Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 4 - OH Leuven-Royal Antwerp FC
K.P. at Den Dreefstadion - vrijdag 18 augustus 2023 - 20:45u.
(17/08/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Lawrence Visser, Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen, Simon Bourdeaud'Hui

De kern: aanvoerder Toby Alderweireld was onlangs al toe aan zijn vijftigste wedstrijd in rood-witte loondienst. Nieuweling Chidera Ejuke maakte tegen KVK zijn eerste speelminuten in het shirt van de Ploeg van 't Stad. Vincent Janssen zorgde voor een persoonlijke primeur: hij nette zijn eerste drieklapper op de derde speeldag van deze nieuwe campagne. In Nederland waren ze overigens pas toe aan de opener van het seizoen en dat liep Lang niet slecht voor een aantal clubs. Gaston Avila was na zijn schorsing voor het eerst speelgerechtigd en maakte een opgemerkte rentree met o.a. een assist voor het eerste doelpunt van de avond. Geruchten willen dat hij in de belangstelling zou staan van een groot aantal buitenlandse clubs. Jurgen Ekkelenkamp vertolkte een opvallende rol, maar moest de titel Man van de Match laten aan Michel-Ange Balikwisha in een rol centraal op het speelveld. Jean Butez is inmiddels al toe aan zijn tweede clean sheet. Terwijl Davino Verhulst deze week aan zijn revalidatie-oefenparcours begon, werken. Ortwin De Wolf en Senne Lammens naarstig verder aan hun herstel, Ook Kobe Corbanie, Björn Engels en Gerard Vandeplas zetten hun individuele parcours verder.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Jacob Ondrejka, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Gaston Avila, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Arthur Vermeeren, Anthony Valencia, Niels Devalckeneer, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 1, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Kobe Corbanie, Ortwin De Wolf, Björn Engels, Gerard Vandeplas, Davino Verhulst.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: na een spannende heenwedstrijd, trok Royal Antwerp FC o.l.v. Regi Van Acker begin april 2006 voor het eerst naar Stadion Den Dreef om er Oud-Heverlee Leuven te bekampen. In tegenstelling tot het doelpuntenfestival in het Bosuilstadion, werd er niet gescoord. Toch was de Antwerpcoach best tevreden met het resultaat. Sindsdien verliepen de onderlinge confrontaties met wisselend succes. Warren Joyce mag de grootste uitzege uit de reeks claimen na doelpunten van Fangzhuo Dong (2), Souleymane Mamam, Luciano Olguin en Gunter Verjans. Sinds de promotie van de Great Old naar de Jupiler Pro League bracht Royal Antwerp FC een keer de volle buit mee (begin april 2022), twee keer eindigde de wedstrijd op remise, een keer hield fusieclub OHL de punten thuis. "De winnende frommelgoal van krijger Abdoulaye Seck (foto: archief, lachende gezichten rond Abdoulaye Seck, met uiterst links Mandela Keita in een heel andere stemming), het secure keeperswerk van Jean Butez en het gebrek aan efficiëntie van de Leuvenaars zorgden voor een gevleide zege in het Stadion aan Den Dreef. Met deze overwinning zet de Great Old zijn ambities voor het bereiken van de Champions’ Play-offs kracht bij. Waarom is een team geleid door Marc Brys zo moeilijk te bekampen?", vroeg onze verslaggever zich toen al af.
**Een gele kaart in drie wedstrijden is ver onder het langjaarlijkse gemiddelde van de Great Old. Enkel Michel-Ange Balikwisha werd tot heden geboekt. Tegenstander OHL torst al het gewicht van negen publieke waarschuwingen, waarvan een voor Joren Dom.
**Het Bosuilstadion wordt in orde gebracht voor de Europese primeur voor de Great Old. Volgende week dinsdag staat de eerste van twee plaatsingswedstrijden in de Champions League op het programma. AEK Athene won de wedstrijd in het Stadion Maksimir met 1-2 van Dinamo Zagreb.
**Kalender Croky Cup: de 16 teams van de Jupiler Pro League openen hun jacht op de Croky Cup vanaf het weekeinde van 8-10 september 2023. Het verdere verloop werd als volgt in de kalender ingeschreven: 31 oktober-2 november 2023 (zestiende finales), 5-7 december 2023 (achtste finales), 23-25 januari 2024 (kwartfinales), 6-8 februari 2024 (halve finales - heen), 27-29 februari 2024 (halve finales - terug), 9 mei (finale).
**Vanaf 11 augustus wordt in het Bosuilstadion drank geserveerd in herbruikbare bekers met statiegeld. Lege bekers worden bij inlevering aan de bar terugbetaald op de bankkaart waarmee de consumptie werd betaald. Bekers inwisselen kan aan elk verkooppunt in het stadion.
 
  
HOME