Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 10 - KV Kortrijk-Royal Antwerp FC - UPDATE
Guldensporenstadion - zondag 2 oktober september 2022 - 18u.30
(01/10/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Yves De Neve, Kevin Monteny, Jan Boterberg

De kern: team Mark van Bommel zag gedurende de afgelopen week na de interlandbreak zijn effectief langzaamaan in getal komen. Na hun onderlinge confrontatie meldden Toby Alderweireld en Vincent Janssen zich opnieuw op de Bosuil. Sam Vines (USA) kwam terug met een (0-0) gelijkspel tegen Saoedi Arabië, nadat Ecuador drie dagen eerder ook al met dezelfde score remise haalde tegen S.A. Michael Frey is ondertussen volop bezig met de buitentraining met bal. Faris Haroun, Mickey Balikwisha en Arbnor Muja zetten net als Björn Engels hun persoonlijke parcours verder, ook al moest laatstgenoemde deze week de trainingen even onderbreken. Ondanks de drie gele kaarten van afgelopen weekeinde is er (nog) geen vrees voor (gele) schorsingen.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): J. Butez, R. De Laet, R. Nainggolan, A.Y. Abdullahi, A. Muja, C. Stengs, P. Gerkens, B. Nsimba, V. Janssen, K. Miyoshi, S. Vines, T. Alderweireld, J. Ekkelenkamp, O. De Wolf, C. Scott, J. Bataille, W. Pacho, A. Valencia, D. da Costa Lima Almeida, D. Verhulst.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 13+3, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Mickey Balikwisha, Björn Engels, Michael Frey, Faris Haroun, Arbnor Muja.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: met het bezoek aan het Guldensporenstadion in het vooruitzicht van de wedstrijd van de tiende speeldag tegen KV Kortrijk, komt een klein stukje rood-wit verleden tot leven. Bejubeld door de enen, uitgespuugd door de anderen, wisselde DLZ7 enkele weken geleden van 'kleuren' en dus kijkt hij team Mark van Bommel, hun selectie en hun twaalfde man zondag in de vooravond in de ogen. Dat wordt uiteraard geen gemakkelijke opgave voor de rood-witte defensie. Ondanks de vroege uitsluiting van Birger Verstraete, beslisten de Reds hun laatste bezoek in Kortrijk in eigen voordeel, nadat de heenwedstrijd in het Bosuilstadion verloren was gegaan: "Flink gesteund door de fanatieke lokale aanhang, ging diezelfde Kadri even later opnieuw zijn kans, maar misrekende zich in de breedte van het doel. Niet zo Ally Samatta. Weggestuurd door Radja Nainggolan schakelde hij in volle loopbeweging Rougeaux uit en klopte Ilić in de linkerbenedenhoek. De bezoekers geheel onverdacht op voorsprong. Daar hadden de lokalen niet onmiddellijk van terug, al bleven ze gedecideerd het balbezit opeisen." Ook een seizoen eerder eisten de bezoekers de volle buit op: "Rusten met een bonus voor de thuisploeg. Dat moest ongetwijfeld beter voor Royal Antwerp FC. Na de vervanging van centrale verdediger Junior Pius, zette de Great Old alles in op offensief weerwerk. Met de inbreng van Lior Refaelov, was de bedoeling van de Bosuilcoach duidelijk: "De jonge Bruny Nsimba kon op aangeven van een flitsende Benson Manuel desondanks vuren, maar stuurde zijn schot naast de muit van Jakubech. Even voorbij het uur was het flink raak voor de bezoekers. Spurtende Benson Manuel bediende Pieter Gerkens (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) en Sainsbury devieerde onder druk van Dieumerci Mbokani in eigen doel. De Ploeg van 't Stad greep voluit naar de bal, tikte KVK plots tureluurs." ./. "In blessuretijd ging Bruny Nsimba achter de steekbal van Lior Refaelov aan, bediende millimeterprecies Dieumerci Mbokani die via het zijnet de score en de zege van de Great Old een nog rianter uitzicht gaf. De Ploeg van 't Stad duikt opnieuw de linkerkolom in. Het systeem Leko bleef overeind." "Rood-witte fans door het dolle heen: Royal Antwerp FC naar de finale", begin februari 2020. In volle rush richting bekerfinale die door de uitbraak van de pandemie uiteindelijk pas begin augustus 2020 zou worden betwist, was die penalty-goal van Lior Refaelov misschien nog wel belangrijker. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie 2018-2019, moest team Laszlo Bölöni - Wim De Decker net als een seizoen eerder na een drieklapper van Teddy Chevalier de punten in Kortrijk laten. Wisselend succes...
