Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 24 - Royal Antwerp FC-Club Brugge KV - UPDATE
Bosuilstadion - zondag 5 februari 2023 - 13u.30
(04/02/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Lothar D'Hondt, Nico Claes, Philippe Vandecauter, Brent Staessens

De kern: het beschikbare potentieel was deze week nog in beweging zowel op de laatste dag van de mercato als op het voetbalveld. Kreeg team Mark van Bommel er nog een nieuweling bij, ook enkele spelers verlieten Deurne-Noord, met Nsimba Bruny op kop die in de dying seconds nog verhuisde naar Sk Beveren om er de Waaslanders aan de titel in 1b te helpen. Afgelopen maandag kwam Mandela Keita de rangen op de Bosuil vervoegen, terwijl half de week Gyrano Kerk na zijn officiële debuut in het Lotto Park, nog voor een ultrakorte invalbeurt tussen de lijnen werd gestuurd in het Dudenpark. Tijd genoeg voor Lardot om de Nederlander zijn eerste gele kaart te tonen. De beelden bewezen het ongelijk van de wedstrijdleiding. Gelukkig geen lichamelijke schade tijdens de eerste halve finale van de nationale voetbalbeker, al werd Arbnor Muja, maar hij niet alleen, wel een paar keer hardhandig van de bal gezet. Ondanks de gele dreiging voor drie spelers, moet team Mark van Bommel na het leugenachtige verslag van Lambrechts dit keer, na Vincent Janssen in de 'topper' van vorige zondag, Calvin Stengs missen die na beroep toch nog drie speeldagen geschorst blijft. Team Mark van Bommel heeft de afgelopen dagen allicht een en ander uitgeprobeerd om in diens vervanging te voorzien en een goed resultaat neer te zetten. Met onverdroten inzet werken Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Koji Miyoshi, Davino Verhulst en Sam Vines samen met de medische staf verder aan hun individuele programma's. William Pacho werd zopas verkozen tot 'Player of the Month January', met felicitaties van de rood-witte familie.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Gyrano Kerk, Michel Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Vincent Janssen, Gaston Avila, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Mandela Keita, Christopher Scott, Zeno Van Den Bosch, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, Laurit Krasniqi, William Pacho Tenorio, Kobe Corbanie, Anthony Valencia, Niels Devalckeneer.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 39+1, gele dreiging JPL >> drie spelers, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (1), roodgeschorst JPL >> Calvin Stengs (1/3), dokterscabinet >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Malick Keita, Koji Miyoshi, Davino Verhulst, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: was Ritchie De Laet de afgelopen seizoenen vaak onbeschikbaar voor deze 'topper', Calvin Stengs is nu aan de beurt om deze wedstrijd aan zich voorbij te zien gaan. Het vorige seizoen speelde de ex-aanvoerder wel een belangrijke rol, lezen we in het wedstrijdverslag: "Na de kampwissel liet vooral kapitein Ritchie De Laet (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) zich opmerken met twee aanvallende rushes. Het spel golfde best aardig over en weer zonder uitgespeelde kansen, tot De Ketelaere werd geïsoleerd voor de kooi van Jean Butez. De youngster liftte de bal richting doel maar de in allerijl teruggekeerde Ritchie De Laet snelde zijn doelman te hulp. Dan sprak Clement zijn wisselcontingent aan, maar verdere doelkansen bleven uit. Ook de Antwerpcoach bleef niet bij de pakken zitten. Ally Samatta kwam de aanvalslinie versterken. Tien minuten later mochten ook Johannes Eggestein en even later ook Abdouleye Seck nog van de unieke Bosuilsfeer proeven. Laatstgenoemde moest Björn Engels vervangen in het hart van de verdediging." Ex-Bruggeling Björn Engels scoorde in de partij een van zijn twee treffers in rood-wit shirt. Op uitzondering van de onderlinge wedstrijd van half december 2020, waarbij de vroege rode kaart voor Jérémy Gelin de Great Old parten speelde, vertellen de gelijke spelen en ook nog de overwinning van november 2019 het positieve verhaal van de reguliere competitie. De Ploeg van 't Stad heeft momenteel de derde plaats te verdedigen.
**Opmerkelijk: Birger Verstraete werd tijdens zijn periode in rood-wit shirt door de 'neutrale' pers en de tegenstanders vrankweg weggezet als een vuile speler, zijn huidige stats bij een club in de lagere regionen van de rangschikking, spreken die omschrijving tegen. Zou de kleurencombinatie van zijn uitrusting er toch iets mee te maken hebben? De Great Old telt een totaal van 40 gele kaarten, dat aantal is een stuk lager dan de 48 van Club Brugge KV, toch heeft de rood-witte technische staf al een aantal keren in de vervanging van een geelgeschorste speler moeten voorzien.
**Geen doelpunten voor de Reds afgelopen zondag, Vincent Janssen blijft clubtopschutter met veertien treffers en daarmee staat hij op de tweede plaats in de topschutterstabel. Zal hij net als zijn collega Jean Butez in doel, met de Gulden Stier op het shirt op het veld komen na het vertrek van Onuachu, de huidige leider met 16 doelpunten? Ferran Jutglà (8) bekleedt de negende plaats in de ranking.
**Jean Butez bleef, ondanks het ondertal van zijn team, moeiteloos ongeslagen tegen de recordkampioen. Met elf clean sheets mocht hij na bijna de helft van zijn optredens met de nul naar binnen. Gouden Schoen Mignolet bleef tijdens de huidige campagne steken op zes.
**De Young Reds verloren de partij in het Zwarte Land met het kleinste verschil van de Zèbres Elites. Mandel United is deze zaterdag de tegenstander op het kunstgrasterrein aan de Sint-Jorisstraat te 8870 Izegem.
 
  
HOME