Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 22 - Royal Antwerp FC-R Standard de Liege - UPDATE
Bosuilstadion - zondag 22 januari 2023 - 13u.30
(21/01/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Jan Boterberg, Nick Senecaut, Kevin Monteny, Brent Staessens

De kern: een terugkeer van Michael Frey bij de wedstrijdkern is een hot topic onder de supporters, maar lijkt, gezien de reactie van coach Mark van Bommel na de wedstrijd in Oostende, weinig waarschijnlijk. Ondanks de onverdroten inspanningen van de medische staf, verwacht team Van Bommel niet spelers te kunnen recupereren uit de blessureboeg. Gelukkig was scheidsrechter Wim Smet zuinig met zijn gele kaarten, zodat de drie spelers onder dreiging ook zondag beschikbaar zijn voor de altijd geladen wedstrijd tegen R Standard de Liège in het Bosuilstadion. Terwijl Arthur Vermeeren, Kobe Corbanie en Zeno Van Den Bosch inmiddels speelminuten sprokkelden, werken Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Pieter Gerkens, Koji Miyoshi, Anthony Valencia, Davino Verhulst en Sam Vines verder aan hun individuele programma's. Moest de selectie het afgelopen midweek stellen zonder de trouwe achterban, er was toch die trommelkannonade die in de Diaz Arena voor enige sfeer probeerde te zorgen... De club meldde zopas dat Michael Frey de Bosuil verlaat met een huurovereenkomst bij Schalke04. De roodwitte fans reageerden zeer uiteenlopend via de sociale media.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Viktor Fischer, Michel Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Calvin Stengs, Bruny Nsimba, Vincent Janssen, Gaston Avila, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Abderahmane Soussi, Zeno Van Den Bosch, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, Laurit Krasniqi, Kobe Corbanie, Nils Devalckeneer.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 36+NUL, gele dreiging JPL >> drie spelers, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Pieter Gerkens, Malick Keita, Koji Miyoshi, Anthony Valencia, Davino Verhulst, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: stonden beide clubs in een ver verleden wel eens tegenover mekaar voor een vriendschappelijke oefenwedstrijd, de afgelopen seizoenen, verliepen de ontmoetingen meermaals in een meer grimmige sfeer. Twee rode kaarten van Visser bepaalden mee de uitkomst van de laatste onderlinge partij in het Bosuilstadion in het voordeel van de bezoekers. "Met negen tegen twaalf was het voor de thuisploeg een onbegonnen zaak om de bakens te verzetten. Elsner kwam voor de tweede keer deze voetbaljaargang op de Bosuil triomferen, zij het even onverdiend. Donderdag wacht al de volgende competitieopdracht tegen de Panda’s uit Eupen. Met een betere leiding hoopt de Great Old terug aan te knopen met de overwinning en zijn thuisreputatie alle eer aan te doen", aldus het verslag. De doelpunten van Björn Engels en Michel Ange Balikwisha volstonden dus niet die twaalfde december van 2021! Dank zij de vijfklapper van Michael Frey had team Brian Priske Pedersen wel de heenwedstrijd gewonnen. Vervolgens terug naar de Bosuil voor vier opeenvolgende gelijke spelen sedert de promotie naar de Jupiler Pro League. Kijken we naar de doelpuntenmakers komen we telkens of Lior Refaelov (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) of Dieumerci Mbokani tegen.
**Had Laforge afgelopen weekeinde liefst negen gele kaarten nodig, scheidsrechter Wim Smet hield het bij een bescheiden aantal, zodat het clubtotaal ongewijzigd op 36 blijft, een stuk minder dan de 48 die R Standard CL tot nog toe te verwerken kreeg.
**Drie doelpunten voor de Reds afgelopen woensdag. Vincent Janssen verstevigde niet alleen zijn positie als topschutter van de club, hij zit daarmee ook de top twee van de schutterstabel op de hielen. Michael Frey (7) heeft nog steeds zijn plek in de top tien. Verderop in de rangschikking ook N. Dussenne en S. Amallah die elk vier keer raak troffen voor hun club. Laifis en Ohio zorgden met hun doelpunten voor de zege tijdens de midweekopdracht tegen YRKV Mechelen.
**Met elk tien clean sheets gaan Jean Butez en Arnaud Bodart nu zondag met elkaar in de clinch voor de toprangschikking in dit nevenklassement. Op basis van het reglement mag de Standarddoelman zondag met de Gulden Stier op de rug tussen de palen.
**De Antwerp Academy mocht zich na het grote debuut van Kobe Corbanie in het Dudenpark, opnieuw verheugen in een clubopgeleide debutant in de hoofdmacht van de club. Zeno Van Den Bosch kwam in de slotfase nog tussen de lijnen in de Diaz Arena.
**Gisteren bereikte ons het droeve nieuws van het overlijden van Jos Van Riel. Langs deze weg sluiten we ons aan bij de vele blijken van medeleven voor zijn partner Anita, familie, vrienden en kennissen.
 
  
HOME