**De rood-witte technische staf moet momenteel nog geen rekening houden met eventuele gele schorsingen, al verliep het gewonnen treffen tegen FC Seraing met drie boekingen uiteindelijk nogal geelgekleurd. Het clubtotaal steeg tot 16. Die publieke waarschuwingen werden redelijk verspreid verdeeld. Voor tegenstander KVK is dat met precies twintig boekingen, of een gemiddelde van iets meer dan twee per wedstrijd, iets minder het geval.
**Hoewel de doelpoging vertrok bij Pieter Gerkens, werd het openingsdoelpunt tegen FC Seraing aan Vincent Janssen toegewezen. Hij mag na zijn zesde goal volgende zondag voor het eerst als Gouden Stier het veld op en dat zullen ze ook in de buurt van Monterrey waar zijn fans hem steevast El Toro noem(d)en, best kunnen smaken. Michael Frey (4) deelt ondanks zijn wekenlange afwezigheid nog steeds de zesde plek met vier treffers met o.a. Geoffry Hairemans (YRKV Mechelen). Verderop in de tabel vinden we ook nog Mickey Balikwisha (3) en Kortrijks spelmaker Faiz Selemani met twee doelpunten. Royal Antwerp FC scoorde inmiddels eenentwintig keer, incasseerde zes doelpunten voor 27 punten en behoudt daarmee het beste doelsaldo van de reeks.
**Louis Patris (OHL) leverde vijf keer in negen wedstrijden een beslissende voorzet af. Jurgen Ekkelenkamp zit samen met o.a. Lior Refaelov de de leider met vier assists op de hielen.
**Jean Butez heeft flink de kop te pakken van het klassement van de clean sheets. Hij mocht al vijf keer met een propere lei naar binnen. Dichte achtervolgers zijn o.a. Arnaud Bodart en Daniel Yuji Yabuki Schmidt. Marko Ilić (KVK) wist al drie keer met ongeschonden netten huiswaarts te keren.
**Straffe cijfers: het voetbalseizoen is 810 minuten ver, voetbalkrant.com meldde dat naast Jean Butez, nog 13 doelmannen en 22 veldspelers geen enkele speelminuut van de lopende campagne misten. Onder die tweeëntwintig ook Antwerpspelers Toby Alderweireld en Sam Vines.
**Ondanks acht hoekschoppen voor YRKV Mechelen met Birger Verstraete in de basis, bleef de score steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen OHL. Voor Dorian Dessoleil en DLZ7 liep de confrontatie met recordkampioen RSC Anderlecht minder vruchtbaar af. Zij verlieten het Astridpark met een 4-1 nederlaag. Alexis de Sart en zijn nieuwe (leen)club RWDM hielden na een hele late treffer een puntje thuis tegen Jong KRC Genk.
**De Young Reds (u23) van team Gill Swerts moesten het woensdag in hun duel met RAAL La Louvière stellen zonder steun van hun fans. De wedstrijd werd op bevel van de lokale autoriteiten in Lier afgewerkt in een leeg stadion. Ze moesten helaas berusten in een 1-3 nederlaag.
**Nog enkele dagen geduld tot 2 oktober voor de u6 of u7-talentjes om hun voetbalkunde op de Bosuil te tonen aan de trainers van de R.A.F.C.-Academy.
 
  
HOME