Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 29 - FC Seraing-Royal Antwerp FC - UPDATE
Stade de la Boverie - zaterdag 11 maart 2023 - 20u.45
(09/03/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Nicolas Laforge, Quentin Lesceux, Vito Di Vincenzo, Alexandre Boucaut.

De kern: na de fysieke arbeid om het oefenveld sneeuwvrij te maken, begon team Mark van Bommel aan de voorbereiding van de uitwedstrijd tegen FC Seraing. Ritchie De Laet heeft zijn schorsingsdagen uitgeboet en keert allicht terug in de wedstrijdkern. Toby Alderweireld kondigde eerder deze week zijn afscheid bij de Rode Duivels aan en concentreert zich voortaan vol op zijn taken bij Royal Antwerp FC. Of hij al hersteld is van zijn blessure, is momenteel niet bekend en dus evenmin of hij opnieuw bij de selectie zal zijn. Zeno Van den Bosch bevestigde tijdens de provinciale derby tegen YRKV Mechelen. Arbnor Muja liep afgelopen zondag de basisrij in. Faris Haroun trainde opnieuw voluit met de groep terwijl Alhassan Yusuf Abdullahi, Björn Engels, Koji Miyoshi, Calvin Stengs en Anthony Valencia verder werken onder begeleiding van de medische staf. Er staan momenteel steeds twee spelers op scherp.

De (19) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Gyrano Kerk, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Abderahmane Soussi, Vincent Janssen, Gaston Avila, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Mandela Keita, Christopher Scott, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Milan Smits, Arthur Vermeeren, William Pacho Tenorio, Kobe Corbanie, Davino Verhulst.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 50+1, gele dreiging JPL >> twee spelers, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (1), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Alhassan Yusuf Abdullahi, Toby Alderweireld, Björn Engels, Malick Keita, Koji Miyoshi, Calvin Stengs, Anthony Valencia.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: FC Seraing is een club die je niet onmiddellijk in de nacompetities voor Europees voetbal verwacht en dus stond deze affiche ook het vorige seizoen slechts een keer ingeschreven in de kalender. Hoewel de Luikenaars zich uiteindelijk wisten te handhaven op het hoogste niveau, moesten ze tegen de Great Old telkens berusten in een nederlaag met klein verschil. Op de achtste speeldag besliste Pieter Gerkens met een late treffer over winst en verlies in het Bosuilstadion. Half februari 2022 trok de rood-witte karavaan op een vrijdagavond richting rue de la Boverie. Dinis Da Costa Lima Almeida raakte als de laatste Antwerpspeler de bal alvorens twee verdedigers via doelman Dietsch in eigen doel verwerkten. "Bleef de stand na negentig minuten dubbel blank, amper aan die toegift begonnen of Dinis da Costa Lima Almeida verlengde aan de tweede paal een vrijschop van Radja Nainggolan via armen en benen van verdedigers Spago en Kilota, uiteindelijk voorbij Dietsch in doel. De ongelukkige kreeg bovendien de goal achter zijn naam. FC Seraing trok nog even alle aanvallende registers open, maar moest berusten in de overwinning van de bezoekers. Academisch was het tijdens de tweede periode allerminst, maar de driepunter mocht wel weer mee de bus op richting Deurne-Noord", besloot onze verslaggever ter plaatse. Dat laatste bezoek bij FC Seraing was dan al geleden van oktober 2015. Ondanks de inspanningen van o.a. Stallone Limbombe (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) werd er die vrijdagavond niet gescoord. Na de heenwedstrijd van de lopende campagne was het verschil eens te meer klein. Vroege doelpunten van Toby Alderweireld en Vincent Janssen volstonden voor de overwinning, ook al scoorde ex-Antwerpspeler Antoine Bernier nog voor de rust de aansluitingstreffer.
**Na Nathan Verboomen was ook Bert Put zuinig met de kaarten. Enkel William Pacho Tenorio vloog op de bon en bracht daarmee het clubtotaal op 52 boekingen, vijftien minder dan tegenstander FC Seraing, dat onlangs nog twee gele schorsingen moest ondergaan.
**Gyrano Kerk is hot. Na zijn doelpunt aan Den Dreef in Leuven, scoorde hij twee keer in de provinciale derby tegen YRKV Mechelen (seizoenstotaal 4 dptn.). Jurgen Ekkelenkamp deed nog net iets beter: hij stond twee keer op de goede plek om de Bosuil te laten juichen en voegde er nog een assist aan toe voor Gyrano Kerk (seizoenstotaal: 3 dptn. en 6 assists). De voorbereiding voor het doelpunt van Michel-Ange Balikwisha (seizoenstotaal: 5 dptn.) was simpel, de afwerking koelbloedig. Vincent Janssen (15) blijft uiteraard clubtopschutter. Hij is nog een doelpunt verwijderd van de koppositie van de reeksschutterslijst (Pro Scorer). Acht doelpunten en een plaatsje net buiten de top tien in de tabel is er voor Marius Mouandilmadji van FC Seraing.
**Na het bezoek in Leuven, begon Antwerpdoelman Jean Butez meteen aan een nieuwe reeks clean sheets. Hij hield inmiddels vijftien keer de nul en gaat daarmee Arnaud Bodart (11 - R Standard de Liège) en Paul Nardi (KAA Gent - 9) vooraf.
 
  
HOME