Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 27 - OH Leuven-Royal Antwerp FC - UPDATE
King Power @ Den Dreefstadion - zondag 26 februari 2023 - 16u.00
(25/02/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Nathan Verboomen, Mathias Hillaert, Ruben Wyns, Laurent Willems

De kern: de overwinning tegen KAS Eupen werd zwaar betaald. Zowel Toby Alderweireld (1/1), als Ritchie De Laet (1/2) liepen tegen de gele kaart van Smet aan en zijn dus geschorst voor de komende speeldag. In het geval van laatstgenoemde zelfs twee competitiewedstrijden. Deze schorsingen hebben geen uitwerking op de deelname aan de terugwedstrijd van de halve finales van de Croky Cup. Faris Haroun, Sam Vines en Pieter Gerkens dreven het tempo op tijdens de groepstrainingen. Blijven Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Koji Miyoshi, Arbnor Muja en Anthony Valencia nog onbeschikbaar, Calvin Stengs is weer beschikbaar. Zou coach Mark van Bommel ingaan op de suggestie om hem op rechtsachter te posteren? Of wordt het duo Mandela Keita - William Pacho de wei ingestuurd als sleutel op de deur? Antwerpdoelman Jean Butez wil alvast zijn goede conditie met nog een bijkomende clean sheet onderstrepen. Hij heeft 25 als getal in gedachte en heeft daarvoor alvast mogelijk nog acht competitiewedstrijden, een wedstrijd voor de beker van België en zes wedstrijden van de nacompetitie. Jurgen Ekkelenkamp werd na de wedstrijd tegen KAS Eupen gekozen tot Man van de Match.

De (18) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Gyrano Kerk, Michel Ange Balikwisha, Calvin Stengs, Pieter Gerkens, Vincent Janssen, Gaston Avila,
Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Mandela Keita, Christopher Scott, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, Laurit Krasniqi, William Pacho Tenorio, Kobe Corbanie, Nils Devalckeneer.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 47+3, gele dreiging JPL >> twee spelers, geelgeschorst JPL >> Ritchie De Laet (1/2)- Toby Alderweireld, rode kaarten JPL >> (1), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Malick Keita, Koji Miyoshi, Arbnor Muja, Anthony Valencia.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: hoewel beide clubs al in 2006 voor het eerst tegenover mekaar stonden op het tweede niveau van het nationale voetbal, wordt zondag pas het derde onderlinge competitietreffen aan Den Dreef op gang gefloten. Beide clubs wonnen elk een keer sedert de promotie van de fusieclub in 2020. Mocht Predrag Ristovic die allereerste keer in de studentenstad met een clean sheet huiswaarts, gek van Joy(ce) werd de achterban na het sensationele verloop eind november 2006. "OHL probeerde, RAFC gaf geen krimp. In de slotfase van de match zouden de Antwerpinvallers nog een rol van (grote) betekenis spelen. Predrag Ristovic kapte ver buiten zijn gebied de tegenstand twee keer op rij uit en stuurde naar Gunter Verjans. Via Darron Gibson zo tot bij Mamam Souleymane die vol op doelman Doumen knalde. Luciano Olguin joeg de rebound tegen de touwen. In de allerlaatste minuut kwam de bal nog maar eens een keertje van Predrag Ristovic via Mamam Souleymane tot bij Fangzhuo Dong (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) die Gunter Verjans de forfaitcijfers voorschotelde. De lokale coach werd achteraf zijn nogal 'naïeve' spelopvatting verweten, maar daar hadden ze bij R Antwerp FC dus maar weinig oren naar! Fangzhuo Dong had het allemaal nogal 'lucky en happy' gevonden en vertelde dat met zoveel Engelse woorden aan ATV!", las ons verslag. De statistieken geven het voordeel aan de Great Old, maar de opdracht wordt desondanks zondag, gezien de vele onbeschikbare spelers, niet echt gemakkelijk...
**Hoewel Wim Smet volgens Eleven Sport de reputatie heeft zuinig om te springen met gele kaarten, trof hij afgelopen weekend zowel Ritchie De Laet als aanvoerder Toby Alderweireld. Beide spelers werden daarmee volgeboekt, zodat ze beiden onbeschikbaar zijn voor de wedstrijd tegen OH Leuven. Royal Antwerp FC totaliseert 50 publieke waarschuwingen en telt er nog eentje bij van Mandela Keita van bij zijn vorige club en dat zijn er vier meer dan de fusieclub.
**Met vijftien doelpunten gaan Vincent Janssen en Jean-Marc Cuypers (KAA Gent - 15) zij aan zij de laatste rechte lijn in om de koppositie van de schutterslijst over te nemen van Paul Onuachu. Mario González Gutiérrez (OHL) volgt in het spoor van de beide runners-up met 12+1 treffers.
**Na RSC Anderlecht, Club Brugge KV en KRC Genk hield Jean Butez afgelopen speeldag al voor de vierde competitiewedstrijd op rij de nul. Hij staat daarmee overtuigend aan kop van dit nevenklassement. Dichtste achtervolger blijft Arnaud Bodart (R Standard de Liège - 10). Valentin Alexandru Cojocaru (OHL - 6) volgt op de negende plaats.
**Afgelopen weekeinde trokken de Young Reds van Gill Swerts en Stef Wils naar de Vurige Stede om er RFC de Liège partij te geven. De club van ex-doelman Kevin Debaty bleef aan winst met drie treffers tegen een. Het rood-witte doelpunt kwam op naam van Yassine Ben Hamed.
**Aurélio Ulineia Buta stond tijdens de Champions League wedstrijd van Eintracht Frankfurt in de basis. Steffen Potter noteerde na afloop een reactie van de ex-Antwerpspeler: "We started very well but it was not our night. We tried to give everything but in the end it wasn't enough. We will try to win the next game there and train hard to achieve this (bron: uefa.com)."
**ASC Rood-Wit Borgerhout is de oudste nog bestaande supportersclub, viert dit jaar haar honderdjarige bestaan en mocht vorige zaterdag de aftrap verzorgen voor de wedstrijd tegen KAS Eupen. Dat verdient felicitaties en een feestje!
 
  
HOME