Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 5 - Royal Antwerp FC-KAA Gent - UPDATE
Bosuilstadion - woensdag 27 september 2023 - 20:45 u.
(26/09/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Nicolas Laforge, Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen, Nathan Verboomen

De kern: na een schermutseling in de zestien van RWDM kreeg Soumaüla Coulibaly bijstand van de wonderspons, maar moest zich even later toch laten vervangen. Of hij voldoende hersteld is om woensdag zijn plaats centraal in defensie op te pakken, is momenteel nog niet geweten. Clubopgeleide Zeno Van den Bosch is mogelijk de vervanger. Voor het overige zijn er geen ontwikkelingen in de blessureboeg. Kobe Corbanie en Björn Engels wisselen binnen- en buitentraining af. Sam Vines en Jacob Ondrejka revalideren o.l.v. de medische staf, al maakt Jacob Ondrejka een deel van zijn herstelprogramma in zijn thuisland Zweden. Van een plotse verdwijntruc zoals door een bepaald online platform werd gesuggereerd, is uiteraard geen sprake. Het ongelukkige resultaat van de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen RWDM, waarbij vooral oud-RAFC-doelman Defourny behoeder was van een resultaat voor de fusieclub, had geen gevolgen voor het gele kaartentotaal van de rood-witte kern en dus hoeft de technische staf (nog) geen rekening te houden met eventuele schorsingen.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Arthur Vermeeren, Anthony Valencia, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 5+0, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Kobe Corbanie, Soumaüla Coulibaly (?), Björn Engels, Jacob Ondrejka, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: KAA Gent lijkt de flair en de resultaten van haar kampioensjaar te hebben hervonden de voorbije weken en dat terwijl ze zich ook nog plaatsten voor de poules van de Conference League. De afgelopen seizoenen waren evenwel bijzonder lucratief voor de Bosuilen in confrontatie met de Buffalo's. Het verschil in doelpuntenaantal nooit echt groot, is het toch al terugkeren naar september 2018 voor het laatste puntengewin van de bezoekers in het Bosuilstadion. "Sambou Yatabaré, die samen met Aurélio Ulineia Buta steeds de vrijheid van de rechterflank opzocht, kwam met zijn doelpoging uit in het zijnet. Jelle Van Damme trof zowaar bijna raak. Kalinic had er werk mee. Beste kans voor de bezoekers viel in de omschakeling nog diepe spits Awoniyi voor de voeten. Hij knalde pal op Sinan Bolat die tijdig de schietbaan had verkleind. De rood-witte fans hoopten samen met Patje Goots op nog een ultieme overwinning, maar ook in bijna vijf extra minuten kwam de winning-goal er niet meer...", vertrokken de bezoekers met de halve opbrengst. Eerder datzelfde kalenderjaar bleef de score ook al na de winterstop steken op remise. Stallone Limbombe (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) veegde nog tijdens de eerste helft het doelpunt van Yaremchuk van de tabellen voor een 1-1 eindresultaat. De laatste overtuigende zege van KAA Gent in Deurne-Noord dateert al van januari 2003. Had de Great Old in de heenwedstrijd in het Ottenstadion nog een punt kunnen meepakken, in de terugwedstrijd werden ze ongenadig van het eigen terrein geblazen. Omar Mussa gaf hoop met een vroege treffer, maar eens op temperatuur sloegen Machété, Van Hoyweghen, Kraouche en S. Ribus ongenadig terug. Er volgde later datzelfde kalenderjaar nog een (kleine) nederlaag in het eigen Bosuilstadion voor de heropstanding van de Ploeg van 't Stad in 2017. Afgelopen seizoen bezorgden Michel-Ange Balikwisha en Vincent Janssen de achterban met elk een doelpunt en een clean sheet van Jean Butez een mooi nieuwjaarsgeschenk na een wel hele korte eindejaarsbreak. Pieter Gerkens was afgelopen zomer eindecontract op de Bosuil en maakte de overstap naar de Ghelamco Arena. Iemand om in 't oog te houden!
**Jammer, maar helaas Vincent Janssen kon geen van beide terechte strafschoppen benutten tegen Théo Defourny, zijn totaal blijft op vijf treffers en moet inmiddels Aboubakary Koita na diens hattrick tegen vice-kampioen KRC Genk voor laten gaan met een totaal van zes. KAA Gent rekent o.a. op clubtopschutter Hugo Cuypers (3).
**Zaterdag bleef ook het opschrijfboekje van Smet, uitzondering gemaakt voor een gele prent voor de bezoekers, maagdelijk blank. De rood-witte technische staf hoeft momenteel slechts rekening te houden met een clubtotaal van vijf, waarbij de twee boekingen van Arthur Vermeeren in het oog springen. KAA Gent totaliseert nu al elf publieke waarschuwingen en twee rode kaarten. Orban werd afgelopen weekeinde uitgesloten, maar zal wel nog speelgerechtigd zijn voor de inhaalwedstrijd.
**De dirigenten van Lierse Kempenzonen waren wat blij met de loting van de zestiende finales van de Croky Cup. De club mag zich opmaken voor de komst van landskampioen en bekerwinnaar Royal Antwerp FC naar het Herman Vanderpoortenstadion. De wedstrijd werd op vraag van de lokale overheid ingeschreven op de kalender op 1 november met aftrap om 15:45u. en dus "voor donker thuis"? Het vervolg van de bekercampagne: 5-7 december 2023 (achtste finales), 23-25 januari 2024 (kwartfinales), 6-8 februari 2024 (halve finales - heen), 27-29 februari 2024 (halve finales - terug), 9 mei (finale).
**De Young Reds trokken afgelopen weekeinde hoopvol naar het Stade du Pays de Charleroi, Dieter Vanhees nette nog wel de aansluitingstreffer, maar de XI van Faris Haroun moesten puntenloos huiswaarts.
**De kennismaking met Europa zit er inmiddels op, volgen nu de thuiswedstrijden tegen Shakhtar Donetsk FC (4 okt.) en FC Porto (25 okt.). De uitwedstrijden tegen FC Porto (7) en Shakhtar Donetsk FC (28) krijgen hun beloop in de maand november. CF Barcelona is tot slot op 12+1 december te gast in het Bosuilstadion op de zesde en Antwerps laatste speeldag van 2023.
 
  
HOME