Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 7 - Royal Antwerp FC-KVC Westerlo - UPDATE
Bosuilstadion - zondag 4 september 2022 - 16u.00
(03/09/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wesli De Cremer, Mathias Hillaert, Brecht Devriese, Brent Staessens.

De kern: na de inhaalopdracht van de vijfde speeldag volgt al meteen een nieuwe thuiswedstrijd voor Team van Bommel en zijn selectie. Die selectie onderging in de loop van de week nog enkele wijzigingen. Zo verliet Abdoulaye Seck na vier jaar trouwe dienst definitief. Hij verkaste naar Maccabi Haifa FC met heel veel positieve berichten via de sociale media. Minder verging het Pierre Dwomoh Jr. Hij verlaat op tijdelijke basis de Bosuil voor een avontuur bij Sporting Clube de Braga. Hopelijk heeft hij al een mondje Portugees opgestoken van Dinis da Costa Lima Almeida. Michael Frey was na het weekeinde nauwelijks in staat te stappen, maar ondertussen is de clubtopschutter, net als Mickey Balikwisha, bezig met zijn revalidatie. Met drie doelpunten in twee wedstrijden lijkt Vincent Janssen verlost van zijn aanvankelijke schroom. Hij mag mogelijk vanaf dit weekeinde rekenen op aanvoer vanop de flank van... Calvin Stengs. De nieuwe offensieve kracht is geen onbekende van het Bosuilpubliek sinds het duel om de kwalificatie voor de Europa League in het Koning Bosuilstadion van 29 augustus 2019, de negende opdracht van het nog prille seizoen 2019-2020. De rood-witte selectie is deze zondag al toe aan de dertiende wedstrijd met inzet. Team van Bommel kan inmiddels ook rekenen op de diensten van Arbnor Muja, overgekomen van eerste Europese tegenstander KF Drita Gjilan. Bruny Nsimba debuteerde al begin augustus 2020 in rood-wit shirt, maar werd sindsdien gehinderd door enkele hardnekkige blessures. Hij maakte afgelopen woensdag een opvallende invalbeurt klaar. Björn Engels is geregeld aanwezig in de gym van tribune vier voor zijn individuele programma.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Radja Nainggolan, Alhassan Yusuf Abdullahi, Calvin Stengs, Pieter Gerkens, Bruny Nsimba, Vincent Janssen, Koji Miyoshi, Sam Vines, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Jelle Bataille, Christopher Scott, Faris Haroun, William Pacho Tenorio, Dinis da Costa Lima Almeida, Anthony Valencia, Davino Verhulst.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 8+2, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Mickey Balikwisha, Björn Engels, Michael Frey.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: promovendus KVC Westerlo kwam o.a. na eens stevige bolwassing in het eigen Kuipje en een gelijkspel in Deurne-Noord in de zomer van 1998 de Great Old mee uitwuiven richting de tweede nationale afdeling. Twee seizoenen later nam Royal Antwerp FC haar plaats opnieuw in op het hoogste niveau van het Belgische voetbal. De Kemphanen bleven die moeilijk te bespelen tegenstanders, die de overwinningen tegen de oudste club van 't land aaneenregen. Half augustus 2003 braken de rood-witten eindelijk de ban in de eigen Bosuil. Patrick Goots scoorde twee keer voor zijn rood-witte kleuren, Tosin Dosunmu maakte er met zijn tegentreffer nog een spannend slot van. In november 2012 stond er pas opnieuw een onderlinge partij op het programma. De Antwerpfans maakten kennis met... William Owusu Acheampong (vanaf 2014 schutter-van-dienst in Deurne-Noord), al bleek dat toen niet onmiddellijk uit het scoreloos gelijkspel. Met doelpunten van Emrullah Güvenç (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) en Kevin Tano stuurde Jimmy Floyd Hasselbaink zijn voorganger Denis van Wijk half maart 2014 met verliescijfers huiswaarts. Op uitzondering van twee bekerwedstrijden, was het wachten tot deze zondag voor een vervolg... Net voor Kerstmis staat ook nog de terugwedstrijd dit kalenderjaar geprogrammeerd, maar eerst zondag mekaar partij geven.
**Met twee late gele kaarten voor Faris Haroun en Ritchie De Laet klom het clubtotaal tot tien, een gemiddelde van meer dan anderhalf per wedstrijd. Ritchie De Laet staat inmiddels op twee, de andere verwittingen vielen acht andere spelers ten deel. Oude bekende Pietro Perdichizzi (21 wedstrijden - 2015-2016 - met o.a. de bekerwinst in het Albertparkstadion) torst met twee boekingen en een rode kaart het zwaarste individuele strafblad bij KVC Westerlo, voor een clubtotaal van negen.
**Michael Frey (4) moest geblesseerd de midweekwedstrijd aan zich voorbij laten, maar mocht zich verheugen in een overwinning en een tweeklapper van zijn spitsbroeder Vincent Janssen tegen R.U.S.G. Hij scoorde net als eveneens geblesseerde Mickey Balikwisha drie keer. Hiermee delen zij samen met Vetokele (KVC Westerlo - 3) de achtste plek in de topschuttersstand. Ndayishmiye en Jutgla delen de toppositie.
**Met twee beslissende passes voegde Jurgen Ekkelenkamp zich in het rijtje Alhassan Yusuf Abdullahi, Toby Alderweireld, Ritchie De Laet, Pieter Gerkens, Koji Miyoshi en Sam Vines die eerder al voor een assist zorgden. Hij oogstte daarmee felicitaties van zijn medemaats en coaches. Royal Antwerp FC scoorde overigens veertien keer voor achttien punten.
**Met drie uit zes blijft Jean Butez aan kop van de rangschikking van de clean sheets en mag die eerste plaats zondag opnieuw verdedigen.
**Geen midweekopdrachten meer voor de Young Reds van Gill Swerts en Stef Wils. Hun eerste wedstrijd tijdens de weekeinde leidt ze naar de Kempen, waar KFC Dessel Sport ze opwacht in het Armand Melis Stadion.
**Frank Boya, op leen in Stadion Stayen, moest zich tevreden stellen met een (korte) invalbeurt, maar vierde wel mee de late beslissende treffer voor een 3-1 thuiswinst tegen KV Mechelen. S.T.V.V. klom zodoende naar de linkerkolom.
 
  
HOME