Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 13 - KV-Royal Antwerp FC-KRC Genk - UPDATE
Bosuilstadion - zaterdag 4 november 2023 - 20:45u.
(03/11/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Lothar D'Hondt, Romain Devillers, Nico Claes, Brent Staessens

De kern: de medische staf had de afgelopen dagen en weken de handen vol. Zo kwamen Jelle Bataille en Björn Engels hun ploegmaats Mandela Keita, Jacob Ondrejka, Anthony Valencia en Sam Vines in de blessureboeg vervoegen. Het verdict voor Anthony Valancia was keihard: tijdens de onbestrafte fout in de zestien tegen Porto FC liep hij een beenbreuk op en staat voor een maandenlange revalidatie. Wel helemaal terug: Ritchie De Laet kon tijdens de midweekopdracht in het Herman Vanderpoortenstadion voluit aan de slag op linksachter, terwijl Kobe Corbanie een opgemerkte prestatie leverde als rechtsback. Royal Antwerp FC beëindigde de wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen met drie clubopgeleide jongeren in de ploeg: naast vaste waarde Arthur Vermeeren en de herstelde Kobe Corbanie, sprokkelde ook Milo Horemans wedstrijdminuten in de hoofdmacht van Mark van Bommel tijdens een opgemerkte invalbeurt. Ook Senne Lammens liep voor het eerst in de basis. Hoewel Oulare zijn stinkende best deed, werd hij enkel geklopt op strafschop. Net als tegen Porto FC was Michel-Ange Balikwisha tijdens de twaalfde speeldag de meest bestrafte speler van de Reds. Hij totaliseert net als Vincent Janssen nu twee gele kaarten. Van bescherming van de aanvallers gesproken!

De (19) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Zeno Van den Bosch, Soumaüla Coulibaly, Arthur Vermeeren, Kobe Corbanie, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 11+1, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Jelle Bataille, Björn Engels, Mandela Keita, Jacob Ondrejka, Anthony Valencia, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: na de fusie tussen THOR Waterschei en KFC Winterslag begon KRC Genk in nieuwe blauw-witte clubkleuren aan een aanvankelijk moeilijk parcours in 's lands hoogste klasse, maar groeide in geen tijd uit tot een club met een reputatie en een mooi palmares. Die eerste seizoenen in het Bosuilstadion verliepen op een enkele uitzondering (augustus 2002) na in het voordeel van de Great Old. Pas in februari 2020 volstond een Genks owndoelpunt voor een eerste draw sinds de promotie van de Reds naar de Jupiler Pro League in 2017. Het daaropvolgende seizoen waren het Didier, Dieu en Dylan (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) die op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie 2021-2022 o.l.v. Lothar D'Hondt konden scoren voor een eerste thuiszege. Ondanks een tweeklapper van Onuachu eind september 2021 bleven de punten na doelpunten van Ritchie De Laet, Birger Verstraete, Koji Miyoshi en Michael Frey in Deurne-Noord. Het doelpunt van Vincent Janssen volstond niet tijdens de veertiende speeldag (1-3), maar werd gecompenseerd door de winst in Genk tijdens de terugwedstrijd van de reguliere campagne 2022-2023 met Gyrano Kerk aan 't kanon, de overwinning in eigen huis en de ultieme gelijkmaker van Toby Alderweireld in de Cegeka Arena tijdens de Champions P.O.
**George Ilenikhena had nauwelijks een minuut nodig om ook in Brugge de gelijkmaker te netten, weer volstond het doelpunt echter niet voor puntengewin. Hij telt inmiddels twee competitietreffers en hij voegde er afgelopen midweek nog een eerste bekergoal aan toe. Vincent Janssen blijft clubtopschutter met vijf treffers, twee meer dan Arbnor Muja.
**Enkel Alhassan Yusuf Abdullahi kreeg aan de kant van Royal Antwerp FC de gele kaart te zien in het Jan Breydelstadion. Het clubtotaal komt daarmee op elf en dat is minder dan de helft van het aantal van KRC Genk (23), bij wie Munoz onder dreiging speelt.
**De Young Reds worden vrijdagavond verwacht aan de Lostraat met KSK Heist als tegenstander. Aftrap om 20:30u.
**Volgende week maandag reizen technische staf en spelersgroep naar Portugal om er op dinsdag 7 november met aftrap om 20:00u. in de terugwedstrijd FC Porto te bekampen. Volgen vervolgens nog Shakhtar Donetsk FC op 28 november, CF Barcelona wordt in Deurne-Noord verwacht op 12+1 december voor de zesde speeldag.
**Royal Antwerp FC kwalificeerde zich ten koste van Lierse Kempenzonen voor de achtste finale van de Croky Cup. Gilles Mbiye-Beya keek er mee op toe hoe de Great Old inmiddels in een thuiswedstrijd gekoppeld werd aan Sporting du Pays de Charleroi. Staf, spelersgroep en supporters bewaren geen beste herinneringen aan de wedstrijden tegen de Karolo's. Het vervolg van de bekercampagne: 23-25 januari 2024 (kwartfinales), 6-8 februari 2024 (halve finales - heen), 27-29 februari 2024 (halve finales - terug), 9 mei (finale).
 
  
HOME