk) met elk negen doelpunten. Cercle Brugge speelt ook in dit klassement een bescheiden rol. Alejandro Millan Iranzo (3) deelt in dit nevenklassement de 27e plaats met o.a. Benson Manuel.
**Kalender Europa League: Royal Antwerp FC werd tijdens de loting op vrijdag 27 augustus gekoppeld aan Olympiacos (Griekenland), Eintracht Frankfurt (Duitsland) en Fenerbahše (Turkije). Dit is het speelschema:
16/09/2021/21:00u. - Olympiacos-R. Antwerp FC
30/09/2021/18:45u. - R. Antwerp FC-Eintracht Frankfurt
21/10/2021/18:45u. - Fenerbahše-Royal Antwerp FC
04/11/2021/21:00u. - R. Antwerp FC-Fenerbahše (vanwege een sanctie van de UEFA worden geen toeschouwers toegelaten in het Bosuilstadion).
25/11/2021/21:00u. - Eintracht Frankfurt-R. Antwerp FC
09/12/2021/18:45u. - R. Antwerp-Olympiacos
**De veiling via hammertime.be, waarbij shirts, vlaggen en een bal, geschonken door beide Antwerpse voetbalclubs ten voordele van Kom op tegen Kanker beschikbaar werden gesteld werd afgehamerd op 26 oktober ll. Gezien het aantal biedingen, lijken de rood-witte supportersgadgets het meest opgebracht te hebben.
 
  
HOME