Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 2 - RSC Anderlecht-Royal Antwerp FC - UPDATE
L.-Park - zondag 6 augustus 2023 - 13:30u.
(04/08/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Jasper Vergoote Jasper, Michael Geerolf, Martijn Tiesters, Nathan Verboomen

De kern: niet Sam Vines was de vervanger van de geschorste Gaston Avila, wel Jelle Bataille. Zo had Zeno Van den Bosch centraal in verdediging al op de eerste speeldag zijn eerste basisplaats van het nieuwe seizoen meteen beet. Jacob Ondrejka (foto: De ANTWERPSUPPORTER Online) was een opvallende nieuwkomer in de ook al nieuwe rood-witte shirts. hij dwong de tegenstander in de fout bij het doelpunt en werd verkozen tot Man of the Match. Ook George Ilenikhena deed leuke dingen tijdens zijn eerste invalbeurt tijdens een wedstrijd met inzet van punten. Geen beoordeling in een lokale krant, wel mooie commentaar. Chidera Ejuke (02 jan. 1998) tekende onlangs een eenjaarsovereenkomst bij Royal Antwerp FC. Hij verdedigde het afgelopen seizoen als 'leenspeler' het shirt van Hertha BSC. Kobe Corbanie, Jurgen Ekkelenkamp en Björn Engels werken verder aan hun individuele parcours. Volgens meerdere goedgeïnformeerde bronnen, speurt de club verder naar versterking.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Sam Vines, Toby Alderweireld (c), Jurgen Ekkelenkamp, Christopher Scott, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, Anthony Valencia, Chidera Ejuke, Niels Devalckeneer, Senne Lammens.
Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 0, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> Gaston Avila (2/2), dokterscabinet >> Kobe Corbanie, Jurgen Ekkelenkamp, Björn Engels.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de resultaten van de afgelopen seizoenen leren ons dat de verplaatsing naar het L.-Park altijd een moeilijke oefening is voor de Great Old. Ondanks het tegenvallende seizoen 2022-2023 voor de recordkampioen, moesten de Reds zowel thuis als uit vrede vinden in een remise. "Net als in de heenwedstrijd kreeg stamnummer 1 de beste kansen maar een uitblinkende doelman Verbruggen hield zijn netten schoon. Voor de Hoofdstedelingen pakte de sportieve Deense tandem Riemer - Fredberg uit met twee wijzigingen ten opzichte van de gewonnen kelderkraker op Le Pairay", aldus onze verslaggever ter plaatse. Sedert de promotie in 2017 wisten Faris Haroun, Sinan Bolat & Steven Defour de volle buit te veroveren tijdens diens debuutwedstrijd in het rood-witte shirt. "Kevin Mirallas had al speelminuten gesprokkeld in het Regenboogstadion en tot verrassing van velen stuurde Laszlo Bölöni naast Wesley Hoedt voor een rol in defensie ook... Steven Defour voor een regulerende rol in de middenzone in de startersrij. De nieuwe rekruut ging voor een opvallend debuut en als het even kon ook voor een knap resultaat in het herdoopte Constant Vandenstockstadion. Zijn nieuwe ploeggenoten waren het uiteraard eens met dat voornemen, maar waren ze bij RSC Anderlecht zomaar bereid dat te laten gebeuren? Onnodig de ogen open te houden, je hoorde zo wanneer de ex-Rode Duivel en ex-RSC Anderlechtspeler aan de bal kwam." Lior Refaelov en Koji Miyoshi zorgden voor de doelpunten en dat leverde hele mooie beelden op.
**Kalender Croky Cup: de 16 teams van de Jupiler Pro League openen hun jacht op de Croky Cup vanaf het weekeinde van 8-10 september 2023. Het verdere verloop werd als volgt in de kalender ingeschreven: 31 oktober-2 november 2023 (zestiende finales), 5-7 december 2023 (achtste finales), 23-25 januari 2024 (kwartfinales), 6-8 februari 2024 (halve finales - heen), 27-29 februari 2024 (halve finales - terug), 9 mei (finale).
**Nog een datum om naar uit te kijken. Nu maandag 7 augustus wordt vanaf 12:00u. in Nyon de loting gehouden voor de samenstelling van de wedstrijden van de play-off ronde van de Champions League.
**De Young Reds trokken afgelopen maandag de grens over om er in Kerkrade tegen Roda JC te sparren. Ze kwamen terug met een mooi resultaat. Het werd 2-3 voor de troepen van Gill Swerts.
**Tickets en abonnementen op naam zijn geen uitvinding van de RBFA, maar wel het gevolg van een verstrenging van de Voetbalwet door Binnenlandse Zaken.
 
  
HOME