Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 12 - Club Brugge KV-Royal Antwerp FC - UPDATE
Jan Breydelstadion - zondag 29 oktober 2023 - 14:30u.
(27/10/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Bram Van Driessche, Yves De Neve, Quentin Lesceux, Nathan Verboomen.

De kern: de midweekopdracht verteerd, begon de kern onmiddellijk aan de voorbereiding van de twaalfde speeldag. Momenteel is er nog geen nieuws betreffende de blessure van Anthony Valencia, maar hij is niet beschikbaar voor zijn technische staf. Mandela Keita ontbrak afgelopen woensdag en zal vermoedelijk ook deze zondag zijn voetbalplunje niet aantrekken. Na een maand blessureleed kon Ritchie De Laet zijn plaats op rechtsachter deze woensdag opnieuw innemen, tot diens vervanging nam Jelle Bataille op linksback over. Helemaal hersteld en bij de wedstrijdkern: Bjrn Engels! We hebben zo'n vermoeden dat hijzelf daar alleszins heel blij mee was. Na proefdraaien bij de Young Reds behoorde ook Kobe Corbanie afgelopen woensdag bij de wedstrijdkern. Ook al kloeg Arbnor Muja van een pijntje, Mandela Keita, Jacob Ondrejka en Sam Vines zijn op dit ogenblik samen met de ongelukkige Anthony Valencia de enigen onder medische begeleiding. Coach Mark van Bommel mag zondag ondanks het schijnmaneuver van De Cremer, zijn taken uitvoeren vanuit de dug-out van het Jan Breydelstadion.

De (19) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumala Coulibaly, Arthur Vermeeren, Kobe Corbanie, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 9+2, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Mandela Keita, Jacob Ondrejka, Anthony Valencia, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:

**Het verleden: Royal Antwerp FC was na de promotie naar de Jupiler Pro League voor het eerst te gast in het Jan Breydelstadion. De wedstrijd werd afgetrapt om 14:30u., het begin van een traditie. De Great Old moest een kleine nederlaag incasseren en meer dan een handvol gele kaarten. Ook dat zou een constante blijken: "De bezoekers hadden de aftrap en zorgden meteen ook voor het eerste gevaar via Alexander Corryn na samenspel met Geoffry Hairemans. Horvath keerde en zo kon Club aan de bak om de rood-witte organisatie op degelijkheid te testen. Dennis ontsnapte even aan de aandacht van Moustapha Sall, maar knalde nogal onbesuisd in het zijnet. In een duel ging Alexander Corryn even neer met een bloedende lip en werd prompt met geel weggestuurd. De rekening van Visser zou net als in Gent alweer oplopen tot vijf voor de bezoekers!", aldus ons verslag die 22e oktober 2017. De eerste lentedag van 2021 kwamen Ritchie De Laet & co. met de volle buit terug, zeggen en schrijven. Nauwelijks afgetrapt of DLZ7 (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) ontsnapte in de lengteas en: "Een studieronde van een kleine 10 minuten bleek echter dichter bij de waarheid te liggen. Dan trapte een secure Ortwin De Wolf een risicovolle uittrap richting Brugs middenveld. Alle thuisspelers keken verbaasd toe hoe de bal ongehinderd tot bij Didier Lamkel Ze ritste. De Kameroener kwam oog in oog met Mignolet en liet de Belgische international geen schijn van een kans." Nog voor de rust stond Lior Refaelov achter de stip voor een bevrijdende dubbele voorsprong. In november 2022 kwam de Great Old nog een keer tijdens de reguliere competitie terug met de halve buit nadat een dubbele achterstand werd weggepoetst door Michael Frey en Vincent Janssen. In de terugwedstrijd ging het er zelfs nog spectaculairder aan toe!
**Met grote dank aan VAR en scheidsrechter bleven de punten in het Stade du Pays de Charleroi. De doelpunten van Jurgen Ekkelenkamp en de eersteling van George Ilenikhena waren niet voldoende om de van de cadeau-strafschoppen van de wedstrijdleiding te herstellen. Vincent Janssen blijft clubtopschutter met vijf treffers, twee meer dan Arbnor Muja.
**Na twee late gele kaarten waarvan n voor Michel-Ange Balikwisha na een ingebeelde strafschop van De Cremer, komt het clubtotaal op elf. Dat zijn er voor het eerst minder dan tegenstander Club Brugge KV, dat nu rekening moet houden met vijftien publieke waarschuwingen, bovenop twee rode kaarten.
**De Young Reds ontvangen nu zondag in het Herman Vanderpoortenstadion (Lier) fusieclub KSC Lokeren-Temse met aftrap om 14:30u. Supporters welkom!
**Binnen tien dagen reizen technische staf en spelersgroep naar Portugal om er op 7 november in de terugwedstrijd FC Porto te bekampen. Volgen vervolgens nog Shakhtar Donetsk FC op 28 november en CF Barcelona wordt in Deurne-Noord verwacht op 12+1 december voor de zesde speeldag.
**De dirigenten van Lierse Kempenzonen waren wat blij met de loting van de zestiende finales van de Croky Cup. De club mag zich opmaken voor de komst van landskampioen en bekerwinnaar Royal Antwerp FC naar het Herman Vanderpoortenstadion. De wedstrijd werd op vraag van de lokale overheid ingeschreven op de kalender op 1 november met aftrap om 15:45u. en dus "voor donker thuis"? Het vervolg van de bekercampagne: 5-7 december 2023 (achtste finales), 23-25 januari 2024 (kwartfinales), 6-8 februari 2024 (halve finales - heen), 27-29 februari 2024 (halve finales - terug), 9 mei (finale).
 
  
HOME