Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 11 - Royal Antwerp FC-K Sint-Truidense VV - UPDATE
Bosuilstadion - vrijdag 7 oktober september 2022 - 20u.45
(06/10/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Nicolas Laforge, Christophe Battiston, Vito Di Vincenzo, Laurent Willems

De kern: de rood-witte selectie mag over precies een maand op donderdag 10 november de Schelde over voor de eerste bekeropdracht van de campagne 2022-2023, maar dat is voor later. Team van Bommel moest vorige weekeinde voor het eerst puntenloos huiswaarts in de wetenschap dat Koji Miyoshi vanwege blessure langere tijd onbeschikbaar zal zijn. Arbnor Muja (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) was zijn vervanger en deed dat behoorlijk goed. Hij is tot nog toe helaas wel de enige nieuweling die zijn debuutwedstrijd verloren zag gaan. In tegenstelling tot de verwachtingen werd Alhassan Yusuf Abdullahi als enige speler van de Great Old door Van Driessche opgeschreven. Michael Frey drijft de intensiteit verder op. Zijn vizier staat immer op scherp zoals uit de extra-afwerkingsoefeningen is gebleken. Faris Haroun, Mickey Balikwisha en Björn Engels zetten hun individuele opdrachten verder, al gaat het voor laatstgenoemde niet zo vlot als verhoopt.

De (19) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Radja Nainggolan, Alhassan Yusuf Abdullahi, Arbnor Muja, Calvin Stengs, Pieter Gerkens, Vincent Janssen, Sam Vines, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Christopher Scott, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, William Pacho Tenorio, Anthony Valencia, Dinis da Costa Lima Almeida, Michael Frey.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 16+1, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Mickey Balikwisha, Björn Engels, Faris Haroun, Koji Miyoshi.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: het is al terugkeren naar de eindtabel van het seizoenen 2018-2019 en 2017-2018 om beide clubs in mekaars buurt te vinden, al beëindigden de Bosuilen telkens wel voor de Koninklijke Kanaries. Toch wisten de geel-blauwen in de afgelopen zes campagnes tot drie keer toe de wedstrijd te laten eindigen op remise, zo ook in januari van dit kalenderjaar. Mickey Balikwisha zorgde voor voorsprong in de eerste helft, Taichi Hara bracht zijn kleuren na de kampwissel langszij. "Roteren, ja of neen?", dat was de kwestie die de rood-witte technische staf diende te beantwoorden in amper twee dagen. Twee dagen slechts, kreeg de selectie van Laszlo Bölöni en Wim De Decker om te bekomen van een Europese midweekwedstrijd van bijna honderddertig minuten. Zoveel tijd en een langdurige verplaatsing bovenop kostte het de Great Old om zich te kwalificeren voor de play-offs van de Europa League. Zou S.T.V.V. met Marc Brys op kop profiteren van een flauwte van de tegenstander of zou Royal Antwerp FC nu wel de juiste combinatie vinden om de Truienaars met goed gevolg partij te geven", dat waren de vraagtekens vooraf aan het begin van het seizoen 2019-2020. S.T.V.V. bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen de doelpunten van Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani. Een seizoen eerder beslisten Botoka (penalty), Bezus en Garcia over het lot van de Great Old. Conclusie? Drie keer gelijk en beide teams mochten elk een keer de driepunter bijschrijven na de onderlinge partij van de afgelopen vijf jaar. De wedstrijd staat overigens al sedert het seizoen 1957-1958 op de kalender ingeschreven. Die allereerste keer op de Bosuil op 13 oktober 1957 werd beslist door Jef Van Gool, ploeggenoot van o.a. Vic Mees.
**De rood-witte technische staf hoeft ook na de partij in het Guldensporenstadion nog geen rekening te houden met eventuele gele overlast. Het clubtotaal staat op 17, drie minder dan tegenstander S.T.V.V.
**Vincent Janssen nette zijn eerste in rood-wit shirt in de Ghelamco Arena tijdens de vijfde speeldag en deed dat vervolgens in elke volgende wedstrijd opnieuw. Hij heeft inmiddels zeven treffers op zijn conto staan. Die reeks is inmiddels al voor de tweede opeenvolgende keer goed voor de eerste plaats in de topschuttersrangschikking. Met vier treffers deelt Michael Frey nog steeds de zesde plek met o.a. Gianni Bruno (S.T.V.V.) en Geoffry Hairemans (YRKV Mechelen). Verderop in de tabel eist Mickey Balikwisha een gedeelde zestiende plaats op met drie treffers. Royal Antwerp FC scoorde inmiddels tweeëntwintig keer, incasseerde acht doelpunten voor 27 punten en heeft daarmee samen met runner-up KRC Genk het beste doelsaldo van de reeks.
**Teuma (RUSG), Ndayishimiye (KRC Genk) en Patris (OHL) delen in die volgorde de eerste plaats in het nevenklassement 'Pro Assist' met elk vijf beslissende voorzetten. Jurgen Ekkelenkamp zit samen met o.a. Lior Refaelov de leiders met vier assists op de hielen.
**Ondanks de tegentreffers in het Guldensporenstadion, blijft Jean Butez op kop van het klassement van de clean sheets. Hij mocht al vijf keer zonder tegentreffer naar binnen. Dichte achtervolgers zijn o.a. Arnaud Bodart en Daniel Yuji Yabuki Schmidt, de doelman van S.T.V.V.
**Straf cijfer: Sam Vines werd in de loop van de tweede periode gewisseld in het Guldensporenstadion en dus blijven enkel Jean Butez en Toby Alderweireld nog over met het maximum van 900 speelminuten. De Antwerpdoelman miste nog geen competitieminuut sedert het begin van de voorgaande campagne.
**Geen Dorian Dessoleil bij KVK afgelopen weekeinde, dat was contractueel zo vastgelegd in de huurovereenkomst met de Great Old. S.T.V.V. liep met Frank Boya in de basis tegen een relatief late tegentreffer en moest zo de duimen leggen tegen KAS Eupen. De huurling werd laat in de partij ook nog geboekt. Birger Verstraete moest in het Jan Breydelstadion met zijn YRKV Mechelen de wet van de sterkste ondergaan en dus puntenloos huiswaarts. Na drie wedstrijden in geel-rood en een handvol speelminuten bij R.A.F.C. staat zijn gelekaartenbarometer nog steeds op nul.
**De Young Reds (u23) van team Gill Swerts moesten binnen een bestek van enkele dagen twee keer het veld op. Fc Mu Izegem-Ingelmunster bleef met een doelpunt verschil aan de winnende hand. De jonge u23 parkeren op de tiende plaats nog net in de linkerkolom.
 
  
HOME