Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 19 - Royal Antwerp FC-KAA Gent
Bosuilstadion - zaterdag 7 januari 2023 - 20u.45
(06/01/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lothar D'Hondt, Romain Devillers, Philippe Vandecauter, Jasper Vergoote

De kern: op de laatste werkdag van de eerste werkweek van 2023 komt KAA Gent naar Deurne-Noord voor de eerste speeldag van het nieuwe kalenderjaar. Radja Nainggolan is nu definitief geen Antwerpspeler meer. Pierre Dwomoh Jr. heeft inmiddels een nieuwe verbintenis onderschreven bij Royal Antwerp FC en wordt meteen voor de tweede seizoenshelft uitgeleend aan KVO. De technische staf moet alleszins in de vervanging voorzien van Ritchie De Laet die door Verboomen in Westerlo werd volgeboekt. Of team Mark van Bommel ook spelers recupereert uit de goed gevulde ziekenboeg, is momenteel nog niet bekend. Wel geweten: Björn Engels, Koji Miyoshi en Sam Vines zetten hun individuele parcours in de vertrouwde Bosuilomgeving verder.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, V. Fischer, M.A. Balikwisha, Arbnor Muja, Calvin Stengs, Pieter Gerkens, Bruny Nsimba, Vincent Janssen, Gaston Avila, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, Laurit Krasniqi, William Pacho Tenorio, Kobe Corbanie, Nils Devalckeneer, Michael Frey.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 30+1, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> Ritchie De Laet, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Faris Haroun, Malick Keita, Koji Miyoshi, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: die fraaie treffer van Reda Jaadi in de Ghelamco Arena zorgde mee voor de driepunter en een ontspannen seizoen 2017-2018. De goal van Stallone Limbombe tijdens de terugwedstrijd was voldoende voor een deugddoend gelijkspel in het eigen Bosuilstadion: "In de slotminuten claimden beide ploegen nog een strafschop, maar een warrig fluitende Van Driessche ging niet in op de wensen van de gehaakte of geduwde speler. Zo eindigde dit tactische steekspel in winderige omstandigheden in een billijk gelijkspel", aldus het wedstrijdverslag van Frank Nicola. Tijdens het daaropvolgende seizoen 2018-2019 stonden er zowel uit als thuis twee wedstrijden op het programma. Een (2-2) gelijkspel tijdens de reguliere competitie werd tijdens P.O.I gevolgd door een kleine thuisnederlaag. De own-goal van een ongelukkige Bronn volstond niet voor rood-wit punt(en)gewin. De remise ging helaas nog in de ultieme seconden verloren. Het was tot nog toe de enige onderlinge P.O.-wedstrijd. In zijn derde en laatste seizoen leidde Laszlo Bölöni de Great Old richting Koning Bosuilstadion voor de bekerfinale. KAA Gent was onderweg niet een van de tegenstanders. Wel boekte team Bölöni - De Decker eind november 2019 een fraaie overwinning met een doelpunt van Lior Refaelov en een tweeklapper van Dieumerci Mbokani. Het verschil klein die derde oktober 2021, maar die ene goal van clubtopschutter Michael Frey (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) was wel voldoende voor de volle inzet. "Antwerpcoach Brian Priske Pedersen lijkt alvast een koelere minnaar van rotatie. Hij wijzigde slechts op drie plaatsen zijn elftal. Terug van Europese schorsing, beliep Jelle Bataille de rechterflank. Pieter Gerkens hield Ally Samatta op de bank en moest voor bijkomende stabiliteit in het middenzone zorgen. Koji Miyoshi kreeg de voorkeur op Benson Manuel en werd foerier voor topschutter Michael Frey. Zou de clubtopschutter zijn reputatie opnieuw eer aandoen?", lezen we in het matchverslag.
**Die ene gele kaart voor een Antwerpspeler in 't Kuipje was voldoende voor de eerste gele overlast van het seizoen en dus is Ritchie De Laet eens te meer voor een topper geschorst. Het clubtotaal van de Great Old staat daarmee op 31, of vier meer dan tegenstander KAA Gent.
**Vincent Janssen zorgde op aangeven van Calvin Stengs voor een nieuwe aansluitingstreffer in 't Kuipje. Hij sluipt daarmeee dichter naar de top van de tabel toe. Hij staat momenteel geparkeerd op de derde plaats met tien treffers. Iets verderop in de tabel deelt Michael Frey de negende plek in de topschutterslijst met zeven doelpunten. Tussen beide Antwerpspelers in deelt Gentspeler H. Cuypers de vierde plek met negen goals. Doeltjeskermis op komst in Deurne-Noord zaterdagavond?
**Arnaud Bodart hield een week na de nederlaag op de Bosuil, z'n netten schoon in de Ghelamco Arena en klom daarmee over Jean Butez naar de eerste plek in de nevenrangschikking van de clean sheets. Paul Nardi behaalde een knappe vijf clean sheets uit acht gespeelde wedstrijden en staat op de vierde plaats.
**De Young Reds van team Gill Swerts wordt dit weekeinde verwacht in de Lostraat van KSK Heist. Gerard Vandeplas die de winterstage meemaakte, is een van de opgeroepen aanvallers.
 
  
HOME