Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 21 - KV Oostende-Royal Antwerp FC
Versluys Arena - woensdag 18 januari 2023 - 18u.30
(17/01/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Wim Smet, Florian Lemaire, Tom Vanpoucke, Klass Clerkx

De kern: was Ritchie De Laet de eerste speler die dit seizoen op de strafbank belandde, de technische staf moet na de warrige leiding van Laforge bovenop de vier extra gele kaarten, plots rekening houden met liefst een speler voor elke linie en dus drie spelers in totaal op scherp. Met Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Pieter Gerkens, Koji Miyoshi, Anthony Valencia, Davino Verhulst en Sam Vines in revalidatie, hebben enkele jonkies hun plaats in de wedstrijdkern. Zo kon Kobe Corbanie afgelopen zondag zijn eerste speelminuten bijna onderstrepen met een doelpunt en ook in die fase koos Laforge pas na protest voor de correcte toepassing van het bondsreglement! Of team Mark van Bommel nog een of meer spelers kan recupereren voor de verplaatsing van woensdag is twijfelachtig, ook al sloot Faris Haroun sedert vorige week aan bij de groepstrainingen. De groep zal het deze woensdag helaas zonder de vocale steun van de achterban moeten doen!

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): worden toegevoegd na de dinsdagtraining

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 32+VIER, gele dreiging JPL >> drie spelers, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Pieter Gerkens, Malick Keita, Koji Miyoshi, Anthony Valencia, Davino Verhulst, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: deze wedstrijd heeft niet alleen een traditie van wisselende afdelingen, verrassende uitslagen, maar evenzeer te lijden onder erg wispelturige weersomstandigheden. Regen, wind en zelfs sneeuw zijn elementen die het verloop en de uitslagen hebben beïnvloed. Toch boekte de Great Old enige mooie resultaten aan de kust. Luke Giverin bracht de Great Old wel nog op voorsprong die november zondagmiddag van 2012 in het Albertpark, twee tegendoelpunten en het knappe weerwerk van... Nicaise Kudimbana volstonden voor de laatste thuiszege van de fusieclub. Ook toen al wist Laforge geen maat te houden in het gebruik van zijn gele kaarten! Op uitzondering van die gedenkwaardige bekerwedstrijd van september 2015 met William Owusu Acheampong en Maxime Biset in een heldenrol, was het bijna vijf jaar windstil aan de kust tot de Red Army van team Bölöni-De Decker opnieuw neerstreek in de Versluys Arena voor een onderlinge competitiewedstrijd. "Het is wèr couckenbak!," schreef het Antwerp Museum na een tweeklapper van Ivo Dos Santos Rodrigues (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) en verdere doelpunten van Matheus Borges Domingues en Stallone Limbombe die de aansluitingstreffers van Zinho Gano en Ibrahima Conté wisten te pareren, nadat Franck Berrier de Kustboys voor rusten vanop de stip op voorsprong had gebracht. Twee keer nog wist Royal Antwerp FC de volle buit mee te graaien, twee keer ook draaide het uit op remise. Het voorbije seizoen brachten de Reds na goals van Michael Frey en Michel Ange Balikwisha in een sfeerloos leeg stadion de driepunter mee naar Deurne-Noord.
**Laforge trok afgelopen weekeinde liefst negen keer de gele kaart en trof daarmee vier keer een speler van Royal Antwerp FC. Het clubtotaal komt daarmee op 36, toch nog een heel stuk minder dan de vijftig stuks die KVO over de lopende campagne te incasseren kreeg.
**Geen doelpunten voor de Reds zondag en dus blijft Vincent Janssen clubtopschutter met elf doelpunten, al moet hij wel een plaats in de topschuttersstand inleveren. KVO rekent vooral op Fraser Hornby (5) en David Atanga (4) om de netten van Jean Butez te laten trillen.
**Met elk negen clean sheets zijn Jean Butez en Arnaud Bodart verwikkeld in een strijd om de eerste plaats in dit nevenklassement. De Standarddoelman mag met de Gulden Stier op de rug zijn eerstvolgende wedstrijd afwerken.
**De Antwerp Academy mocht zich verheugen in een tweede debutant in het team van Mark van Bommel. Door de blessuregolf heeft de groep van team Gill Swerts echter kwaliteit moeten inleveren. Zo moesten zij zondag in het 'eigen' stadion de drie punten laten aan tegenstander Knokke FC.
 
  
HOME