Croky Cup - zestiende finales - Beveren Sk-Royal Antwerp FC - UPDATE
Freethielstadion - donderdag 10 november 2022 - 20u.00
(09/11/2022)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Wesli De Cremer, Kevin Monteny, Matthias Massa

De kern: afgelopen zondag begonnen de XI van team Mark van Bommel voor het eerst aan een competitiewedstrijd zonder Sam Vines in de basis. De Amerikaanse international liep een fractuur in de enkel op, werd ondertussen geopereerd en begint weldra aan een lange revalidatie. Jelle Bataille was op linksachter diens vervanger. De medische staf had overigens tijdens de herstelperiode van Bjrn Engels, Faris Haroun, Malick Keita en Koji Miyoshi de handen meer dan vol, al is laatstgenoemde onlangs afgereisd naar zijn thuisland Japan om er zijn herstel verder te zetten.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Alhassan Yusuf Abdullahi, Michel Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Calvin Stengs, Pieter Gerkens, Bruny Nsimba, Vincent Janssen, Toby Alderweireld, Gaston Avila, Christopher Scott, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, Laurit Krasniqi, William Pacho, Dinis da Costa Lima Almeida, Niels Devalckeneer, Davino Verhulst, Michael Frey.

Facts & figures: gele kaarten spelers BvB >> 0, gele dreiging BvB >> niemand, geelgeschorst BvB >> niemand, rode kaarten BvB >> (0), roodgeschorst BvB >> niemand, dokterscabinet >> Bjrn Engels, Faris Haroun, Malick Keita, Koji Miyoshi, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de fusieclub uit het Waasland laat zich sedert kort opnieuw SK Beveren noemen. Hoewel er al tijdens het seizoen 1965-1966 twee vriendschappelijke wedstrijden gespeeld werden tegen het toenmalige SK Beveren-Waes, duurde het tot 20 november 2004 voor Royal Antwerp FC en KSK Beveren de eerste en overigens enige keer tegen mekaar uitgeloot werden in het kader van de nationale voetbalbeker. Yves Feys & co. moesten na een doelpunt van Moussa Sanogo in eigen huis de kwalificatie laten aan de toenmalige eersteklasser. Dit keer verwelkomt Beveren Sk als leider van de Challenger Pro League de Great Old in het Freethielstadion met o.a. ex-Antwerpspelers Jorn Brondeel, Sander Coopman, Alexander Corryn, Dieumerci Mbokani en Louis Verstraete in de kern van... Wim De Decker en Sven Van Der Jeugt. Royal Antwerp FC zal alvast stevig voor de dag moeten komen wil het de ontgoocheling van het voorgaande seizoen tegen toenmalige koploper van 1B (KVC Westerlo) dit keer vermijden.
**Vic Mees schreef samen met zijn ploegmaats een aardig stuk van de geschiedenis van de Great Old. Wapenstilstand 2022 is het precies tien jaar geleden dat hij overleed. Royal Antwerp FC herdenkt samen met de fans van de club Mister Antwerp. Michel Schepers dook samen met o.a. Vic Mees Jr. en Louis Lambert in het verleden van de iconische speler en kwam thuis met ht boek over leven en werken van Antwerps speler van de eeuw. Binnenkort kunnen de supporters niet alleen alles lezen over de roemrijke jaren vijftig, maar ook de tentoonstelling in kleedkamer van tribune 1 bezoeken.
**Wereldbeker in november? Juist, maar de Bosuil gaat niet op slot. Op zondagmiddag 20 november e.k. richt R.A.F.C. een open talententraining in voor jonge voetballertjes geboren in 2015, 2016 of 2017 in de leeftijdsgroepen U6, U7 of U8. Het aantal plaatsen is beperkt!
 
  
HOME