Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 1 - Royal Antwerp FC-Cercle Brugge KSV - UPDATE
Bosuilstadion - zondag 30 juli 2023 - 13:30u.
(27/07/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Jonathan Lardot, Florian Lemaire, Quentin Blaise, Simon Bourdeaud'Hui

De kern: het was vorige zondag al voor echt voor team Mark van Bommel en zijn spelersgroep. Gaston Avila betaalde zijn inzet met een eerste schorsing in rood-wit tenue. Hij moet twee speeldagen aan de kant toekijken. Sam Vines onderstreepte zijn comeback-na-blessure met een opvallende invalbeurt. Hij is de mogelijke titularis op linksachter. Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp mochten dan achteraf mee met de ploegmaats de Supercup vieren, het is momenteel niet geweten of zij voldoende hersteld zullen zijn om zondagmiddag het frisgeschoren Bosuilgras te betreden. Andere selectiezorgen heeft hoofdcoach Mark van Bommel niet, al vond ook hij de overstap van Calvin Stengs naar de Nederlandse landskampioen een nare zaak. Björn Engels en neoprof Kobe Corbanie zetten met bekwame inzet hun revalidatieparcours verder.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Sam Vines, Toby Alderweireld (c), Christopher Scott, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, Laurit Krasniqi, Anthony Valencia, Victor Udoh, Niels Devalckeneer, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 0, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> Gaston Avila, dokterscabinet >> Kobe Corbanie, Björn Engels.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: "De tijd leek een zoete bondgenoot voor de bezoekers die met man en macht hun voorsprong verdedigen, tot daar plots die vrijschop van Calvin Stengs door rechtsachter Popovic in eigen doel werd verlengd, waarvoor dank van de stadionomroeper. Invallers Christopher Scott en Alhassan Yusuf Abdullahi mochten dan al mee vieren", zo werd de gelijkmaker die 9e april in het Bosuilstadion begroet. Het werd trouwens nog leuker: "Na een duel randje zestien meter, werd Van Driessche vanuit Basecamp Tubize naar de monitor gesommeerd en kwam terug met... strafschop voor de Reds. Aanvoerder Toby Alderweireld (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) klaarde de klus. Met steun van late invallers Gaston Avila en Kobe Corbanie, trok de Great Old de voorsprong over de resterende tijd. De Bosuil had een zenuwslopende middag beleefd, de driepunter bleef thuis en dus was er tijd voor een stevige ontlading", op weg naar De Dubbel. Hoewel de Great Old, zeker in eigen huis, kan bogen op een mooie reeks resultaten, toch blijven de groen-zwarten een moeilijk te bekampen tegenstander.
**Ook de Young Reds werken inmiddels o.l.v. Team Gill Swerts aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zij beginnen over enkele weken aan hun tweede campagne in 1 Amateur.
 
  
HOME