Royal Antwerp FC 2 - Dynamo Kyiv 1
Benson Manuel beslist 'Match for Peace'
(16/07/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
't Is al weken aftellen naar die eerste wedstrijd met inzet. De voorbereiding zit er inmiddels al bijna op, maar eerst nog de galamatch, de match for peace in het Bosuilstadion. Tribune 3 was voorbehouden aan de fans van Dynamo Kyiv. De club uit Oekraïne nam het deze vrijdagavond op tegen de selectie van Mark van Bommel. De aanloop was indrukwekkend. Een moment van bezinning tijdens het nationale lied van het zwaargetroffen land en een beklijvende minuut stilte gingen vooraf aan het eerste fluitsignaal van (alweer) Bram Van Driessche. De captains hadden dan al beslist welke richting de wedstrijd uit zou gaan.

De Great Old ging fluks van start en dreef de tegenstander achteruit op de eigen helft, al was de eerste hoekschop wel voor de Oekraïense recordkampioen. Het eerste doelpunt viel de thuisploeg ten deel. Koji Miyoshi won het in de lucht, Pieter Gerkens vond rechts in de box Vincent Janssen. Neen, de korte hoek lag niet open voor een doelpoging, dan maar kappen naar links en in de verste hoek raak treffen. De Bosuil ontplofte. De fans waren pas toe aan hun eerste wedstrijd van de voorbereiding. Pogingen van Krasniqi, op linksachter ter vervanging van de lichtgeblesseerde Sam Vines en Benson Manuel leverden geen tweede treffer op. De kopbal van Pieter Gerkens op verlengde vrijschop van Radja Nainggolan klom over de dwarsbalk. De bezoekers waren toen al een paar keer komen opzetten op de rood-witte speelhelft. Pas na het half uur verschenen ze ook min of meer dreigend in de buurt van Jean Butez. In strakke, nieuwe, volledig blauwe uitrusting kon hij eerst wel nog reageren bij een poging van Supriaha. Tsychankov zette ruim vijf minuten voor rusten de gelijkmaker op het bord. Het leek op gehannes in de zestien, maar het VAR-team reageerde niet. Royal Antwerp FC had toch nog met voorsprong kunnen gaan rusten. De hoekschop van Benson Manuel werd door Pieter Gerkens pardoes tegen het hardhout gebuffeld.

Drie wissels bij het luid aangemoedigde Dynamo bij de kampwissel. Antwerpcoach Mark van Bommel stuurde een ongewijzigd elftal tussen de lijnen. Naast de groene rechthoek legde physical coach Thomas Carpels er de pees op. Net na het uur en met een gelijke stand, was ook het denkwerk van de rood-witte technische klaar voor enkele gerichte wissels. Christophe Scott kwam Radja Nainggolan vervangen. Ook Michael Frey, Anthony Valencia en de beide Jonge Rode Duivels Mickey Balikwisha en Arthur Vermeeren volgden, maar dan stond hun ploeg na een indrukwekkende vrijschop van Benson Manuel al opnieuw op voorsprong. Er sloop wat gif in het spel en dat resulteerde in nog drie gele kaarten vanwege de wedstrijdleiding. Volgde na het laatste fluitsignaal nog een moment van bezinning en van samenzang met de historische oproep 'Give Peace a Chance' van John Lennon (foto met dank aan Guy Milis). Maandag stelt de club nieuwste aanwinst Toby Alderweireld voor, met zijn 1,87m toch een indrukwekkende verschijning.

Royal Antwerp FC: 1 Jean Butez - 2 Ritchie De Laet, 61 Dinis da Costa Lima Almeida, 51 William Pacho Tenorio, 50 Laurit Krasniqi - 19 Koji Miyoshi (75' 55 Anthony Valencia), 8 Alhassan Yusuf Abdullahi, 4 Radja Nainggolan (61’ 32 Christopher Scott), 14 Benson Manuel (75' 10 Mickey Balikwisha) - 16 Pieter Gerkens (75' 48 Arthur Vermeeren), 18 Vincent Janssen (75’ 99 Michael Frey).
 
  
HOME