Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 10 - Royal Antwerp FC-KAS Eupen
Bosuilstadion - zondag 8 oktober 2023 - 16:00u.
(06/10/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Bram Van Driessche, Quentin Lesceux, Matthias Massa, Michiel Allaerts

De kern: Björn Engels en Kobe Corbanie hebben aansluiting gevonden bij de trainingen van team Mark van Bommel. Ritchie De Laet (knie), Jacob Ondrejka en Sam Vines werken verder aan hun revalidatie. Royal Antwerp FC is bij de eerste opmaak van de statistieken van het seizoen 2023-2024 de meest sportieve club van de Jupiler Pro League met een totaal van slechts negen gele kaarten. Vincent Janssen was de enige van de 22 spelers die vorige speeldag in het Afas Stadion Achter de Kazerne geboekt werd door Boterberg, directe vrees voor schorsingen is er voorlopig evenwel nog niet.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Arthur Vermeeren, Anthony Valencia, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 8+1, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Ritchie De Laet, Jacob Ondrejka, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:

**Het verleden: er waren eens... veel bittere tranen in het Bosuilstadion die dertigste april 2016. KAS Eupen kwam op bezoek in Deurne-Noord en hield de XI van David Gevaert in bedwang. Het zou het laatste onderlinge duel worden op het niveau van de tweede nationale afdeling voetbal. Met enige vertraging bleek de club uit de Oostkantons immers op weg naar de Jupiler Pro League. Na nog een seizoen vagevuur in 1B meldde ook de Oudste Club van 't Land zich opnieuw op het allerhoogste echelon van het Belgische profvoetbal onder de bezielende leiding van Wim De Decker en het aanvoerderschap van Faris Haroun. De 2-0 ruststand na doelpunten van Faris Haroun en Stallone Limbombe werd simpelweg ook de eindscore en dus moest KAS Eupen al een eerste keer puntenloos huiswaarts. Op een uitzondering na aan het begin van het seizoen 2020-2021 het begin van een ononderbroken traditie. Die 20e september 2020 zagen 4.000 rood-witte fans hoe Junior Pius in vijftien minuten tijd de opgelopen achterstand goed wist te maken. "Toen ontwaakte de Bosuilreus. Met het inbrengen van jonkies Manuel Benson en Bruny Nsimba trok de thuisploeg alle offensieve registers open. Twee pogingen van de winger werden verijdeld door de Eupense goalie. Een tsunami aan corners viel de thuisclub ten deel. Rond het uur verstuurde kapitein Faris Haroun een hoge voorzet richting kleine backlijn. Abdouleye Seck won het duel met de keeper. Junior Pius kon de bal met een header in doel verlengen. De gastheren geloofden opnieuw in hun winstkansen. Dankzij het maken van vele overtredingen ten koste van liefst vijf (!) bijkomende gele kaarten konden de Panda's nog even standhouden", tot Junior Pius na precies vijf kwart wedstrijd de gelijkmaker nette... Op een uitzondering na wisten de Reds telkens tenminste twee doelpunten te scoren. Staan Vincent Janssen & co klaar om de traditie verder te zetten?
**De toekomst: vanmiddag maakte bondscoach Tedesco de kern voor de komende interland(s) bekend. Mandela Keita (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) is voor het eerst opgeroepen als Rode Duivels en daar horen uiteraard felicitaties bij, maar eerst nog een job tegen KAS Eupen deze zondag!
**Ondanks een resem aan mogelijkheden, bleef de score in het Afas Stadion Achter de Kazerne steken op de beginstand. Met vijf treffers blijft Vincent Janssen clubtopschutter. Van de twaalf door KAS Eupen gescoorde doelpunten namen verdediger Yentl Van Genechten en aanvaller Regan Charles-Cook er elk twee voor hun rekening.
**Vincent Janssen liep de vorige speeldag als enige tegen een gele kaart van Boterberg aan en totaliseert inmiddels drie boekingen. Het clubtotaal staat inmiddels op negen en dus hoeft de technische staf (nog) geen rekening te houden met eventuele schorsingen. Bij KAS Eupen staat het clubtotaal op zestien.
**De Young Reds keken vorig weekeinde KAA Gent B in de ogen in het Herman Vanderpoortenstadion en voegden na treffers van Dieter Vanhees en Victor Udoh een driepunter toe aan hun totaal. Faris Haroun heeft zijn selectie met zorg voorbereid voor een bezoek aan het Stade Communal Du Tivoli van RAAL La Louvière.
**Na de interlandbreak mogen de Antwerpspelers en -fans zich stilaan opmaken voor de komst van FC Porto naar Deurne-Noord op 25 oktober. De uitwedstrijden tegen FC Porto (7) en Shakhtar Donetsk FC (28) krijgen hun beloop in de maand november. CF Barcelona is tot slot op 12+1 december te gast in het Bosuilstadion op de zesde en Antwerps laatste speeldag van 2023. De club maakte zopas bekend dat het stadion uitverkocht zal zijn voor de komst van Yehor Nazaryna (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) en Shakhtar Donetsk FC.
**De dirigenten van Lierse Kempenzonen waren wat blij met de loting van de zestiende finales van de Croky Cup. De club mag zich opmaken voor de komst van landskampioen en bekerwinnaar Royal Antwerp FC naar het Herman Vanderpoortenstadion. De wedstrijd werd op vraag van de lokale overheid ingeschreven op de kalender op 1 november met aftrap om 15:45u. en dus "voor donker thuis"? Het vervolg van de bekercampagne: 5-7 december 2023 (achtste finales), 23-25 januari 2024 (kwartfinales), 6-8 februari 2024 (halve finales - heen), 27-29 februari 2024 (halve finales - terug), 9 mei (finale).
 
  
HOME