Nationale 1A - Champions' Play-Offs - speeldag 3 - Royal Antwerp FC-RSC Anderlecht - UPDATE
Bosuilstadion - zondag 8 mei 2022 - 18:30u.
(07/05/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Florian Lemaire, Laurent Conotte, Wesli De Cremer

De kern: amper twee wedstrijden van de Champions' Play-Off ver of een van de Antwerpspelers staat alweer op scherp. Terwijl de bezoekende bank tijdens de wedstrijd opvallend mocht staan flirten met de wedstrijdleiding, de bezoekende doelman ongestraft mocht doorgaan op een van de Antwerpspelers, werd aanvoerder Faris Haroun (foto: eerste van links - De ANTWERPSUPPORTER Online) ten onrechte geboekt na een correcte tackle op de bal. Om erger te voorkomen, werd hij al bij de kampwissel vervangen, een aderlating voor de Great Old! In het zog van de volgende club uit het hoofdstedelijke gewest werd opnieuw een Franstalig trio aangeduid om de wedstrijd strikt onpartijdig te leiden. Ook voor de terugwedstrijd gebeurde dit in dezelfde zin. Gelukkig kan de rood-witte technische staf opnieuw beschikken over Abdoulaye Seck, uitgesloten in Brugge op de eerste speeldag en geschorst voor de thuiswedstrijd tegen de reeksleider. Mogelijk komt ook Björn Engels opnieuw in aanmerking voor een plaatsje bij de selectie. Sander Coopman, Viktor Fischer en Aurélio Ulineia Buta werken vol goede moed verder aan hun (individuele) herstelparcours.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Radja Nainggolan, Alhassan Yusuf Abdullahi, Michel-Ange Balikwisha, Benson Manuel, Pieter Gerkens, Koji Miyoshi, Sam Vines, Dorian Dessoleil, Ortwin De Wolf, Abdoulaye Seck, Jelle Bataille, Faris Haroun, Dinis da Costa Lima Almeida, Mbwana Ally Samatta, Pierre Dwomoh Jr., Michael Frey.

Facts & figures: gele kaarten spelers CPO >> 3+4, gele dreiging CPO >> R.D.L., geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten CPO >> 1, roodgeschorst CPO >> niemand, dokterscabinet >> Viktor Fischer, Aurélio Ulineia Buta.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: aangezien de Great Old recent opgeklommen is tot de status van G5-club stonden er al eerder al vier onderlinge wedstrijden tussen beide clubs tijdens de Play-Offs op de kalender. Dat verhaal begon op 7 april 2019 in het toenmalige Constant Vandenstockstadion met een 1-2 overwinning voor Royal Antwerp FC met dank aan Didier Lamkel Ze en Dieumerci Mbokani. Toch even vermelden dat... Pieter Gerkens de thuisploeg op voorsprong bracht! Op de Bosuil bleven de bordjes (1-1) vier weken later in evenwicht na de gelijkmaker van Didier Lamkel Ze. Een tweeklapper van Dieumerci Mbokani was voldoende voor een gelijkspel in het Lotto Park tijdens de afgeslankte Champions' Play-Offs van het seizoen 2020-2021. Dank zij het doelpunt van Didier Lamkel Ze in het Bosuilstadion op 23 mei 2021 legden Franky Vercauteren en zijn spelersgroep in extremis beslag op de derde plaats en een ticket voor de derde voorronde van de Europa League.
**Status-quo aan kop van de topschutterslijst. Hoewel Undav (R.U.S.G. - 25) en Michael Frey (22) tegenover elkaar stonden tijdens de tweede speeldag van de Champions' Play-Offs werd er niet gescoord in het Bosuilstadion. Moris (R.U.S.G. - 16) blijft leider in het nevenklassement van de clean sheets. Ook Jean Butez (foto: tweede van links - De ANTWERPSUPPORTER Online) voegde een eenheid toe aan zijn indrukwekkende aantal van 12+1 wedstrijden zonder tegendoelpunt. Hij was overigens alle 3240 minuten van de lopende competitie beschikbaar voor zijn club.
**De gele kaarten werden in het Bosuilstadion alweer heel ongelijk verdeeld door Laforge. De aanslag van Moris op de benen van Jelle Bataille was zelfs geen reprimande waard, terwijl Faris Haroun na een zuivere tackle op de bal met geel bestraft werd. De Great Old totaliseert na amper twee speeldagen al zeven gele kaarten, RSC Anderlecht vijf, netjes verdeeld over vijf verschillende spelers. Ritchie De Laet staat al op scherp en moet vrezen voor een schorsingsdag bij een volgende boeking.
**Kyano Delaporte is voor de volgers van de Jeugdopleiding van Royal Antwerp FC geen onbekende naam. De 16-jarige verdediger tekende deze week een eerste profcontract bij de Great Old. Proficiat, Kyano.
**Zinho Chergui nam vorige zondag na 34 jaar afscheid van de voetbalsport in het Jef Mermansstadion. Net als bij zijn afscheidsmatch bij de Great Old tien jaar geleden in het Marcel De Kerpelstadion werd het min of meer een einde in mineur. Tegenstander was dit keer SC Eendracht Aalst, dat toen onder de naam VC Eendracht Aalst 2002 nog in de tweede nationale afdeling actief was.
**Royal Antwerp FC steunt via haar community werking heel wat sociale projecten. Zopas zegde de club steun toe aan de organisatie van “Kom Uit Je Kop” en helpt zodoende die campagne te verspreiden. "Mentaal welzijn" is immers een onderwerp dat binnen het voetballandschap vaak gemeden wordt, aldus de officiële communicatie. Lees verder: www.komuitjekop.be.
 
  
HOME