Croky Cup - zestiende finales - Lierse Kempenzonen-Royal Antwerp FC
Herman Vanderpoortenstadion - woensdag 1 november 2023 - 15:45u.
(31/10/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechters: Laurent Willems, Dirk Gilon, Gianni Seeldraeyers

De kern: Jelle Bataille moest zich afgelopen zondag even na het uur laten vervangen, maar is inmiddels al flink gerecupereerd. Erger, veel erger is het gesteld met Anthony Valencia. Hij liep in de slotfase na een onbestrafte overtreding in de zestien een beenbreuk op. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid dit jaar niet meer in actie komen. Sam Vines staat op een zucht van volledige genezing. Vorig seizoen rond deze periode werd hij getroffen door een breuk in de enkel die hem maandenlang van het oefenveld hield. Jacob Ondrejka moet nog geduld oefenen, al hoopt hij zelf eerstdaags de buitentraining te hervatten. Het is momenteel nog niet geweten of Mandela Keita al opnieuw beschikbaar is voor team Mark van Bommel.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): worden toegevoegd na de dinsdagtraining

Facts & figures: gele kaarten spelers BvB >> 0, gele dreiging BvB >> niemand, geelgeschorst BvB >> niemand, rode kaarten BvB >> (0), roodgeschorst BvB >> niemand, dokterscabinet >> Mandela Keita (?), Jacob Ondrejka, Anthony Valencia, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: het Herman Vanderpoortenstadion te Lier is bekend terrein voor de Young Reds. Zij spelen er immers hun thuiswedstrijden voor de nationale eerste amateurklasse. Hoewel het stadion mogelijk voor een aantal spelers niet helemaal onbekend terrein is, wordt dit de allereerste wedstrijd tussen Lierse Kempenzonen (na de fusie met KFC Oosterzonen) en Royal Antwerp FC. De allereerste onderlinge wedstrijd in Deurne-Noord dateert al van oktober 1917. Heer Van Den Bussche was in januari 1928 de allereerste scheidsrechter die aangeduid was voor een thuiswedstrijd van Liersche SK en Royal Antwerp FC. Désiré Bastin stelde na de rust wel nog gelijk, de thuisploeg zou uiteindelijk nog twee keer scoren en de punten thuishouden. Michael Lallemand (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) was begin december 2016 de allerlaatste Antwerpspeler die in een onderlinge wedstrijd tussen beide clubs in extremis een doelpunt wist aan te tekenen om uit te komen op remise.
**Recent: Lierse Kempenzonen won afgelopen weekeinde in de Challenger Pro League tegen Jong Genk. Op uitzondering van de verdediging, stond er in elke linie een oud-speler van Royal Antwerp FC met J. Teunckens in doel, M. Tarfi rechts op het middenveld, O. Oulare vormde duo met E. Ocansey (ex-KAS Eupen en KVK) en zorgde voor een van de drie L.K.-goals.
**Niet alleen de a-kern is getroffen door een aantal (langdurig) geblesseerden, ook coach Faris Haroun van de Young Reds moet rekening houden met de onbeschikbaarheid van Milan Smits en Marko Mitrovic.
 
  
HOME