Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 11 - Sporting du Pays de Charleroi-Royal Antwerp FC - UPDATE
Stade du Pays de Charleroi - zaterdag 21 oktober 2023 - 20:45u.
(20/10/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Wesli De Cremer, Jo De Weirdt, Michele Seeldraeyers, Quentin Pirard

De kern: na enkele deugddoende rustdagen, begon de kern afgelopen maandag aan de voorbereiding op de elfde speeldag van de lopende competitie. Na de terugkeer van de kersverse A-internationals Mandela Keita en Arthur Vermeeren, richten alle blikken, op uitzondering van de langdurige geblesseerden Jacob Ondrejka en Sam Vines, zich op de moeilijke opdracht van komende zaterdag. Kobe Corbanie, vorig weekeinde voor het eerst na het blessure op het veld bij de Young Reds, en Björn Engels sloten eerder al aan bij de trainingen van de a-kern. Geruchten willen dat ook Ritchie De Laet de oefenstof goed verteerd. Of hij nu al competitiefit is, moet nog blijken. Vier doelpunten en geen gele of rode kaart(en) tijdens de vorige speeldag en dus heeft team Mark van Bommel nog geen omkijken naar de rubriek schorsingen.

De (19) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Arthur Vermeeren, Anthony Valencia, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 9+0, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Jacob Ondrejka, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:

**Het verleden: erg wisselvallige resultaten tegen de trots van Mambour de afgelopen zes seizoenen. De Sportingers kwamen in dat eerste seizoen na de promotie fors winnen op de Bosuil, maar moesten in eigen huis ondanks een dubbele uitsluiting van Lawrence Visser lastens R.A.F.C. de halve buit laten aan de Great Old. De bij de rood-witte achterban ook wel bekende Cristian Benavente veegde de voorsprong van de bezoekers na doelpunt van Obbi Oulare in de eerste helft van de tabellen. Zes maanden later en onder leiding van... Lawrence Visser (!) deed Royal Antwerp FC dank zij een prachtgoal van Sambou Yatabaré nog beter en kwam met de volle buit terug naar huis. De navolgende twee seizoenen bleven beide clubs min of meer baas in het eigen stadion om in augustus 2021 in een slechts gedeeltelijk bezet Stade du Pays de Charleroi op remise uit te komen. Viktor Fischer bracht de Reds op winst, Zaroury stelde na de rust gelijk. "Vestimentair zorgde de Great Old voor een nieuwigheid. Terwijl de knalwitte uitrustingen over het groene gras evolueerden, ontplooide doelman Jean Butez zijn activiteiten in een stevig rode uitrusting. (./.) In de nasleep van een nieuwe lokale corner van Kayembe, knalde Zaroury hoog over de muit van Jean Butez. Aan de overkant was het plots wel goed raak. Een uitgesponnen bezoekende combinatie met Aurélio Ulineia Buta, Benson Manuel, Pieter Gerkens, Abdoulaye Seck en Ritchie De Laet, die met Benson Manuel de rechterkant vond en vervolgens Yusuf aan het lopen zette voor een puntgave voorzet. De keiharde schicht van Viktor Fischer (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) ging via het lichaam van Koffi en de dwarslat op het scorebord", aldus ons verslag. Won Royal Antwerp FC op haar beurt de terugwedstrijd, vorig seizoen bleven de Karolo's twee keer baas in de score met telkens een doelpunt verschil.
**Geen brilscore op de tiende speeldag. KAS Eupen ging ondanks bezoekende voorsprong vlotjes over de knie bij Arthur Vermeeren, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja en voeg daar tussendoor nog een owngoal aan toe. Vincent Janssen blijft clubtopschutter en bezet een gedeelde vierde plaats in de seizoenstabel. Arbnor Muja totaliseert inmiddels drie treffers en deelt momenteel de twaalfde plaats. Hij zorgde ook voor de eerste CL-goal ooit van Royal Antwerp FC.
**Het werd een blanco gele kaartrekening tegen KAS Eupen. Het clubtotaal blijft daarmee op negen. Met twintig boekingen en drie spelers op een totaal van drie kaarten, moet tegenstander Sporting du Pays de Charleroi zich stilaan beginnen verweren tegen een reputatie.
**De Young Reds bouwen stilaan aan een thuisreputatie in het Herman Vanderpoortenstadion. Behoudens vergissing was Dieter Vanhees voor het eerst aanvoerder van zijn ploeg en zorgde met zijn vierde treffer van het seizoen voor vroege voorsprong. Salomon Nirisarike en zijn ploegmaats van KVK Tienen mochten uiteindelijk met een puntendeling huiswaarts.
**De interlandbreak is achter de rug en de rood-witte fans kijken nu al reikhalzend uit naar de komst van FC Porto naar het Bosuilstadion. Het worden drukke weken voor de technische staf, de kern en de achterban, met twee terugwedstrijden in november tegen FC Porto (7) en Shakhtar Donetsk FC (28). CF Barcelona wordt in Deurne-Noord verwacht op 12+1 december voor de zesde speeldag.
**De dirigenten van Lierse Kempenzonen waren wat blij met de loting van de zestiende finales van de Croky Cup. De club mag zich opmaken voor de komst van landskampioen en bekerwinnaar Royal Antwerp FC naar het Herman Vanderpoortenstadion. De wedstrijd werd op vraag van de lokale overheid ingeschreven op de kalender op 1 november met aftrap om 15:45u. en dus "voor donker thuis"? Het vervolg van de bekercampagne: 5-7 december 2023 (achtste finales), 23-25 januari 2024 (kwartfinales), 6-8 februari 2024 (halve finales - heen), 27-29 februari 2024 (halve finales - terug), 9 mei (finale).
 
  
HOME