Croky Cup - halve finale heen - R Union SG-Royal Antwerp FC - UPDATE
Stade Joseph Marien - woensdag 1 februari 2023 - 20u.45
(01/02/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Jonathan Lardot, Florian Lemaire, Laurent Conotte, Wesli De Cremer.

De kern: de ziekenboeg blijft overvol op de Bosuil, al zal team Mark van Bommel allicht wel over dezelfde wedstrijdkern kunnen beschikken als tijdens de laatste competitiewedstrijd. Er mag uiteraard wel plek worden gereserveerd voor Vincent Janssen. De prijsschutter heeft zijn gele schorsing uitgeboet. De club heeft de strafvordering voor Calvin Stengs na de uitgelokte uitsluiting daarentegen niet aanvaard.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde):

Facts & figures: gele kaarten spelers BvB >> 5+1, gele dreiging BvB >> niemand, geelgeschorst BvB >> niemand, rode kaarten BvB >> 1, roodgeschorst BvB >> niemand, dokterscabinet >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Malick Keita, Koji Miyoshi, Davino Verhulst, Sam Vines.

De kern: Jean Butez, Ritchie De Laet, Gyrano Kerk, Michel Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Calvin Stengs, Vincent Janssen, Gaston Avila, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Christopher Scott, Zeno Van Den Bosch, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, Laurit Krasniqi, William Pacho Tenorio, Kobe Corbanie, Niels Devalckeneer.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: deze halve finale van de Croky Cup geldt zeker als een wedstrijd tussen twee traditieclubs met een lang verleden. Beide clubs stonden al op 19 april 1914 in de Broodstraat tegenover mekaar in het kader van de nationale bekercompetitie. USG kaapte net voor het einde van de tweede verlenging de zege. Eind augustus 1976 volstond het doelpunt van Zarko Olarevic voor een plaatsje in de zestiende finale. Een tweeklapper van Peter Bodak in het eigen Bosuilstadion hielp Royal Antwerp FC eind augustus 1984 richting zestiende finale. De achtste finale was het deel van de Great Old eind oktober 1991 na een 0-1 zege in het Jul. Mariënstadion: "In de 72' diende een te zwakke kopbal van Dragan Jakovljevic van de lijn geveegd te worden. Twee minuten later werd Dragan Jakovljevic binnen de strafschopzone 'in de sandwich' genomen. Scheidsrechter Bosschaerts (zwaar op de korrel genomen door het thuispubliek) wees naar de stip. Ronny Van Geneugden deed dit keer het beter dan Kari Ukkonen tegen K Lierse SK en Hans-Peter Lehnhoff tegen Sporting Charleroi. Doelman Michel was kansloos tegen de geplaatste bal (0-1)", aldus Antwerp Clubblad van 9 november 1991. Deze woensdag staan beide clubs tijdens deze eerste van twee halve finales tegenover elkaar met als inzet de grote finale in het Koning Bosuilstadion mèt publiek.
**Royal Antwerp FC realiseerde op de laatste dag van de wintermercato nog een inkomende en uitgaande transfer. Lamine Mandela Keita (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) (°10 mei 2002) komt tot 30 juni 2023 over van OHL. Bruny Nsimba verlaat de Bosuil en gaat aan de slag bij Sk Beveren.

**Opmerkelijk: clubs worden vervolgd voor het gebruik van pyrotechnisch en ander brandbaar materiaal, al geldt dat blijkbaar niet in de Cegeka Arena, waar de thuisploeg rustig zelf mag experimenteren met vuurbommen voor de wedstrijd en als ontlading bij het maken van een doelpunt. Dubbele standaard?
 
  
HOME