Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 5 - Royal Antwerp FC-R Union SG - UPDATE
Bosuilstadion - woensdag 31 augustus 2022 - 20u.30
(31/08/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Florian Lemaire, Quentin Lesceux, Alexandre Boucaut

De kern: na Mickey Balikwisha moet de technische staf ook rekening houden met de onbeschikbaarheid van clubtopschutter Michael Frey. Hij viel afgelopen zondag tijdens de Ghelamco-derby uit met een (spier)blessure. De duur van herstel en revalidatie zijn momenteel nog niet gekend. Team van Bommel ziet zich wel genoodzaakt om de samenstelling van de wedstrijdkern aan te passen aan de gewijzigde situatie. Er wordt overigens gespeculeerd of en wanneer de Great Old nog bijkomende aanvallende opties in huis haalt. Arbnor Muja is speelgerechtigd en is klaar om de groepstraining aan te vatten. Björn Engels en Mickey Balikwisha vervolgen hun respectieve individuele programma. Het gelekaartentotaal werd met drie opgewaardeerd, alle acht individuele gele kaarten kregen een andere bestemmeling.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Radja Nainggolan, Alhassan Yusuf Abdullahi, Pieter Gerkens, Victor Janssen, Koji Miyoshi, Sam Vines, Gaston Avila, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Jelle Bataille, Faris Haroun, Arthur Vermeeren, William Pacho Tenorio, Dinis da Costa Lima Almeida, Anthony Valencia, Davino Verhulst, Bruny Nsimba.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 5+3, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Mickey Balikwisha, Björn Engels, Michael Frey.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de wedstrijd heeft weliswaar een lange traditie, toch was het aan het begin van het voorbije seizoen al van 1973 geleden voor een ontmoeting van beide clubs op het hoogste niveau van het nationale voetbal. Beide clubs troffen zich met wisselend succes wel op het tweede niveau. Promovendus R.U.S.G. was meteen de boeman voor heel veel team uit de Jupiler Pro League, gedeeltelijk ook voor Royal Antwerp FC. "Geen schoonheidsprijs, wel drie kostbare punten", was de conclusie na de winst van de Great Old (doelpunten Michael Frey en Benson Manuel) eind september 2021 in het Stade Joseph Mariën. Undav besliste de terugwedstrijd in het Bosuilstadion met twee treffers. Wel zeven gele kaarten van scheidsrechter Nicolas Laforge op de tweede speeldag van de Play Offs in het Bosuilstadion, maar helaas geen doelpunten. Beide clubs deelden dus de punten. Michael Frey haalde opnieuw uit tijdens de allerlaatste opdracht van het seizoen 2021-2022 zijn doelpunt volstond voor een tweede rood-witte zege in het Joseph Mariënstadion van de aflopende campagne 2021-2022.
**Het gemiddelde ging afgelopen zondag fors de hoogte in. Scheidsrechter Laforge trof beide teams met drie gele kaarten. Het clubtotaal ging zo van vijf naar acht. Verrassend genoeg, tegenstander R Union SG totaliseert met veertien publieke waarschuwingen, bijna het dubbele van dat aantal van Royal Antwerp FC. Werd Bart Nieuwkoop (RUSG) al drie keer opgeschreven, bij de rood-witten werden de boekingen netjes verdeeld over acht verschillende spelers.
**Michael Frey realiseerde dit seizoen nog geen vijfklapper zoals vorig seizoen (zie wedstrijd 8/8/2021), hij brak vorige week wel de Europese ban en knalde afgelopen zondag feilloos raak vanop de stip, zijn vierde van het seizoen, goed voor een gedeelde derde plaats. Mickey Balikwisha blijft ondanks diens blessure in zijn spoor met drie treffers op een gedeelde zesde plaats. Bij RUSG rekent de technische staf op vertrouwde gezichten, al is Teuma momenteel wel clubtopschutter met twee treffers.
**Royal Antwerp FC scoorde tien keer en behaalde daarmee vijftien punten. Vincent Janssen nette de gelijkmaker in de Ghelamco Arena. De beslissende voorzet (assist) kwam van het hoofd van William Pacho Tenorio. Hij voegt zich bij deze zes spelers die eerder voor de laatste passing zorgden (in alfabetische volgorde): Alhassan Yusuf Abdullahi, Toby Alderweireld, Ritchie De Laet, Pieter Gerkens, Koji Miyoshi en Sam Vines.
**Met drie uit vijf blijft Jean Butez aan kop van de rangschikking van de clean sheets en mag die eerste plaats tijdens de inhaalspeeldag van 31 augustus verdedigen.
**Hoewel ze lange tijd uitzicht hadden op een eerste punt tegen Zébra Elite, besliste een laat doelpunt van de bezoekers uit Charleroi uit de uitslag.
** Didier Lamkel Ze verliet de Bosuil en verkaste naar het Guldensporenstadion waar hij vorige zondag zijn debuut maakte in het rood-wit shirt van KV Kortrijk. Door een laat doelpunt van Amallah ging R Standard CL evenwel met de punten lopen.
 
  
HOME