Nationale 1A - Jupiler Pro League - Champions' Play-Offs 4 - Club Brugge KV-Royal Antwerp FC
Jan Breydelstadion - zondag 21 mei 2023 - 13:30u.
(19/05/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Bram Van Driessche, Romain Devillers, Ruben Wyns, Kevin Van Damme

De kern: voor de opdracht van de tweede wedstrijd van de Champions' Play-Offs moest Ritchie De Laet na de opwarming zijn plaats afstaan vanwege blessure. Ook de derde speeldag moest hij aan zich voorbij laten gaan. Of hij inmiddels hersteld is om Jan Breydel & co. in de ogen te kijken is nog niet geweten. Of Koji Miyoshi competitieklaar is en geselecteerd wordt, moet duidelijk worden na de zaterdagmiddagtraining. Pieter Gerkens, Björn Engels en Anthony Valencia vervolgen hun persoonlijke herstelprogramma.

De (22) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Calvin Stengs, Vincent Janssen, Sam Vines, Gaston Avila, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Mandela Keita, Christopher Scott, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Faris Haroun, Arthur Vermeeren, William Pacho Tenorio, Kobe Corbanie, Davino Verhulst..

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 7+1, gele dreiging JPL >> Arbnor Muja, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Pieter Gerkens, Malick Keita, Anthony Valencia.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: vorige week was het precies dertig jaar geleden dat Team Walter Meeuws en zijn spelerskern het in de Finale van de Beker der Bekerwinnaars in het mythische Wembley Stadium mochten opnemen tegen AC Parma. Royal Antwerp FC zou meteen de laatste Belgische club zijn om het eindspel van een der Europese Bekers te bereiken. Om dit gedenkwaardige feit te vieren werd de huidige spelerskern een uniek shirt aangemeten voor de clash van de derde speeldag van de Champions' Play-Offs. Een kusje op de bal van Calvin Stengs bij zijn hoekschop en seconden later daverde de Bosuil na de goal van Arthur Vermeeren. Zo ging het er een week geleden aan toe tijdens de derde speeldag en zo mocht Daniël Vuylsteke onmiddellijk de winning treffer aankondigen. Nu zondag staat de terugwedstrijd in het Jan Breydelstadion al op het programma. Na het recente succes in de finale van de Croky Cup en de Champions' Play-Offs trekt de aanhang van de Great Old met vertrouwen richting West-Vlaanderen, al nopen de resultaten tegen de uittredende kampioen tot bescheidenheid. Vorig seizoen was er die lucky goal van Buchanan die over het resultaat tijdens de eindrondewedstrijd besliste. Een seizoen eerder kon Dieumerci Mbokani in eerste instantie de opgelopen achterstand nog goedmaken, maar moest Team Frank Vercauteren uiteindelijk toch berusten in de nederlaag. Om de gekende redenen was het dan al twee seizoenen geleden om nog een onderlinge P.O.-wedstrijd terug te vinden. Ondanks de doelpunten van Amara Baby en Dieumerci Mbokani (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) haalde de latere kampioen het met het kleinste verschil. Hoe langer de reeks, hoe dichter bij...
**Arbnor Muja kan niemand een gebrek aan strijdlust verwijten. Zijn inzet resulteerde inmiddels in twee gele kaarten. Hij stond al op scherp na amper twee speeldagen. Gelukkig was Verboomen zuinig met de gele flappen voor de Great Old. Enkel William Pacho werd getroffen zodat het clubtotaal inmiddels op acht boekingen komt te staan, drie minder dan de elf van de tegenstander van zondag. Volgens artikel B11.183 van het bondsreglement, volgt tijdens de play-offs in het profvoetbal bij het bereiken van drie gele kaarten een speeldag schorsing.
 
  
HOME