Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 25 - KRC Genk-Royal Antwerp FC - UPDATE
Cegeka Arena - zondag 12 februari 2023 - 13u.30
(11/02/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Bram Van Driessche, Yves De Neve, Michele Seeldraeyers, Wim Smet.

De kern: het seizoen rept zich met bekwame spoed richting Play Offs en er vallen steeds meer blessures te betreuren. Zo werd Arbnor Muja slachtoffer van de harde aanpak van FCB. Vijf gele kaarten volstonden zelfs niet om de bezoekers in te tomen. De Kosovaarse flankspeler kampt met een schouderblessure en zal de komende vier tot zes weken onbeschikbaar zijn, al hoopt hij zelf al eerstdaags aan de revalidatie/onderhoudstrainingen te kunnen beginnen. Ondanks hun onverdroten inzet waarmee Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Koji Miyoshi, Davino Verhulst en Sam Vines onder leiding van de medische staf verder werken aan hun individuele programma's, blijven zij onbeschikbaar voor sportieve prestaties. Team Mark van Bommel moet verder rekening houden met de overdreven lange penale werkonderbreking van Calvin Stengs. Zondag boet hij zijn tweede van drie effectieve schorsingsdagen uit. Mandela Keita maakte voorgaande speeldag zijn grote debuut in rood-wit shirt en oogstte, op uitzondering van de kleur van zijn voetbalschoenen, algehele en algemene lof van de achterban.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Gyrano Kerk, Michel Ange Balikwisha, Vincent Janssen, Gaston Avila, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Mandela Keita, Christopher Scott, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, Laurit Krasniqi, William Pacho Tenorio, Kobe Corbanie, Niels Devalckeneer.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 40+1, gele dreiging JPL >> drie spelers, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (1), roodgeschorst JPL >> Calvin Stengs (2/3), dokterscabinet >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Pieter Gerkens, Faris Haroun, Malick Keita, Koji Miyoshi, Arbnor Muja, Davino Verhulst, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de Great Old was onlangs nog te gast in de Cegeka Arena in het kader van de nationale voetbalbeker. De thuisploeg kon bij die gelegenheid geen enkele keer de vreugdevuren ontsteken en moest de kwalificatie aan team Mark van Bommel en zijn selectie laten. Het blijft een raar gegeven dat andere clubs voor vuur(werk) in het stadion wel geverbaliseerd en bestraft worden. De ontmoetingen tijdens de reguliere competitie en vooral tijdens de Play Offs verliepen minder fortuinlijk. Zo oogt de balans van de Reds sedert de promotie naar de Jupiler Pro League met slechts drie gelijke spelen uit negen wedstrijden eerder matig. Op 30 oktober 2019 liet scheidsrechter Alen (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) net zo lang doorspelen tot de thuisploeg de achterstand alsnog ongedaan kon maken in de 98e(!) speelminuut: "Heynen stuurde Samatta centraal aan die over de grond Antwerpdoelman Sinan Bolat het nakijken gaf. KRC Genk schakelde hoger. Royal Antwerp FC moest gas terug nemen en kreeg een hele reeks hoekschoppen en vrijschoppen en... een uitsluiting te behappen. Ondanks het manifeste overwicht van de Limburgers, hield de rood-witte afweer de gelederen min of meer gesloten. Op tegenaanval werd een derde treffer vanwege vermeend buitenspel (van wie?) afgekeurd. Ondanks het kleine aantal vervangingen in de loop van de partij, kreeg de thuisploeg liefst zes minuten extra-tijd toegestopt. Het zouden er helaas acht worden. In de allerlaatste seconden van de partij ging Berge voor het eerst doorheen de lengte-as voorbij twee rood-witte en kon vanop redelijke afstand de rechterhoek van Sinan Bolat fusilleren. Ook al claimde de lokale coach beterschap, daarmee kreeg KRC Genk (veel) meer dan het verdiende. Royal Antwerp FC liet zich voor de tweede keer dit seizoen een terechte dubbele voorsprong door de vingers glippen..."
**Opmerkelijk: er viel vorige dagen geen woord commentaar te lezen op de liefst vijf gele kaarten voor FCB op de Bosuil en dan was D'Hondt nog mild in zijn oordeel. Ondanks het betrekkelijk kleine aantal van 41 publieke waarschuwingen, moest team Mark van Bommel toch al voorzien in de vervanging van geschorste spelers. Hoewel KRC Genk enkele flinke doorpakkers in de rangen heeft, rekent de club eveneens met 41 boekingen.
**Hoewel hij vorige zondag niet tot scoren kwam, blijft Vincent Janssen hardnekkig zijn titel van clubtopschutter en zijn tweede plaats in de reeksrangschikking verdedigen. Twee doelpunten scheiden hem van de inmiddels vertrokken Onuachu en de felbegeerde leidersplaats. Joseph Paintsil volgt met tien doelpunten op een gedeelde vijfde plaats.
**Net als in het Lotto Park hield Jean Butez zijn netten in de eigen Bosuil schoon tegen uittredend kampioen Club Brugge KV. Hij rukt zich als leider van dit nevenklassement verder los van de concurrentie. Hij heeft net als Maarten Vandevoordt KRC Genk - 7) 24 wedstrijden op de teller staan. Niemand in de reeks doet beter.
**Naarmate de gemiddelde leeftijd daalt, hebben de Young Reds het steeds moeilijker om een resultaat te behalen. Een doelpunt in de eerste helft volstond voor KVV Thes Sport Tessenderlo om tijdens de midweek inhaalwedstrijd de volle drie punten mee te nemen.
 
  
HOME