Nationale 1A - Champions' Play-Offs - speeldag 2 - Royal Antwerp FC-R.U.S.G. - UPDATE
Bosuilstadion - zondag 1 mei 2022 - 13:30u.
(28/04/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Christophe Battiston, Vito Di Vincenzo, Alexandre Boucaut.

De kern: de Champions' Play-Offs zijn amper begonnen of de rood-witte technische staf mag na de knappe prestatie van Lambrechts al opnieuw rekening houden met een schorsing. Abdoulaye Seck, dubbelgeboekt tijdens de wedstrijd van de openingsspeeldag in Brugge, zal op de Dag van de Arbeid werkeloos moeten toekijken. Respect voor de wedstrijdleiding impliceert uiteraard ook een correcte toepassing van het bondsreglement voor de bezoekende clubs. Birger Verstraete keert terug uit schorsing. Respect ook voor het werk van de medische staf van de club die het de afgelopen weken en maanden behoorlijk druk had. De afgelopen dagen was naast Björn Engels en Viktor Fischer ook Ally Samatta in behandeling voor een blessure. Aurélio Ulineia Buta begint na een week herstelverlof na medische ingreep aan de knie, eerstdaags aan zijn herstelparcours. Vorige week had een lokale krant een gesprek met Roger Leysen. Hij beleefde als supporter het kampioenenseizoen 1957-1957 van de Great Old op de eerste rang en ontvangt tot op vandaag de matchdelegate bij de thuiswedstrijden. Louis Lambert is overigens de enige nog levende landskampioen van de club.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Radja Nainggolan, Birger Verstraete, Alhassan Y. Abdullahi, Michel-Ange Balikwisha, Benson Manuel, Pieter Gerkens, Koji Miyoshi, Sam Vines, Dorian Dessoleil, Ortwin De Wolf, Jelle Bataille, Faris Haroun, William Pacho Tenorio, Dinis da Costa Lima Almeida, Mbwana Ally Samatta, Michael Frey.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 3, gele dreiging CPO >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten CPO >> 1, roodgeschorst CPO >> Abdoulaye Seck (1/1), dokterscabinet >> Björn Engels, Viktor Fischer, Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: begin februari kwam R.U.S.G. richting Deurne-Noord om zich voor het eerst sedert november 2016 te meten met de roodhemden van Royal Antwerp FC. Bleven de punten toen ter plaatse, de promovendus toonde zich dank zij twee voltreffers van Undav dit keer te sterk voor de XI van Brian Priske Pedersen en zijn staf. Het momentum dat de rood-witte fans hadden verhoopt richting top van de rangschikking ging dus verloren. Royal Antwerp FC moest sindsdien in de achtervolging, maar moet het sedert die trieste zaterdagavond tot op vandaag stellen zonder Björn Engels die geblesseerd uitviel. "In de tweede helft sloeg het noodlot toe. Na een interventie moest Björn Engels het veld verlaten met een hamstringblessure. Zijn vervanger Dinis Almeida moest samen met de Antwerpse defensie voort zonder hun leider. Dat zou de thuisploeg weldra zuur opbreken", aldus Frank Nicola in zijn wedstrijdverslag. In de heenronde keerden de Reds de opgelopen achterstand in de tweede periode helemaal om met doelpunten van clubtopschutter Michael Frey en Benson Manuel. Hoewel dit pas de tweede onderlinge thuiswedstrijd op het hoogste niveau van het nationale voetbal sedert half oktober 1972 is, stonden beide clubs toch al 161 keer tegenover elkaar. De statistieken spreken met 75 overwinningen duidelijk in het voordeel van de bezoekers. Gezien de huidige rangschikking en het vormpeil, wordt dit opnieuw een lastige klus. Opvallend: net als in de heenwedstrijd werd Nicolas Laforge aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden.
**Status-quo aan top van de nevenklassementen. Michael Frey beëindigde met 22 treffers de reguliere competitie op drie eenheden van topschutter Undav (RUSG - 25). Geen van beide kwam tot scoren tijdens de eerste wedstrijd van de Champions' Play-Offs. Jean Butez verdedigt momenteel zijn 'bronzen' medaille in het nevenklassement van de clean sheets. Reden genoeg voor de Antwerpfans om hem tot Player of the Month April te verkiezen. Dit is meteen zijn vierde uitverkiezing van het lopende seizoen.
**Net als in de reguliere competitie zwaaide de wedstrijdleiding te driftig richting Antwerpspelers en dat tijdens een wedstrijd waarin Lambrechts slechts NEGEN overtredingen van de tegenstander wist te bestraffen. Naast gele kaarten voor Radja Nainggolan, Dorian Dessoleil en Ritchie De Laet, werd Abdoulaye Seck dubbelgeboekt en volgt Birger Verstraete op het strafbankje.
**De wedstrijd van Royal Antwerp FC van deze zondag 1 mei ligt misschien al in een beslissende plooi als oud-speler Zinho Chergui om 15:00u. aan de laatste opdracht uit zijn lange voetbalcarrière begint. "Na 34 jaar voetbal ben ik klaar om ermee te stoppen. Datzelfde voetbal waar ik alles aan te danken heb. Had ik er meer uit kunnen halen? Misschien. Ben ik tevreden? Gezien de omstandigheden zeker wel. Graag had ik alle trainers, medespelers, clubbestuurders, medewerkers en supporters van de vele clubs waar ik heb mogen spelen bedankt", kondigde hij eerder deze week zijn afscheid van het Jef Mermansstadion en zijn voetballeven aan. Zinho Chergui begon zijn enige seizoen in rood-wit shirt in het Tynecastle Stadium van Heart of Midlothian FC en telde 42 selecties als hij op 29 april 2012 voor het laatst als Antwerpspeler aan de aftrap stond in het Marcel De Kerpelstadion. Het was meteen ook het einde van het driejarig verblijf van Benjamin Lambot en Thomas Phibel bij Royal Antwerp FC. Succes, Zinho!
 
  
HOME