Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 9 - YRKV Mechelen-Royal Antwerp FC
Afas Stadion Achter de Kazerne - zaterdag 30 september 2023 - 20:45u.
(29/09/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Jan Boterberg, Kevin Dhondt, Michele Seeldraeyers, Arne De Beuckelaer

De kern: hoewel scheidsrechter Laforge er nauwelijks in slaagde een overtreding van KAA Gent vast te stellen, viel er, naar we momenteel weten, geen fysieke schade na de midweek inhaalwedstrijd. De schade in de rangschikking viel al bij al nog mee: behoud van de vijfde plaats met vijf punten achterstand op de koploper. Kobe Corbanie kon eerder deze week aansluiten bij de hoofdmacht van coach Mark van Bommel. Ook de jonge middenvelders Mamane Amadou Sabo en Mahamadou Doumbia maken geregeld de sprong tussen de Young Reds, waar ze volgens leeftijd nog volop toe kunnen behoren, en de A-kern. Beide jonge spelers zijn vanaf dit weekeinde selecteerbaar en speelgerechtigd. Hoewel onlangs vertrokken, hoopt Birger Verstraete (samen met alle fans van de Great Old) dat zijn maatje Björn Engels spoedig opnieuw aan spelen toekomt. Sam Vines en Jacob Ondrejka hebben nog een eindweegs te gaan, terwijl ook Ritchie De Laet met knieproblemen in behandeling is bij de medische staf van de club. De pers meldde dat Royal Antwerp FC ook na drie gele kaarten van Laforge de fairste ploeg is van de Jupiler Pro League.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Arthur Vermeeren, Anthony Valencia, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 5+3, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Kobe Corbanie, Soumaüla Coulibaly (?), Björn Engels, Jacob Ondrejka, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: coach Mark van Bommel verheugt zich op een nieuwe confrontatie met het YRKV Mechelen van coach Steven Defour, ook hij schreef een (heel klein) stukje mee aan een verhaal in rood en wit. Deed een lokale krant nu de nodige moeite het verleden van Geoffry Hairemans te herschrijven? Geoffke Deurne-Noord zal in lengte van dagen geassocieerd worden met die wonderbaarlijke penalty tegen Lommel United die de loop van de geschiedenis van de Bosuilclub veranderd heeft. Het vorige seizoen ontmoetten beide clubs zich eerst in het Afas Stadion Achter de Kazerne, vervolgens in het Bosuilstadion om een apotheose te beleven in het Koning Boudewijnstadion tijdens de bekerfinale. Aan het begin van dit seizoen stonden beide clubs opnieuw tegenover elkaar met inzet van de Supercup.
Bleven de Bosuilen in de recente uitgaves telkens aan de winst en liep het verschil in score al eens op, tijdens de edities van oktober 2019, januari 2021 en juli 2021 in het AFAS Stadion Achter de Kazerne hielden de rood-gelen telkens de punten thuis. "YRKV Mechelen stormde naar voren, maar liep met Storm in de buitenspel val. Even later was het wel bijna raak. Alireza Safarbeiranvand wierp lijf en leden in de strijd om Hairemans het scoren te beletten. Het was slechts uitgesteld. KaVe pikte diep op het terrein balverlies op, aarzelde niet om via Van Damme en Engvall Schoofs te vinden die de bal listig onder de Antwerpdoelman doorstak. Even later was het al opnieuw goed raak. Een collectieve combinatie werd listig door Hairemans centraal tegen het touwwerk gedevieerd.", en zo ging dat nog een tijdje door die eerste speeldag in het nieuwe kalenderjaar 2021
**KAA Gent maakte combineren in de buurt van de eigen zestien bijzonder lastig, scoren zelfs onmogelijk zoveel voeten, benen en lichamen liepen er in de weg van de rood-witte bedoelingen. Vincent Janssen blijft clubtopschutter met vijf treffers. ob Schoofs is clubtopschutter bij de tegenstander.
**Het gele kaartentotaal van acht gespreid over de de rood-witte kern blijft ook na de drie boekingen van Laforge laag en dus hoeft de technische staf (nog) geen rekening te houden met eventuele schorsingen. YRKV Mechelen totaliseert momenteel twaalf publieke waarschuwingen of een gemiddelde van anderhalf per wedstrijd.
**De dirigenten van Lierse Kempenzonen waren wat blij met de loting van de zestiende finales van de Croky Cup. De club mag zich opmaken voor de komst van landskampioen en bekerwinnaar Royal Antwerp FC naar het Herman Vanderpoortenstadion. De wedstrijd werd op vraag van de lokale overheid ingeschreven op de kalender op 1 november met aftrap om 15:45u. en dus "voor donker thuis"? Het vervolg van de bekercampagne: 5-7 december 2023 (achtste finales), 23-25 januari 2024 (kwartfinales), 6-8 februari 2024 (halve finales - heen), 27-29 februari 2024 (halve finales - terug), 9 mei (finale).
**De Young Reds kwamen terug uit Charleroi zonder punten en kijken dit weekeinde KAA Gent B in de ogen in het Herman Vanderpoortenstadion. Of Kobe Corbanie nu al zijn heroptreden viert, is momenteel nog niet geweten.
**De eerste kennismaking met Europa zit er inmiddels op, volgen nu de thuiswedstrijden tegen Shakhtar Donetsk FC (4 okt.) en FC Porto (25 okt.). De uitwedstrijden tegen FC Porto (7) en Shakhtar Donetsk FC (28) krijgen hun beloop in de maand november. CF Barcelona is tot slot op 12+1 december te gast in het Bosuilstadion op de zesde en Antwerps laatste speeldag van 2023. De club maakte zopas bekend dat het stadion uitverkocht zal zijn voor de komst van Yehor Nazaryna (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) en Shakhtar Donetsk FC.
 
  
HOME