Nationale 1A - Jupiler Pro League - Champions' Play-Offs 6 - KRC Genk-Royal Antwerp FC
Cegeka Arena - zondag 4 juni 2023 - 18:30u.
(31/05/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Nathan Verboomen, Mathias Hillaert, Ruben Wyns, Jasper Vergoote.

De kern: alweer heeft Lambrechts de hand in de selectie van Royal Antwerp FC, alweer Calvin Stengs moet een opdracht aan zich voorbij laten gaan, dit keer vanwege een fatale derde gele kaart. Er werd al druk gespeculeerd over de mogelijke vervanger(s), maar het is aan team Mark van Bommel om de beslissing te nemen. Of Ritchie De Laet al speelklaar is voor de laatste wedstrijd van de campagne 2022-2023 is ook voer voor speculatie. Kobe Corbanie vervoegde de blessureboeg na medische ingreep en heeft nog een eind weegs te gaan in zijn revalidatie. Gelukkig is er de inspirerende inzet van Pieter Gerkens, Björn Engels en Anthony Valencia als voorbeeld.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde):

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 10+2, gele dreiging JPL >> twee spelers, geelgeschorst JPL >> Calvin Stengs, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Kobe Corbanie, Ritchie De Laet (?), Björn Engels, Pieter Gerkens, Malick Keita, Anthony Valencia, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: KRC Genk heeft zich tijdens de broeierige zomer van 2022 in alle rust en zonder Europese voorrondes kunnen voorbereiden op het inmiddels aflopende seizoen. Beide clubs staan dus voor het eerst in twee jaar tegenover elkaar tijdens de Champions' Play-Offs. De Great Old moest, nadat het de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in extremis de zege thuishield dank zij late treffers van Dieumerci Mbokani en Dylan Batubinsika, die meimaand twee keer het hoofd buigen voor de Limburgse trots. Was het verschil in het Bosuilstadion klein, voor de XI van Frank Vercauteren ging het licht helemaal uit in de Luminus Arena. Het seizoen 2019-2020 eindigde abrupt, zonder eindronde en een bekerfinale pas op de eerste zondag van de oogstmaand. Terugblikken dus naar Play Off 1 met zes over tien wedstrijden en voor het eerste deelname van Royal Antwerp FC. "Met het verstrijken van de tijd nam de zenuwachtigheid bij de competitieleider zienderogen toe. De rood-witte twaalfde man deed zijn duit in het zakje door de spelers aan te moedigen om voor elke morzel Bosuilgrond te blijven strijden. Dat deden ze ook, inclusief de waanzinnige 5 minuten blessuretijd. En ook daar was Sinan Bolat weer. Bij een uittrap viel hij geblesseerd op de grond. De tijd tikte voort in het voordeel van de Bosuilploeg. Bezoekend coach Clement probeerde met het inbrengen van stormram Gano nog wel de bakens te verzetten in de absolute slotfase, maar een stabiele Antwerpverdediging gaf geen krimp meer", aldus trok team Laszlo Bölöni - Wim De Decker (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) over de streep in het eigen Bosuilstadion die 2e april 2019. De 21.000+ toeschouwers zagen hoe Ally Samatta zijn team mee op weg zette naar een stevige eindscore. Verrassend genoeg bleven Sambou Yatabaré en Jelle Van Damme gevrijwaard van de gele slagregen van Boucaut!
**Lambrechts bleef zuinig met de kaarten vooral wat de bezoekers betrof, maar trof Calvin Stengs opnieuw vol in het gelaat na een eerder onschuldig duel. Het clubtotaal komt daarmee op twaalf. KRC Genk telt net even publieke waarschuwingen, maar speelt wel het seizoen uit zonder gele schorsingen.
**De Young Reds spelen dit weekeinde hun tweede en laatste wedstrijd voor behoud in Eerste Amateur. Tegenstander is Cercle Brugge KSV. Wedstrijd wordt zaterdag e.k. afgetrapt om 14:00u. op het kunstgras van het stadion van Rita Berlaar aan de Welvaartstraat 101 te 2590 Berlaar.
 
  
HOME