Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 20 - Royale Union SG-Royal Antwerp FC
Stade Joseph Marien - zondag 15 januari 2023 - 18u.30
(13/01/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Lothar D'Hondt, Romain Devillers, Philippe Vandecauter, Jasper Vergoote.

De kern: de triomfantelijke terugkeer uit de Cegeka Arena nauwelijks achter de rug, of de karavaan staat opnieuw klaar voor een trip richting Hoofdstedelijk Gewest met de huidige vaandeldrager van het Brusselse voetbal Royale Union SG als tegenstander. Gelukkig leverde de midweekwedstrijd geen lichamelijk ongemak op. Faris Haroun heeft inmiddels de groepstrainingen kunnen hernemen. De blessurelast nog relatief groot, zetten de langdurig geblesseerden Björn Engels, Koji Miyoshi, Davino Verhulst en Sam Vines hun individuele revalidatie verder. Ook Pieter Gerkens is toe aan een (korte) herstelperiode. De gele kaartenlast relatief zwaar en de eerste gele schorsing uitgeboet, hoeft de technische staf met dat cijfer voorlopig geen rekening te houden.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Viktor Fischer, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Calvin Stengs, Bruny Nsimba, Vincent Janssen, Gaston Avila, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Christopher Scott, Zeno Van Den Bosch, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, Laurit Krasniqi, William Pacho Tenorio, Kobe Corbanie, Nils Devalckeneer.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 31+2, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Pieter Gerkens, Malick Keita, Koji Miyoshi, Davino Verhulst, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de onderlinge strijd op het hoogste niveau is nog relatief recent, toch wist de Great Old tot twee keer toe te winnen in het Joseph Mariënstadion het voorgaande seizoen. Het was weinige clubs gegeven. De wedstrijd van de negende speeldag 2021-2022 was voor de Antwerpfans een ware billenknijper. Nadat Undav de Unionisten op voorsprong bracht, keerden Michael Frey en invaller Benson Manuel (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) alsnog de score: "Een geprikkelde Viktor Fischer had precies vijftien minuten nodig om een meesterlijke assist op het hoofd van Michael Frey te schilderen, die meteen zijn elfde van het seizoen binnenkopte. Geheel onverwacht hingen de bordjes in evenwicht en het zou voor de thuisploeg nog helemaal verkeerd uitdraaien. Birger Verstraete had nauwelijks zijn kapiteinsband overgedragen aan Faris Haroun, of na samenspel over rechts tussen Aurélio Ulineia Buta en Viktor Fischer, snelde Benson Manuel de zestien tegemoet om via een uitgemeten kruisbal zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hoewel scheidsrechter Laforge ze veel langer dan de aangevraagde extratijd gunde, slaagde de thuisploeg er niet meer in de rood-witte defensie in gebreke te vinden, al had de Ploeg van 't Stad daarvoor wel nog een allerbeste Jean Butez nodig." Ook de laatste speeldag van de Champions' Play-Offs draaide uit op een bezoekende zege na een doelpunt van... Michael Frey en daarmee deden ze even goed als Louis Pilot & ploegmaats die eind februari 1973 de laatste verplaatsing in bijna vijftig jaar naar het Dudenpark tot een goed einde wisten te brengen na doelpunten van René Desaeyere en Karl Kodat.
**Niet alleen in het aantal gescoorde doelpunten, ook in het aantal gele kaarten wist de Great Old de vorig speeldag de tegenstander te overtreffen. Jurgen Ekkelenkamp en Jelle Bataille werden door D'Hondt opgeschreven. Het clubtotaal komt daarmee op 32, al zullen de streepjes van Pierre Dwomoh Jr., Radja Nainggolan en Dinis da Costa Lima Almeida geen verdere gevolgen hebben. Tegenstander R.U.S.G. totaliseert nu al vijftig publieke waarschuwingen en daar leverden vooral Teuma (5), Van Der Heyden (8) en Burgess ('5) gretig hun bijdrage voor. Laatstgenoemde zit overigens zondag op de strafbank.
**Vincent Janssen is opnieuw in een productieve bui. Hij scoorde niet alleen woensdag de openingstreffer in de Cegeka Arena in het kader van de Croky Cup, afgelopen zondag was hij al belangrijk met de geruststellende verdubbeling. Hij totaliseert nu elf competitietreffers en deelt daarmee de tweede plaats in de nationale schutterslijst. R.U.S.G. rekent op Vanzeir (9) en Teuma (5).
**Jean Butez hield tegen KAA Gent voor de negende keer zijn netten schoon. Hij deelt de eerste plaats in dit nevenklassement met A. Bodart van R Standard de Liège, die deze week opnieuw met de gulden stier op het shirt mag aantreden. Ondanks de knappe klassering van R Union SG, heeft doelman Moris momenteel geen plaats in de top tien.
**Dank zij een knappe inhaalbeweging met twee late treffers wisten de Young Reds in de Lostraat beslag te leggen op een verdiend punt. Zondagmiddag zijn ze gastheer voor Knokke FC (met o.a. Ruben Geeraerts in de kern) in het Herman Vanderpoortenstadion Lisp. Aftrap om 14:30u.
 
  
HOME