Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 12+1 - Royal Antwerp FC-KV Oostende - UPDATE
Bosuilstadion - donderdag 20 oktober 2022 - 18u.30
(18/10/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bert Put, Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen, Quentin Pirard

De kern: door een recente beslissing van het clubbestuur zal de wedstrijdkern voor deze eerste nationale midweekwedstrijd er alleszins anders uitzien dan afgelopen zondag voor de opdracht in het Stade Maurice Defrasne. Om de allicht bekende reden zal Radja Nainggolan niet opgenomen worden. Jammer toch dat de supporters alweer verdeeld reageerden op deze ontwikkeling. Mickey Balikwisha werd in Luik bijzonder onsportief door het publiek onthaald. Toch kon hij na zijn lange inactiviteit enkele flitsen van zijn talent laten zien, een doelpunt scoren zoals het zijn oudere broer voor de tegenstander wel lukte, kon hij evenwel niet. Sam Vines werd om tactische redenen al vroeg in de wedstrijd vervangen. Gaston Avila onderstreepte zondag alvast zijn groeiende conditiecurve. Hij scoorde in de wedstrijd van de u23 tegen RFC de Liège het enige doelpunt en vloerde daarmee oud-doelman Kevin Debaty. Neemt team Mark van Bommel Faris Haroun bij de achttien of valt de keuze op Arthur Vermeeren? Björn Engels, Viktor Fischer en Koji Miyoshi zetten hun individuele programma verder. Laurit Krasniqi is vanwege gele overlast bij de nationale u23 geschorst voor deze wedstrijd.

De (18) namen van de selectie (in alfabetische volgorde): Alhassan Yusuf Abdullahi, Toby Alderweireld, Gaston Avila, Michel-Ange Balikwisha, Jelle Bataille, Jean Butez, Dinis da Costa Lima Almeida, Ritchie De Laet, Ortwin De Wolf, Jurgen Ekkelenkamp, Michael Frey, Pieter Gerkens, Vincent Janssen, Arbnor Muja, William Pacho, Christopher Scott, Calvin Stengs, Davino Verhulst, Arthur Vermeeren, Sam Vines.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 18+3, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Viktor Fischer, Faris Haroun, Koji Miyoshi.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de pas gevormde fusieclub meldde zich eind augustus 1993 voor het eerst richting Deurne-Noord, liet het Bosuilstadion bibberen en beven en trok terug huiswaarts met een dikke overwinning. Lang geleden. Sinds de promotie van de Great Old wist KVO slechts gedurende de reguliere competitie van het seizoen 2017-2018 op remise te eindigen, voor het overige bleek Royal Antwerp FC, telkens te sterk. Tijdens de eindrondewedstrijd van datzelfde seizoen kwamen de Kustboys liefst twee keer op voorsprong, maar wisten na tegendoelpunten van Laurent Mendy op strafschop (1-1), Joaquin Ardaiz (foto: centraal - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) (2-2) en William Owusu Acheampong (3-2) na een late strafschopgoal van Zinho Gano alsnog op 3-3 te eindigen. Vorig seizoen zorgden Viktor Fischer, Michael Frey en Benson Manuel voor het verschil in doelpunten en de meest uitgesproken zege voor de Reds in de eigen Bosuil sinds 2017. "Couckestad buigt voor de koekenstad": Maxime Biset is momenteel nog de enige speler in rood-wit shirt die van die historische bekerzege in het Albertparkstadion in september 2015 getuigenis kan afleggen. Een mooie herinnering. Van de in totaal veertig onderlinge partijen, werden er 23 gewonnen, 11 keer won tegenstander KVO, zes keer eindigde het gelijk, waarvan twee keer in het Bosuilstadion sinds 2017. KVO prijkt momenteel op een vijftiende plaats met elf punten uit twaalf wedstrijden, al blijft het ook na de zware nederlaag van afgelopen weekeinde oppassen geblazen voor de oudste club van 't land.
**Royal Antwerp FC mag dan inmiddels de eerste plaats in de clubrangschikking ingeleverd hebben, met zeven treffers blijft Vincent Janssen momenteel de topschutter van de reeks. Hij mag dus ook donderdag met de Gouden Stier op de rug het terrein op. Bij KV Oostende is David Atanga met drie treffers beste afwerker, maar hij zou nog geschorst zijn na zijn rode kaart tijdens de elfde speeldag. Ook Thierry Ambrose scoorde al drie keer tijdens de lopende campagne en doet daarmee even goed dan Mickey Balikwisha.
**Mike Trésor (KRC Genk - 7) verstevigde afgelopen weekeinde aan Den Dreef zijn leiderspositie in dit nevenklassement als 'Pro Assist'. Jurgen Ekkelenkamp deelt opnieuw de vierde plek met o.a. Lior Refaelov.
**Zondag verdedigde Jean Butez zijn doel in Luik in volledig witte uitrusting met Gouden Stier op de rug. Hij moest niet alleen lijdzaam toezien hoe hij in weinige minuten drie keer werd geklopt, hij moet voor deze nieuwe speeldag de Gouden Stier doorgeven aan de Arnaud Bodart, de opponent die zondag zijn netten wel ongeschonden wist te houden.
**Moest Frank Boya samen met zijn ploegmaats nog de Bosuil puntenloos verlaten op de elfde speeldag, afgelopen weekeinde stond hij als enige van de leenspelers in het winnende kamp. S.T.V.V. won van Sporting du Pays de Charleroi en Frank Boya himself scoorde de tweede treffer voor zijn tijdelijke kleuren. Dorian Dessoleil en KVK stonden lange tijd op voorsprong in de Vlasico, maar zij moesten uiteindelijk toch de driepunter aan SV Zulte Waregem laten, bij wie Zinho Gano zijn heroptreden met een doelpunt kruidde. Was de pers en ex-scheidsrechter Gumienny verdeeld over de rode kaart van Birger Verstraete, het Professional Refereeing Department was onverbiddelijk. YRKV Mechelen moest bovendien de driepunter achterlaten in de Ghelamco Arena van KAA Gent.
**De Young Reds (u23) zagen hun ploegmaat Malick Keita met een blessure uitvallen, maar mochten met winst na een doelpunt van... Gaston Avila het terrein af in het Herman Vanderpoortenstadion. Ex-spelers Kevin Debaty, Benjamin Lambot en RFC de Liège moesten puntenloos huiswaarts. Team Gill Swerts en zijn selectie staan na negen wedstrijden op een mooie zevende plek met vijftien punten. Zaterdag staat reeksleider Patro Eisden Maasmechelen de Young Reds op te wachten in het eigen Patro-stadion.
 
  
HOME