Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 23 - RSC Anderlecht-Royal Antwerp FC - UPDATE
Lotto Park - zondag 29 januari 2023 - 13u.30
(26/01/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Erik Lambrechts, Jo De Weirdt, Michael Geerolf, Kevin Debeuckelaere

De kern: Vincent Janssen begon na het WK de terugronde met negen doelpunten op de teller of liefst vier minder dan lijstaanvoerder Onuachu. De afgelopen weken werkte de Antwerpspits geleidelijk zijn achterstand weg. Meer nog: na zijn tweeklapper tegen R Standard de Liège had hij nu zondag met z'n totaal van veertien doelpunten als Gulden Stier zijn leidersplaats in het Lotto Park kunnen verdedigen. Dat was helaas buiten die (onterechte) gele kaart van Boterberg gerekend, waardoor team Mark van Bommel in vervanging van de clubtopschutter moet voorzien. Bruny Nsimba is alvast bereid, aanvallende kracht(en) uit de blessureboeg recupereren, lijkt er immers (nog) niet in te zitten. Of er aanvallende versterking mag worden verwacht vanuit het (buiten)land is inmiddels wel bekend. 27-jarige Gyrano Kerk komt de Great Old tot het einde van het seizoen versterken. Met enkele trainingsdagen bij de club in de benen, werd hij opgenomen in de wedstrijdkern. Viktor Fischer van zijn kant zou op het punt staan om de club te verlaten richting Zweden, met AIK als (tijdelijke) werkgever. Ondanks de schorsing van Vincent Janssen, staan er steeds drie spelers op scherp.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Michel Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Calvin Stengs, Bruny Nsimba, Gaston Avila, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Abderahmane Soussi, Christopher Scott, Zeno Van Den Bosch, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, William Pacho Tenorio, Kobe Corbanie, Anthony Valencia, Niels Devalckeneer, Gyrano Kerk.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 36+3, gele dreiging JPL >> drie spelers, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (0), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Malick Keita, Koji Miyoshi, Anthony Valencia, Davino Verhulst, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: beide clubs staan volgende zondag voor de negende keer tegenover elkaar in het Hoofdstedelijke Gewest sedert de promotie van de Great Old, vijf keer tijdens de reguliere competitie, twee keer tijdens de Champions' Play Offs en een keer tijdens PO I. Samengevat: vier keer bleef de recordkampioen in eigen huis aan de winst, twee keer trokken de Reds met de driepunter huiswaarts en twee keer eindigde het op remise. De rol van Dieumerci Mbokani (3) (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) in die successen is onmiskenbaar, maar ook late treffers van William Owusu Acheampong (sept. 2008) en Koji Miyoshi (sept. 2020) bepaalden zeker enkele resultaten: "Wissels over en weer. Amara Baby was zo een van die offensieve invallers. Zo'n kleine tien minuten voor tijd liet Laszlo Bölöni ook Koji Miyoshi los voor een (historische) invalbeurt. DLZ7 had het al eerder kunnen afmaken, maar het was de Japanner die op rebound van zijn eigen schot, een streep trok in het dak van het doel. De driepunter ging mee naar Deurne-Noord. Steven Defour zag er het plezier wel van in...", aldus het wedstrijdverslag. Ook Stallone Limbombe, DLZ7, Lior Refaelov en Alhassan Yusuf Abdullahi wisten het net te vinden tegen de recordkampioen. Tijdens het seizoen 2018-2019 scoorde Pieter Gerkens zowel tijdens de wedstrijd voor de reguliere competitie als tijdens P.O.I voor zijn toenmalige werkgever, al volstond dat geen van beide keren voor de volle buit.
**Ook Boterberg was gul met de gele kaarten en raakte daarmee ook clubtopschutter Vincent Janssen. Hij werd meteen volgeboekt en moet de trip naar de Lotto Arena aan zich voorbij laten gaan. Het clubtotaal komt daarmee op 36, tien minder dan tegenstander RSC Anderlecht, bij wie Kristian Arnstadt eveneens geschort is vanwege gele overlast.
**Vier doelpunten voor de Reds afgelopen weekeinde in de topper tegen R Standard de Liège. Vincent Janssen nam er daarvan twee voor zijn rekening en deed daarmee een greep naar de leidersplaats in de topschutterstabel met veertien goals. Volgens het Referee Department had de Great Old overigens een strafschop moeten krijgen voor fout op Michel Ange Balikwisha, een kolfje naar de voeten van de topschutter. Rekent RSC Anderlecht op Lior Refaelov (4) voor een korfje tegen Jean Butez en diens ex-club? Stroeykens, Raman en Amuzu hebben elk drie goals op de teller staan.
**Jean Butez stond in het winnende kamp het voorgaande weekeinde. Moest zijn overbuur Arnaud zich liefst vier keer omdraaien, hij moest zelf met een tegentreffer naar binnen. De toprangschikking blijft ongewijzigd zodat de Standarddoelman koploper blijft. KAA Gent liep Stayen uit zonder tegendoelpunt en dus komt doelman Nardi op de derde plaats postvatten.
**De Young Reds zagen hun wedstrijd in eigen huis tegen Hoogstraten VV uitgesteld worden. Team Gilles Swerts bereidde deze week de verplaatsing naar het Zwarte Land voor om er zondag de Zèbres Elites partij te geven.
 
  
HOME