Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 14 - Royal Antwerp FC-R Standard de Liege - UPDATE
Bosuilstadion - zaterdag 11 november 2023 - 16:00u.
(09/11/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Jonathan Lardot, Quentin Blaise, Florian Lemaire, Ken Vermeiren

De kern: amper geland in het Bosuilstadion na de midweekopdracht in het Estádio do Dragão, of de Reds rechtten de rug en spurtten richting oefenveld voor de voorbereiding van de altijd speciale wedstrijd tegen R Standard de Liège. Jean Butez en Toby Alderweireld reisden niet mee, maar sloten inmiddels wel opnieuw aan bij de hoofdmacht van team Mark van Bommel. Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Michel-Ange Balikwisha, George Ilenikhena en Gyrano Kerk werden voortijdig gewisseld, maar lijken fit voor een volgende opdracht. Opmerkelijk: ondanks zijn beenbreuk werkt Anthony Valencia net als Björn Engels, Mandela Keita en Jacob Ondrejka fluks aan zijn herstel. Geruchten willen dat Mandela Keita en Jacob Ondrejka op een zucht van genezing zouden staan. Sam Vines (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online) staat te popelen van ongeduld om wedstrijdminuten te maken. Ondanks de bijkomende gele kaarten van de vorige speeldag, hoeft de technische staf nog geen alternatieven te zoeken voor mogelijke geschorste spelers. Vincent Janssen bevestigde zich niet alleen als clubtopschutter, hij voert ook het lijstje aan van het aantal publieke waarschuwingen.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Sam Vines, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Arthur Vermeeren, Kobe Corbanie, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 12+3, gele dreiging JPL >> niemand, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Mandela Keita, Jacob Ondrejka, Anthony Valencia, Sam Vines.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: deze wedstrijd heeft een opmerkelijk verleden. Niet alleen stonden beide clubs een record aantal keren tegenover mekaar, ook het spelverloop, de resultaten en het aantal uitsluitingen ontwikkelden zich de afgelopen seizoenen zelden in het voordeel van de Reds. De allereerste onderlinge partij na de promotie in 2017 eindigde op een billijk gelijkspel, maar iedereen herinnert zich allicht de weinig flatterende evaluatie van de prestatie van de scheidsrechter door coach Laszlo Bölöni. Hij werd er later zwaar voor beboet! "Terwijl Laszlo Bölöni door de referee naar de tribune werd verwezen, kon ook centrale verdediger Mustapha Sall de wedstrijd niet op het veld beëindigen. De supportersharten gingen sneller slaan wanneer de ervaren coach zijn plekje innam in de sfeertribune en prompt door de prominente Antwerpsupporter Gino van een rood-witte shawl werd voorzien", aldus onze reporter Frank Nicola. Royal Antwerp FC was begin november 2020 na doelpunten van Lior Refaelov en Didier Lamkel Ze gaan winnen in het Stade Maurice Defrasne, de terugwedstrijd eindigde weliswaar gelijk, maar ook in ondertal voor de thuisploeg. "Slag om Deurne-Noord eindigde in remise", was alweer het eindresultaat begin oktober 2019, nadat Emond een dubbele voorsprong van het scorebord wist te trappen. "R Standard de Liège pleegde halve hold-up op de Bosuil", vatte onze verslaggever het gebeuren van begin november 2020 samen. Michael Frey trapte aan de boorden van de Maas de netten vijf keer stuk die achtste augustus 2021, maar moest met negen tegen twaalf incasseren na twee late tegentreffers in de terugwedstrijd o.l.v. Visser en de punten aan de tegenstander laten. Na treffers van Vincent Janssen, Arbnor Muja en een owngoal zaten de Reds, ondanks het tegendoelpunt in januari 2023 op rozen (zonder doornen) bij het afsluiten van de eerste spelperiode. Vincent Janssen voegde daar laat in de partij nog een vierde doelpunt aan toe. De Reds namen daarmee wraak voor het vernederende resultaat uit de heenwedstrijd.
**Doelpunten van Vincent Janssen en Michel-Ange Balikwisha zorgden in amper twaalf minuten voor een dubbele voorsprong. Michel-Ange Balikwisha voegde daar nog een tweede treffer aan toe zodat de late goals van KRC Genk in de eerste en tweede helft er niet meer toe deden. Vincent Janssen blijft clubtopschutter, Arbnor Muja en Michel-Ange Balikwisha zijn de runners-up met elk drie goals. De technische staf van R Standard de Liège rekent op Kawabe en Kanga om de netten op de Bosuil te laten trillen.
**Drie gele kaarten in de topper tegen KRC Genk brengen het clubtotaal inmiddels op vijftien en daarmee komt het gemiddelde toch al opnieuw uit op iets meer dan een boeking per wedstrijd. Tegenstander R Standard de Liège klokt momenteel af op 26 publieke waarschuwingen en telt twee spelers onder dreiging.
**De Young Reds haalden vorige vrijdag fors uit in de Lostraat en klopten KSK Heist met 2-4 na doelpunten van Victor Udoh, Milo Horemans, Mahamadou Doumbia en Glodi Mbuyi-Mbayo. Deze zondag zijn ze gastheer in het Herman Vanderpoortenstadion voor K. Sint-Eloois-Winkel Sport met aftrap om 14:30u.
**Op 28 november staat de (laatste) verplaatsing richting Hamburg van deze poule H op het programma met Shakhtar Donetsk FC als tegenstander. CF Barcelona wordt tot slot in Deurne-Noord verwacht op 12+1 december voor de zesde speeldag.
**De Great Old werd voor de achtste finale van de Croky Cup gekoppeld aan Sporting du Pays de Charleroi. Staf, spelersgroep en supporters noteerden alvast 6 december in de agenda voor de thuiswedstrijd met aftrap om 20:30u. Het vervolg van de bekercampagne: 23-25 januari 2024 (kwartfinales), 6-8 februari 2024 (halve finales - heen), 27-29 februari 2024 (halve finales - terug), 9 mei (finale).
 
  
HOME