Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 3 - Royal Antwerp FC-KV Kortrijk - UPDATE
Bosuilstadion - vrijdag 11 augustus 2023 - 20:45u.
(11/08/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Jan Boterberg, Nick Senecaut, Bryan Bijnens, Tom Stevens

De kern: Gaston Avila is na zijn schorsing voor het eerst speelgerechtigd tijdens deze campagne. Mogelijk heeft dit zo zijn gevolgen op de samenstelling van de defensieve sector van het team. De overgang van Chidera Ejuke (02 jan. 1998) was vorig weekeinde in extremis klaar. De nieuweling behoorde meteen tot de wedstrijdkern, maar moest de partij uitzitten in de dug-out. Jurgen Ekkelenkamp miste gedeeltelijk de voorbereiding door interlandverplichtingen en een blessure. Toch kon hij vorig weekeinde al een eerste keer zijn gloednieuwe rood-witte shirt verdedigen. Michel-Ange Balikwisha kreeg het zwaar te verduren in het L.-Park, toch was hij de eerste en tot nog toe enige Red die geboekt werd in het nog prille seizoensbegin. Zo beschermt Vergoote uiteraard het aanvallende voetbal. Kobe Corbanie, Ortwin De Wolf, Björn Engels en de jonge Gerard Vandeplas zetten hun individuele parcours verder.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Gaston Avila, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Christopher Scott, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Arthur Vermeeren, Anthony Valencia, Chidera Ejuke, Niels Devalckeneer, Mathis Van Gils.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 1, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Kobe Corbanie, Ortwin De Wolf, Björn Engels, Senne Lammens, Gerard Vandeplas, Davino Verhulst.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: de Kerels uit Kortrijk tonen zich altijd een moeilijk te bekampen tegenstander. Toch wist de Great Old de afgelopen seizoenen tot vier keer toe de zege thuis te houden, een keer eindigde het duel op remise, tijdens het seizoen 2021-2022 zag een beperkt aantal toeschouwers hoe o.l.v. Lambrechts een laat doelpunt van Faiz Selemani over winst voor KVK besliste. "De wedstrijdleiding weigerde tot drie keer toe een overtreding op Benson Manuel te bestraffen. KVK profiteerde om richting rood-witte doel te stormen. Jean Butez klemde een afstandsschot van invaller Gueye. De Antwerpdoelman moest alles uit de kast halen om een bezoekende poging uit zijn doel te ranselen. Op vier minuten van het officiële einde moest hij alsnog zijn clean sheet inleveren", lezen we het slot van het wedstrijdverslag van die eerste augustus 2021. De ruimste (3-0) zege in de onderlinge confrontatie tussen beide clubs op de Bosuil kreeg eind september 2017 gestalte door doelpunten van William Owusu Acheampong, Joery Dequevy en Ivo Dos Santos Rodrigues. "In blessuretijd kon Ivo Rodrigues de score opdrijven na een wandelingetje op vrijdagavond doorheen de bezoekende defensie. Met een mooie stiftbal zette hij de eindcijfers op het bord tot ontsteltenis van een kansloze Kaminski. En de ingevallen Joaquin Ardais zorgde dan nog voor de kers op de taart door in de dying seconds een fraai uitgesponnen actie met een header in doel te deviëren. Helaas had de assistent referee reeds voor buitenspel gevlagd en moest de Uruguayaan nog even wachten op zijn eerste competitiegoal", aldus onze verslaggever.
**"Look who's back", zo kondigde Royal Antwerp FC de terugkeer van Mandela Keita naar Deurne-Noord aan. De jonge centrale middenvelder (10 mei 2002) voorstellen, hoeft in feite niet meer. Hij verdedigde sedert begin van dit kalenderjaar al de kleuren van de Great Old. ".. was belangrijk in het behalen van de dubbel titel-beker", onderstreept de club de kwaliteiten van de centrale verdedigende middenvelder. Royal Antwerp FC huurt Mandela Keita tot het einde van het seizoen en heeft ook nu een optie tot aankoop. Welkom in het Bosuilstadion, Mandela.
**Afgelopen maandagmiddag keek de rood-witte achterban nagelbijtend naar de loting van de play-off ronde van de Champions League. Pas na de dubbele confrontatie tussen AEK Athene en Dinamo Zagreb weten we welke van beide clubs de tegenstander van de Great Old zal worden. De heenwedstrijd werd na supportersrellen alvast uitgesteld.
**Kalender Croky Cup: de 16 teams van de Jupiler Pro League openen hun jacht op de Croky Cup vanaf het weekeinde van 8-10 september 2023. Het verdere verloop werd als volgt in de kalender ingeschreven: 31 oktober-2 november 2023 (zestiende finales), 5-7 december 2023 (achtste finales), 23-25 januari 2024 (kwartfinales), 6-8 februari 2024 (halve finales - heen), 27-29 februari 2024 (halve finales - terug), 9 mei (finale).
**Vanaf 11 augustus wordt in het Bosuilstadion drank geserveerd in herbruikbare bekers met statiegeld. Lege bekers worden bij inlevering aan de bar terugbetaald op de bankkaart waarmee de consumptie werd betaald. Bekers inwisselen kan aan elk verkooppunt in het stadion.
 
  
HOME