Croky Cup - kwartfinale - KRC Genk-Royal Antwerp FC - UPDATE
Cegeka Arena - woensdag 11 januari 2023 - 20u.45
(09/01/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Erik Lambrechts Erik - Jo De Weirdt, Kevin Monteny, Bert Put.

De kern: vermoedelijk geen verdere blessures tijdens de gewonnen weekendwedstrijd tegen KAA Gent. Team Mark van Bommel kon zaterdag al op opnieuw beroep doen op Jurgen Ekkelenkamp en Pieter Gerkens, al blijft de ziekenboeg op de Bosuil overvol. Na zijn medische ingreep, begon ook Davino Verhulst aan zijn langdurige revalidatie. Nils De Valckeneer neemt zijn plaats in de kern over. De technische staf recupereert naast Christopher Scott, ook Ritchie De Laet voor de verplaatsing naar Genk, diens gele schorsing zit er immers op. In vergelijking met de vorige bekeropdracht is ook Vincent Janssen nu beschikbaar voor de dienst, nadat hij in Beveren nog tegen een rode kaart en een twijfelachtig rapport van De Cremer liep.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Viktor Fischer, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Calvin Stengs, Bruny Nsimba, Vincent Janssen, Gaston Avila, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Christopher Scott, Zeno Van Den Bosch, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, Laurit Krasniqi, William Pacho Tenorio, Kobe Corbanie, Nils Devalckeneer, Michael Frey.

Facts & figures: gele kaarten spelers BvB >> 5, gele dreiging BvB >> niemand, geelgeschorst BvB >> niemand, rode kaarten BvB >> 1, roodgeschorst BvB >> niemand, dokterscabinet >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Malick Keita, Koji Miyoshi, Anthony Valencia, Davino Verhulst, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de Great Old is in het recente verleden slechts een keer uitgeloot in het kader van de Croky Cup. KRC Genk was op 3 december 2019 tegenstander tijdens de achtste finales. De wedstrijd eindigde in het Bosuilstadion na verlengingen met een spannende strafschoppenepiloog, beslist door Dieumerci Mbokani: "Na rechtsachter Aurélio Ulineia Buta, was ook linksachter Simen Juklerod trefzeker. Opnieuw was de score in perfect evenwicht. Wouters bezweek onder de druk en stuurde zijn elfmeter pal in de grijphanden van Sinan Bolat, die opnieuw een stormachtig applaus ten deel viel. Balk binnen, zo simpel kan het zijn en was het voor topschutter Dieumerci Mbokani (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) om de klus af te maken", aldus het verslag van De ANTWERPSUPPORTER Online.
**De Cremer deed in het Freethielstadion alles aan, maar op uitzondering van de straf die Vincent Janssen opliep, had dat werk tot nog toe geen invloed op de samenstelling van de wedstrijdkernen.
**Opmerkelijk: clubs worden vervolgd voor het gebruik van pyrotechnisch en ander brandbaar materiaal, al geldt dat blijkbaar niet in de Cegeka Arena, waar de thuisploeg rustig zelf mag experimenteren met vuurbommen voor de wedstrijd en als ontlading bij het maken van een doelpunt. Dubbele standaard?
**De Young Reds van team Gill Swerts haalden in de slotfase nog een dubbele achterstand op. Adam Zaânan en Dragan Lausberg zorgden voor de doelpunten.
 
  
HOME