Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 3 - Royal Antwerp FC-OH Leuven - Update
Bosuilstadion - zondag 7 augustus 2022 - 21u.00
(05/08/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bert Put - Mathias Hillaert - Lennert Becquet - Arthur Denil

De kern: nieuweling Toby Alderweireld had na vier volledige wedstrijden in amper tien dagen nood aan rust, maar zal deze zondag opnieuw beschikbaar zijn voor de opdracht van de derde speeldag JPL. Viktor Fischer behoorde tot de wedstrijdkern tegen SV Zulte Waregem en mocht na het herstel van diens blessure in de slotfase aan zijn eerste opdracht van het seizoen beginnen. Of er deze zondag met de komst van reeksleider OH Leuven ook verschuivingen in de basis en/of kern zullen gebeuren, is momenteel nog niet geweten. De gelekaartenbarometer staat inmiddels al op drie, maar dat betekent wel dat er nog geen spelers onder dreiging spelen.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Radja Nainggolan, Birger Verstraete, Viktor Fischer, Alhassan Yusuf Abdullahi, Michel-Ange Balikwisha, Pieter Gerkens, Vincent Janssen, Koji Miyoshi, Sam Vines, Toby Alderweireld, Ortwin De Wolf, Christopher Scott, Jelle Bataille, William Pacho Tenorio, Anthony Valencia, Dinis da Costa Lima Almeida, Davino Verhulst, Michael Frey.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 1+2, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: OH Leuven startte het seizoen na de moeizaam verlopen campagne 2021-2022, uitstekend. De fusieclub prijkt samen met Royal Antwerp FC helemaal bovenaan de rangschikking met een volle zes op zes. Ze wonnen hun beide wedstrijden met dezelfde 2-0 cijfers tegen KV Kortrijk en promovendus KVC Westerlo. Het voorbije seizoen juichten de Antwerpfans te vroeg bij de dubbele voorsprong bij de rust. OHL haalde in de tweede periode de achterstand op. "Coach Brian Priske Pedersen was op de persconferentie ontgoocheld over het gebrek aan power van zijn spelers. Hij zei dat er na de welgekomen interlandbreak geen excuses meer gelden. Vijf punten uit vijf wedstrijden is te weinig voor de ambities van de club. De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats in het Kehrwegstadion in de Oostkantons. Een driepunter is daar een must. Tot dan!", aldus het verslag in het Antwerp Museum. In het King Power @ den dreefstadion volstond datzelfde vorige seizoen het doelpunt van Abdoulaye Seck voor volle winst, al had ook Jean Butez een groot aandeel in de eindscore. Er staan overigens nog niet zo gek veel onderlinge wedstrijden op de Bosuil in het archief. Het wordt zondag de twaalfde wedstrijd met inzet van competitiepunten plus een eindrondewedstrijd, een beker van België en drie vriendschappelijke wedstrijden, of een totaal van zestien. Van de elf competitiewedstrijden gingen er twee verloren, vijf keer werd gelijkgespeeld en Royal Antwerp FC won vier keer in eigen huis, zij het dat de marge meestal niet erg breed was.
**In amper twee minuten tijds werden zowel Ritchie De Laet als Vincent Janssen tijdens de slotfase van de partij van afgelopen zondag geboekt. Ondanks de eerdere uitsluiting van SV-verdediger Miroshi, staat dit getal in schril contrast met het aantal overtredingen. Royal Antwerp FC totaliseert inmiddels al drie gele kaarten, OHL twee.
**Cyriel Dessers (KRC Genk - 3) lost Michael Frey af aan kop van de schuttersrangschikking Pro Scorer. Michael Frey deelt de tweede plaats. Michel-Ange (Mickey) Balikwisha opende zijn rekening met een beslissende treffer tegen SV Zulte Waregem en kwam ook op het Europese toneel al tot scoren tegen FK Drita.
**De beide koplopers van de J.P.League leveren met Jean Butez en Valentin Cojocaru niet geheel toevallig de enige twee doelverdedigers die nog niet werden gevloerd in de jonge competitie 2022-2023.
**De Young Reds bereiden zich voor op de start van de competitie in Een Amateur. Woensdagavond waren Gil Swerts, Stef Wils en hun selectie te gast bij Tempo Overijse en wonnen er met 2-3. Wie van de iets oudere supporters herinnert zich niet de bekerwedstrijd in het Begijnhofstadion van augustus 2014. Na de uitsluiting van Jorn Brondeel, mocht Joren Dom voor het eerst en enige keer het witte keepersshirt aantrekken voor een restant verlengingen. Er ontbreekt hiervan helaas een foto in ons archief, maar hij hield desondanks na de winnende treffer van William Owusu Acheampong(hier rechts samen met John Bostock - foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) de defensie mee overeind voor een verdiende kwalificatie.
**Opmerkelijk: uit dank voor de steun bij de Europese uitwedstrijd in het Åråsen Stadion, betalen de spelers het ticket van hun meegereisde supporters terug. Een mooi gebaar!
**Volgende week donderdag gaat Royal Antwerp FC alweer de Europese tour op. De wedstrijd in de eigen Bosuil wordt na een aanpassing van het uur van aftrap uitgezonden via VTM4.
 
  
HOME