Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 15 - Sporting du Pays de Charleroi-Royal Antwerp FC - UPDATE
Stade du Pays de Charleroi - zondag 30 oktober 2022 - 21u.00
(28/10/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Bram Van Driessche, Quentin Lesceux, Michael Geerolf, Jonathan Lardot

De kern: ondanks het recente ontslag van Edward Still, telt Sporting du Pays de Charleroi met Rudi Cossey, Nicolas Still en Frédéric Renotte nog drie ex-Reds in de sportieve staf. Wiliam Pacho moest zich afgelopen zondag in de loop van de tweede helft laten vervangen, maar kon inmiddels wel al de trainingen hervatten. Björn Engels, Viktor Fischer, Faris Haroun, Malick Keita en Koji Miyoshi worden met zorg begeleid tijdens hun individuele programma. Het seizoen is inmiddels veertien speeldagen ver, de gelekaarten rekening loopt verder op, al moet de technische staf voorlopig nog geen rekening houden met schorsingen.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Alhassan Yusuf Abdullahi, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Calvin Stengs, Pieter Gerkens, Vincent Janssen, Sam Vines, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Christopher Scott, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, William Pacho Tenorio, Anthony Valencia, Dinis da Costa Lima Almeida, Davino Verhulst, Michael Frey

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 22+1, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Viktor Fischer, Faris Haroun, Malick Keita, Koji Miyoshi.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: hoewel de tegenstander van de vijftiende speeldag nog in 2001 van naam veranderde en net als Royal Antwerp FC wel eens actief was op het tweede nationale niveau is dit een van de traditionele affiches. Half december 1947 reisde Vic 'Mister Antwerp' Mees samen met zijn ploegmaats Richard Gedopt, Charles Docx, Jos Weyns, Jacky Aerts, Bert D'Hollander, Guillaume Merket, Staf Leukemans, Louis Van Linden, René Geuns, Louis Verbruggen richting Henegouwen, maar kwamen helaas zonder punten terug. Wie het rood-witte doelpunt nette, konden we helaas in het Antwerp Museum niet terugvinden. Sporting du Pays de Charleroi leek die eerste jaren na de promotie van de Great Old vooral op de Bosuil een moeilijk te bekampen tegenstander, maar ook in het Stade du Pays de Charleroi viel er voor Royal Antwerp FC niet veel te rapen. Eind juli 2018 volstond dat ene (vroege) doelpunt van Sambou Yatabaré (viert samen met Jonathan Bolingi en Geoffry Hairemans - foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) voor de volle buit tegen een elftal met Dorian Dessoleil, Christian Benavente en Amara Baby in de basis. Faris Haroun en Geoffry Hairemans kregen van Visser een gele kaart bij wijze van souvenir. In volle gezondheidscrisis zorgde Viktor Fischer half augustus 2021 voor de openingstreffer en de halve buit. Enkele maanden later scoorden Michael Frey (2) en Ally Samatta in eigen huis en werd het de eerste overtuigende zege van de Great Old tegen de komende tegenstander sedert de promotie van 2017.
**Het doelpunt van de hoop van Vincent Janssen afgelopen weekeinde volstond niet voor puntengewin tegen de reeksleider, maar was wel zijn achtste van het seizoen. Daarmee draait de Antwerpspits mee in de top van de rangschikking, maar moet wel de eerste plaats laten aan Mario Gonzales Gutiérrez (OHL - 8). Michael Frey (5) deelt de zesde plaats. Nieuwe (interim) hoofdcoach Frank Defays rekent o.a. op Daan Heymans (4) en Ryota Morioka om de netten van Jean Butez te laten trillen.
**Ondanks de nederlaag van afgelopen weekeinde behoudt Jean Butez met zeven clean sheets de kop van de rangschikking. Of A. Bodart op bondsbeslissing ook een zevende mag bijschrijven, valt nog af te wachten.
**Jurgen Ekkelenkamp (5) is volop in strijd gewikkeld voor de tweede plaats van het nevenklassement 'Pro Assist' op respectabele afstand van de onbetwiste leider Mike Trésor (KRC Genk - 10), afgelopen weekeinde auteur van drie beslissende passes in het Bosuilstadion.
**Hoewel Sporting du Pays de Charleroi met Ilaimaharitra (5) en Nkuba Tshiend (4) zgn. veelpakkers in huis heeft, tellen de club een totaal van 24 gele kaarten, slechts een meer dan het team van Mark van Bommel.
**De weekendopdracht van de elf van YRKV Mechelen, met Birger Verstraete op het strafbankje, leverde op voor Steven Defour. Zij wisten meteen ook hun positie in de rangschikking op te waarderen. Frank Boya en S.T.V.V. hielden OHL op het kunstgras van Stayen op remise. Geen derde overwinning op rij voor SV Zulte Waregem, voorlopig zonder Dorian Dessoleil in de kern, wel integendeel. KV Oostende wist zich met een late treffer te verzekeren van de driepunter.
**De Young Reds (u23) moesten na de nederlaag tegen de reeksleider Patro Eisden Maasmechelen in het Patro Stadion drie plaatsen inleveren in de rangschikking, maar blijven postvatten in de linkerkolom met vijftien punten uit tien wedstrijden. Team Gill Swerts zal het lange maanden moeten doen zonder smaakmaker Malick Keita, die we een voorspoedig herstel en revalidatie toewensen.
**De nationale u17 wonnen eerder deze week hun kwalificatiewedstrijd tegen Estland met 4-1. Antwerpspeler Nolhan Courtens, die op clubniveau behoort tot de kern van Ken Bastin, speelde de volledige wedstrijd. Een naam om te onthouden!
 
  
HOME