Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 9 - Royal Antwerp FC-FC Seraing - UPDATE
Bosuilstadion - vrijdag 16 september 2022 - 20u.45
(15/09/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Kevin Van Damme, Nico Claes, Lennert Jans, Laurent Willems

De kern: vreugde en een beetje verdriet na afloop van de gewonnen partij in het Jan Breydelstadion. Zowel Jurgen Ekkelenkamp en Ritchie De Laet moesten zich voortijdig laten vervangen vanwege een blessure. Of een van beide of ze allebei opnieuw speelklaar zijn na deze korte voorbereidingsperiode is momenteel nog niet zeker. Calvin Stengs en Faris Haroun van hun kant lijken na hun forfait van het vorige weekeinde wel klaar om opnieuw te knallen. Michael Frey, Mickey Balikwisha, Arbnor Muja en Björn Engels blijven onder medische begeleiding. Ondanks de drie gele kaarten van afgelopen weekeinde is er geen onmiddellijke vrees voor (gele) schorsingen.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Radja Nainggolan, Viktor Fischer, Alhassan Yusuf Abdullahi, Calvin Stengs, Pieter Gerkens, Bruny Nsimba, Vincent Janssen, Koji Miyoshi, Sam Vines, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Christopher Scott, Jelle Bataille, William Pacho Tenorio, Anthony Valencia, Dinis da Costa Lima Almeida, Davino Verhulst.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 10+3, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Mickey Balikwisha, Ritchie De Laet (?), Jurgen Ekkelenkamp (?), Björn Engels, Michael Frey, Arbnor Muja.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de wedstrijd tegen FC Seraing heeft wel een verleden, niettegenstaande het stamnummer 167 (ex Seraing United en ex-RBDB) pas sinds vorig seizoen opnieuw op het hoogste niveau van het nationale voetbal, de Jupiler Pro League, actief is. Voor hun eerste optredens sedert de promotie moesten de Metallo's vorig seizoen alvast twee keer vrede vinden in de nederlaag, al was het verschil in score telkens amper een doelpuntje. Begin augustus 2014 hield Seraing United team Richard Stricker en selectie op remise. "Af en toe een afkeurend geluid bij een mislukte passing, maar dat werd gesmoord in ludieke aanmoedigingen en heftig gezang. Tribune 2 golfde op het Britse vormpeil. De Bosuilspelers deden merkelijk beter, al ging een assist van William Owusu Acheampong in de vlucht af Emrullah Güvenç opnieuw naast. Net voorbij het uur twee wissels bij de thuisploeg...", aldus het wedstrijdverslag in het digitale Antwerp Museum. In datzelfde seizoen 2014-2015 gingen de Metallo's enkele weken later in de vijfde ronde van de Cofidis Cup wel voor de bijl, nadat Jannes Vansteenkiste (foto: centraal tussen uiterst links Seïd Khiter, centraal de onlangs jarige Anthony Di Lallo en Joren Dom, in zijn rug Johanna Omolo achter William Owusu Acheampong (9) en uiterst rechts Papé Diakité - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) al snel het vroege doelpunt van Boumédiene van het scorebord trapte. Seïd Khiter op penalty en Emrullah Güvenç dikten verder aan tot 3-1. Een ronde eerder klopte de Great Old Tempo Overijse na verlengingen met... Joren Dom in doel. Er was overigens ooit ook een RFC Seraing/Sérésien met aparte vermelding in het Antwerp Museum. Begin jaren tachtig leken de Luikenaars in eigen huis wel onklopbaar met o.a. Marc Grosjean en... Nico Claesen in de rangen. Beiden zouden later in de carrière en in een verschillende rol nog actief zijn in het rood-wit van de Ploeg van 't Stad. In Deurne-Noord viel er ook toen al weinig te rapen voor de zwart-roden.
**Na de gele kaarten in het Port of Antwerp/Bruges duel van vorige zondag in het Jan Breydelstadion schiet het clubaantal met drie de hoogte in en komt uit op 12+1, of vijf minder dan FC Seraing, bij wie Sambou Sissoko en Tom Elisor Simon het persoonlijke totaal tot drie opliep. Ritchie De Laet en Radja Nainggolan zagen zich al twee keer geboekt worden.
**Vincent Janssen was vorige maandag te gast bij Extra Time en daar was alle reden toe. Het was inmiddels zijn vierde wedstrijd op rij dat hij tot scoren kwam. Dat vroege doelpunt tegen Cercle Brugge KSV bracht hem inmiddels op een gedeelde eerste plaats in de topschuttersstand. Michael Frey deelt de vijfde plek met vier treffers met o.a. Marius Mouandilmadji van FC Seraing. Hij nette een drieklapper op de zevende speeldag Achter de Kazerne. Verderop in de tabel vinden we ook nog Mickey Balikwisha met drie doelpunten.
**Jurgen Ekkelenkamp had vijf wedstrijden nodig om vier keer een beslissende passing af te leveren aan een ploegmaat voor doel. Hij voert het peloton van de achtervolgers aan achter leider Louis Patris (OHL) die met vijf assists (uit acht wedstrijden) de kop trekt van dit klassement. Royal Antwerp FC scoorde overigens negentien keer, incasseerde vijf tegendoelpunten voor 24 punten en heeft daarmee het beste doelsaldo van de reeks.
**Jean Butez heeft flink de kop te pakken van het klassement van de clean sheets. Hij mocht al vijf keer met een propere lei naar binnen. Dichte achtervolgers zijn o.a. Arnaud Bodart en Marko Ilic.
**Didier Lamkel Ze scoorde vorig weekeinde vanop de stip, het leverde zijn KVK helaas geen punt(en) op. YRKV Mechelen kon voor het eerst rekenen op de inzet van huurling Birger Verstraete en dat hebben ze geweten in het Guldensporenstadion. Zijn optreden was goed voor een zeven in een plaatselijke krant.
**De Young Reds (u23) van team Gill Swerts bevestigden hun zege tegen KFC Dessel Sport en wonnen ook van URSL Visé (2-1) en klommen zo naar de tiende stek in de eerste nationale reeks. Francs Borains is reeksleider met twaalf uit vier wedstrijden.
**De R.A.F.C.-Academy richt in: talententraining voor jonge voetballertjes geboren in 2016 of 2017 en u6 of u7-talentjes die hun voetbalkunde willen tonen op de Bosuil. Afspraak dus op 2 oktober? Info & inschrijven via www.rafc.be/nieuws/talententrainingU6-U7.
**Interlands bij de vleet de komende week en dus krijgen de Antwerpspelers enkele dagen vrij, maar niet allemaal. Toby Alderweireld werd opgeroepen voor de Rode Duivels, Vincent Janssen voor Oranje, Jurgen Ekkelenkamp voor Jong-Oranje en de beide Ecuadoranen William Pacho en Anthony Valencia mogen aan de slag voor hun nationaal elftal La Tri.
 
  
HOME