Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 33 - Royal Antwerp FC- KV Kortrijk
Bosuilstadion - zondag 16 april 2023 - 18:30u.
(14/04/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Alexandre Boucaut, Quentin Lesceux, Nicolas Maszowez, Simon Bourdeaud'Hui.

De kern: de prijsschutter van de Bosuil was al vervangen als Toby Alderweireld vanop de strafschopstip zijn kleuren en stad de overwinning bezorgde ten koste van de Vereniging. De rood-witte aanvoerder zit daarmee aan vijf seizoenstreffers en heeft daarmee een carrière-record te pakken. Met een hele late gele kaart voor Arbnor Muja deed scheidsrechter Van Driessche geen eer aan zijn reputatie van kaartentrekker, al werden het er over beide teams toch nog vier. Beide Antwerpspelers op scherp hebben nog twee wedstrijden te gaan voor het begin van de Champions' Play-Offs. Zo rond deze datum zou Koji Miyoshi mogelijk kunnen aansluiten bij de hoofdmacht van team Mark van Bommel. Voldoende om nog een rol van betekenis te kunnen spelen tijdens het lopende seizoen? Is Jurgen Ekkelenkamp ondertussen voldoende hersteld van zijn blessure van bij het Nederlandse elftal? Pieter Gerkens begon inmiddels aan de revalidatie na medische ingreep en heeft nog een weg af te leggen. Björn Engels en Anthony Valencia werken verder aan hun persoonlijke herstelprogramma. Ondanks de tegentreffer van Paaszondag, mag Jean Butez zondag opnieuw pronken met de Gouden Stier op de rug.

De (19) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Calvin Stengs, Vincent Janssen, Sam Vines, Gaston Avila, Toby Alderweireld, Ortwin De Wolf, Mandela Keita, Christopher Scott, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, William Pacho, Kobe Corbanie, Davino Verhulst.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 54+1, gele dreiging JPL >> twee spelers, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> (1), roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Jurgen Ekkelenkamp (?), Pieter Gerkens, Malick Keita, Anthony Valencia.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: "Zo rond de vijfenzeventigste minuut kwam Antwerpdoelman Jean Butez op de ingeving van DLZ22 voor het eerst in actie na de rust. Een rondje wisselen beiderzijds leverde een wat een verflauwend laatste kwartier op. Bij het ingaan van de belachelijk korte drie minuten 'blessuretijd' eindigde het samenspel tussen Anthony Valencia en Ritchie De Laet via een Kortrijks handspel ultiem op de stip. Niet gehinderd door de ongestrafte vertragingsmanoeuvers van Selemani, richtte Vincent Janssen de elfmeter feilloos in het dak van het doel. Terwijl Vandendriessche de strijdbijl bovenhaalde, richtte het lokale een smeekbede aan voor een snel einde. Van Driessche ging er zonder dralen op in. Ondanks de niet-aflatende steun van het bezoekersvak, liepen de Reds in de val van de Kortrijkse Sturm und Drang...", zo liep de heenwedstrijd op een sisser af. KVK was ook al een moeilijke tegenstander in het Bosuilstadion geweest het afgelopen seizoen. Zo zagen de slechts vijfduizend toegelaten supporters hoe de Kerels op 1 augustus 2021 de Bosuilboys en hun nieuwe coach Brian Priske Pedersen een rotdag bezorgden met een ultra-laat doelpunt van Selemani. Enkele maanden eerder haalden de Reds net als een seizoen daarvoor verschroeiend uit voor een welverdiende overwinning. Wie herinnert zich niet die pegel van Birger Verstraete of het strafschopdoelpunt van Kevin Mirallas? "Champagnevoetbal op de Bosuil", kopte onze verslaggever na de drie-nul zege en doelpunten van William Owusu Acheampong (links), Joeri Dequevy (centraal) en Ivo Rodrigues (lichtjes verdoken achter J.D.)(knap werk: drie schutters vieren samen - foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) in die eerste weken van het eerste seizoen in de Jupiler Pro League.
**De traditie van de afgelopen weken werd verdergezet. Met een gele kaart voor Arbnor Muja in de dying seconds, liep het clubtotaal op tot 55. Twee spelers, o.w. de geblesseerde Jurgen Ekkelenkamp staan op scherp. Tegenstander van zondag KVK totaliseert er al 73, waarvan er nog heel wat open staan. Ook Dorian Dessoleil (4) en Felipe Avenatti (6) verzamelden aardig wat streepjes achter hun naam.
**Net als een week eerder, nam Toby Alderweireld na handspel in de zestien, plaats achter de stip om zijn kleuren aan de overwinning te helpen. Vincent Janssen blijft clubtopschutter, maar zag H. Cuypers (19) van KAA Gent met nog een doelpuntje verder weglopen in de reekstopschutterslijst. Met acht doelpunten is Faïz Selemani de clubtopschutter van de Kerels. Hij zorgde in de heenwedstrijd voor de verdubbeling van de score in het voordeel van zijn kleuren na een eerder doelpunt van Felipe Avenatti.
**Jean Butez kwam samen met zijn ploegmaats op achterstand tegen de Vereniging. Met zeventien clean sheets blijft hij ruim op kop. Dichte achtervolger Arnaud Bodart telt er twaalf. Beide doelmannen moeten mogelijk nog acht keer onder de lat in de nationale competitie.
**De club vernam deze week het overlijden van oud-bestuurslid Armand Wegge op vijfennegentigjarige leeftijd. Hij nam ook nog tijdelijk het voorzitterschap van de jeugdopleiding van Royal Antwerp FC waar. We sluiten ons aan bij de blijken van deelneming.
 
  
HOME