Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 7 - KVC Westerlo-Royal Antwerp FC
Stadion Het Kuipje - vrijdag 15 september 2023 - 20:45 u.
(12/09/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Lothar D'Hondt, Romain Devillers, Nico Claes, Anthony Letellier

De kern: terwijl spelers, technische staf, clubdirectie en -medewerkers samen met de fans afgelopen dinsdag nog konden (na)genieten van de exploten van 'Den Dubbel', staat volgende vrijdag al de zevende speeldag op het programma. Door de interlandbreak had Toby Alderweireld tijd om als gastcommentator aan de slag te gaan en zijn schouder verder te laten helen. Of de aanvoerder net als Ritchie De Laet al competitieklaar zijn voor de komende opdracht, blijft momenteel gissen. Maakte Soumaüla Coulibaly zijn grote debuut in rood-wit shirt tijdens de eerste van twee geslaagde kwalificatiewedstrijden voor de U.C.L., Owen Wijndal (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) is kanshebber om nu vrijdag voor het eerst aan de aftrap te staan als Antwerpspeler op het niveau van de Jupiler Pro League. Het is inmiddels helemaal duidelijk: Birger Verstraete maakte zijn laatste minuten in dienst van de Great Old in de verloren wedstrijd tegen het Turkse İstanbul Başakşehir F.K. Hij vertrok de afgelopen dagen richting Griekenland om er na de leenbeurt bij YRKV Mechelen de carrière verder te zetten bij Aris Thessaloniki. Arthur Vermeeren is na een uitstap met de nationale u21 opnieuw geland op de Bosuil. Hij was een van de smaakmakers in het beloftenelftal van coach Gill Swerts, die onlangs de clubkleuren van Royal Antwerp FC ruilde voor een opdracht als bondscoach. Terwijl Björn Engels en Kobe Corbanie hun parcours verderzetten, staat Sam Vines pas aan het begin van diens genezingsproces.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Arthur Vermeeren, Anthony Valencia, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 3+2, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Toby Alderweireld (?), Kobe Corbanie, Björn Engels, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: KVC Westerlo heeft een reputatie van giant killer, dat moest de Great Old tijdens de bekercampagne 2021-2022 nog aan den lijve ondervinden. Ook vorig seizoen zag het er tijdens de laatste speeldag van het kalenderjaar 2021 lange tijd naar tijd dat de XI van Jonas De Roeck op ramkoers zaten. Sinan Bolat en maats liepen tot twee keer toe twee doelpunten uit, al zouden Vincent Janssen en Calvin Stengs uiteindelijk nog een puntje redden voor team Mark van Bommel. Michael Frey scoorde die kille decemberavond (voorlopig) zijn laatste doelpunt in rood-witte loondienst, al weet je maar nooit. Hoewel de allereerste onderlinge partij met competitiepunten als inzet al dateert van september 1997, telt deze wedstrijd slechts zestien onderlinge partijen met wisselend succes in het eigen Bosuilstadion. Het Kuipje van KVC Westerlo lijkt wel een oninneembare vesting voor de Ploeg van 't Stad. Slechts twee keer wisten de Reds er een puntje mee te pakken. Begin november 2012 bleef de score dubbelblank op het tweede niveau van het nationale voetbal: "Dennis van Wijk toonde zich tijdens de persbabbel een tevreden coach, al bevestigde hij de nood aan een superafwerker in uitvoering van de ambities van de club. Westel-coach Dauwen ventileerde zijn ontgoocheling, want zijn spitsen hadden enkele fraaie mogelijkheden onbenut gelaten...".
**De dirigenten van Lierse Kempenzonen waren wat blij met de loting van de zestiende finales van de Croky Cup. De club mag zich opmaken voor de komst van landskampioen en bekerwinnaar Royal Antwerp FC naar het Herman Vanderpoortenstadion. De wedstrijd wordt ingeschreven in de midweek 31 oktober-2 november. Het vervolg van de bekercampagne: 5-7 december 2023 (achtste finales), 23-25 januari 2024 (kwartfinales), 6-8 februari 2024 (halve finales - heen), 27-29 februari 2024 (halve finales - terug), 9 mei (finale).
**Na de twee gele kaarten van Boterberg in het Stade Jules Mariën, komt het clubtotaal op vijf en dat zijn er precies even veel dan de voorbije campagne. Ondanks de wat moeilijke start van het seizoen staat het clubtotaal bij KVC Westerlo op zes boekingen, of een gemiddelde van precies een per wedstrijd.
**Dit zijn de speeldata voor groep H: Royal Antwerp FC opent op 19 september het kampioenenbal op verplaatsing tegen CF Barcelona, voorwaar een stevige opdracht. De thuiswedstrijden tegen Shakhtar Donetsk FC (4 okt.) en FC Porto (25 okt.) volgen. De uitwedstrijden tegen FC Porto (7) en Shakhtar Donetsk FC (28) krijgen hun beloop in de maand november. CF Barcelona is tot slot op 12+1 december te gast in het Bosuilstadion op de zesde en Antwerps laatste speeldag van 2023.
 
  
HOME