Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 8 - Cercle Brugge KSV-Royal Antwerp FC - UPDATE
Jan Breydelstadion - zondag 11 september 2022 - 16u.00
(10/09/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lothar D'Hondt, Romain Devillers, Michael Geerolf, Quentin Pirard.

De kern: enkele vertrouwde gezichten verdwenen voor kort of langere tijd of zelfs definitief. Zo nam de club de afgelopen dagen niet noodzakelijk in deze volgorde afscheid van Abdoulaye Seck (Maccabi Haifa FC), Junior Pius (vrije speler), Alexis de Sart (RWDM - leen), Pierre Dwomoh (SC Braga - leen) en Birger Verstraete (YRKV Mechelen - leen). Twee clubopgeleide jonkies werden de afgelopen weken gewogen en goed bevonden voor een langere overeenkomst bij Royal Antwerp FC. Laurit Krasniqi en Zeno Van Den Bosch tekenden beiden tot 2025. Vorige zondag debuteerde Calvin Stengs in het shirt van de Ploeg van 't Stad. Opvallend: hij vond met sprekend gemak en bijna met de ogen dicht zijn Nederlandse ploeggenoten in de buurt van de zestien. Het gaat vooruit: Michael Frey en Mickey Balikwisha gaan net als Arbnor Muja en Bj÷rn Engels steeds feller tijdens hun individuele revalidatie.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Radja Nainggolan, Viktor Fischer, Alhassan Yusuf Abdullahi, Pieter Gerkens, Bruny Nsimba, Vincent Janssen, Koji Miyoshi, Sam Vines, Gaston Avila, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Christopher Scott, Jelle Bataille, William Pacho Tenorio, Dinis da Costa Lima Almeida, Anthony Valencia, Dinis da Costa Lima Almeida, Davino Verhulst.
Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 10+0, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Mickey Balikwisha, Bj÷rn Engels, Michael Frey, Arbnor Muja.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: bijna een onberispelijk parcours sinds de klim van beide clubs naar de Jupiler Pro League na zes overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag van de Reds. Hoewel de verschillen in score nooit erg opliepen, waren Lior Refaelov (foto: rechts)(2) en William Owusu Acheampong (foto: links - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) begin december 2018 samen goed voor drie doelpunten en een 0-3 overwinning in het Jan Breydelstadion. "Bij Cercle maakten enkele oud-Antwerpspelers zich op voor de confrontatie met hun ex-club. Niet zo Benjamin Lambot. Hij kondigde al vroeg via de sociale media zijn forfait voor deze achttiende speeldag aan. Royal Antwerp FC wist deze zondagmiddag na het puntenverlies van opponenten aan kop van de rangschikking wat er op het spel stond, de tweede plaats opnieuw binnen bereik. Striemende regen in Deurne-Noord omgeving, in Brugge verwelkomde een waterig zonnetje de rood-witte armada en wees maar zeker de twaalfde man zou zich laten horen in het Jan Breydelstadion", aldus het verslag in het digitale R.A.F.C.-Museum. Even back in time tot eind augustus 1998, naar het Bosuilstadion en een afdeling lager om Darko Pivaljevic (3), Ganiyu Owolabi en Olivier Brassart met een even groot verschil te zien winnen. "Ipermans (ex-RAFC) legt strop rond rood-witte halzen", kopte GvA twaalf jaar eerder na de 4-0 overwinning van Cercle in het eigen Olympiastadion. De wedstrijd heeft inderdaad een behoorlijk lange geschiedenis, begonnen in 1901 toen de Vereniging nog Cercle Sportif Brugeois heette. In die begindagen van het georganiseerde nationale voetbal liep het aantal goals vaak hoog op, veel gegevens over de schutters-van-dienst gingen helaas verloren.
**Nauwelijks overtredingen in het burenduel met KVC Westerlo en dus volstond een gele kaart voor de bezoekers. Het rood-witte clubtotaal blijft daardoor op tien, een minder dan de elf van Cercle Brugge KSV.
**Vincent Janssen stond de afgelopen week onder stoom met liefst vier doelpunten in acht dagen. Hij evenaart voorlopig het totaal van Michael Frey. Ze delen de derde plaats in de topschutterslijst. Louis Alex Torres, Olivier Deman en Naomichi Ueda vertegenwoordigen het nieuwe logo van de Vereniging in dit nevenklassement met elk een treffer. Ndayishmiye en Jutgla delen met elk vijf goals de toppositie.
**Jurgen Ekkelenkamp vindt zijn medemaats 'blindelings': met drie beslissende passes in 230 speelminuten staat hij op de derde plaats in dat nevenklassement. KÚvin Denkey had een voet in twee van de Cercle-doelpunten. Alhassan Yusuf Abdullahi, Toby Alderweireld, Ritchie De Laet, Pieter Gerkens, Koji Miyoshi en Sam Vines waren eerder al goed voor een assist. Royal Antwerp FC scoorde overigens zeventien keer voor 21 punten.
**Met vier uit zes blijft Jean Butez aan kop van de rangschikking van de clean sheets en mag die eerste plaats zondag opnieuw verdedigen.
**De Young Reds brachten dank zij een kopbaltreffer van Visar Shala de driepunter mee van bij KFC Dessel Sport. Deze zondag krijgen zij URSL VisÚ tegenover zich in het HVDP-stadion te Lier. Aftrap van de wedstrijd om 14:30u.
**Frank Boya kreeg afgelopen weekend een korte invalbeurt tijdens de Limburgse 'derby' en mag momenteel net als zijn rood-witte collega's slechts dromen van Champions League-voetbal. Voor Dylan Batubinsika en... Abdoulaye Seck was dit deze week realiteit. Zij vormden samen het defensieve hart van Maccabi Haifa FC tegen het Portugese SL Benfica.
 
  
HOME