Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 14 - Royal Antwerp FC-RSC Anderlecht
Bosuilstadion - zondag 7 november 2021 - 18:30u.
(05/11/2021)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Laurent Conotte, Quentin Blaise, Christof Dierick

De kern: 21e wedstrijd van het seizoen en voor het eerst is Birger Verstraete (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) onbeschikbaar voor zijn kleuren, na de gelekaartenregen van D'Hondt. Radja Nainggolan sloot eerder deze week opnieuw aan bij de groep en wordt getipt als vervanger voor de geschorste Birger Verstraete. Of krijgt Pierre Junior Dwomoh de voorkeur? De jonge middenvelder is net als een aantal collega's opgeroepen voor een vertegenwoordigend elftal tijdens de interlandbreak. Koji Miyoshi zat afgelopen donderdag al bij de selectie voor de EL-wedstrijd en kreeg ook een oproepingsbrief. Abdoulaye Seck (Senegal), Ally Samatta (Tanzania) en Yassine Ben Hamed (Algerije) vertrekken begin volgende week op missie als vertegenwoordiger van hun land. Of Faris Haroun beschikbaar is voor zijn club, is momenteel nog geen uitgemaakte zaak. Sander Coopman heeft de groepstrainingen tenminste gedeeltelijk kunnen hervatten.

De (20) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Alhassan Yusuf Abdullahi, Micky Balikwisha, Jean Butez, Dinis da Costa Lima Almeida, Ritchie De Laet, Ortwin De Wolf, Dorian Dessoleil, Pierre Dwomoh, Johannes Eggestein, Björn Engels, Viktor Fischer, Michael Frey, Pieter Gerkens, Benson Manuel, Davor Matijas, Koji Miyoshi, Radja Nainggolan, Mbwana Ally Samatta, Abdoulaye Seck, Sam Vines.


Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 29+5, gele dreiging JPL >> Ritchie De Laet, geelgeschorst JPL >> Birger Verstraete, rode kaarten JPL >> (2), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Bruny Nsimba, Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: RSC Anderlecht was de eerste bezoeker van de Bosuil na de promotie van de Great Old naar de Jupiler Pro League in 2017. Het leverde de promovendus o.l.v. Laszlo Bölöni meteen een eerste punt op en vertrouwen voor de rest van de competitie. De recordkampioen kwam sindsdien nog drie keer tijdens de reguliere competitie langs en ging twee keer met de volle buit huiswaarts. Dat lukte ze evenwel niet tijdens de wedstrijden om PO I (gelijk) en tijdens de Champions Play Off van het seizoen 2020-2021 (winst R.A.F.C). Royal Antwerp FC hield dank zij een doelpunt van Didier Lamkel Ze de driepunter thuis en mocht tijdens de voorrondes van de Europa League richting Cyprus voor de kwalificatie richting hoofdtabel. De eerste onderlinge wedstrijd werd in de Broodstraat gespeel en dateert dus nog van voor de verhuis van Antwerp FC naar het Bosuilstadion en de koninklijke titel van de club. Van de in totaal 169 onderlinge wedstrijden, werden er 81 in eigen huis gespeeld. Royal Antwerp FC bleef 49 keer aan winst en 44 keer werd gelijk gespeeld. De grootste thuiszege (8-4) dateert al van september 1927. Een maal wisten de bezoekers met vijf doelpunten verschil te winnen. Van die zege aan de vooravond van het Sinterklaasfeest van 1965, hebben we helaas (nog) geen info over de matchfacts van de bezoekers.
**Voor het eerst dit seizoen moet de technische staf in de vervanging voorzien van een geelgeschorste speler. Gezien het indrukwekkende totaal, dat vorige week met alweer liefst vijf (!!) eenheden werd verhoogd door D'Hondt, zal Birger Verstraete allicht niet de laatste zijn. RSC Anderlecht telt slechts 25 publieke boekingen, al heeft de club wel al af te rekenen met drie rode kaarten. De club zou beroep hebben aangetekend tegen het schorsingsvoorstel voor Murillo. Ritchie De Laet speelt voor het eerst dit seizoen onder dreiging.
**Met twaalf + één treffers voert Michael Frey onbedreigd de nationale topschutterstabel aan voor Paul Onuachu (KRC Genk - 10). Beide spelers scoorden elk een keer tijdens de voorbije wedstrijddag en droegen zo bij tot de overwinning van hun club. Antwerpspeler Michael Frey scoorde liefst negen keer op verplaatsing en mag ook nog een assist aan zijn totaal toevoegen. Met vier treffers is Raman de meest productieve speler bij de bezoekers. Hij deelt de zestiende plaats. Verderop in het klassement treffen we Lior Refaelov. Hij scoorde net als Benson Manuel drie keer tijdens de lopende campagne.
**Kalender Europa League: Royal Antwerp FC werd tijdens de loting op vrijdag 27 augustus gekoppeld aan Olympiacos (Griekenland), Eintracht Frankfurt (Duitsland) en Fenerbahçe (Turkije). Dit is het speelschema:
16/09/2021/21:00u. - Olympiacos-R. Antwerp FC
30/09/2021/18:45u. - R. Antwerp FC-Eintracht Frankfurt
21/10/2021/18:45u. - Fenerbahçe-Royal Antwerp FC
04/11/2021/21:00u. - R. Antwerp FC-Fenerbahçe (vanwege een sanctie van de UEFA worden geen toeschouwers toegelaten in het Bosuilstadion).
25/11/2021/21:00u. - Eintracht Frankfurt-R. Antwerp FC
09/12/2021/18:45u. - R. Antwerp FC-Olympiacos
 
  
HOME