Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 16 - Royal Antwerp FC-OHL - UPDATE
Bosuilstadion - zaterdag 2 december 2023 - 20:45u.
(01/12/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Brent Staessens, Rien Vanyzere, Nicolas Maszowez, Bert Put

De kern: team Mark van Bommel zag moeten puzzelen voor de komende Europese opdracht vanwege schorsingen allerhande. De technische staf hoeft daarmee momenteel op nationaal vlak nog geen rekening te houden, al staat er nu al een eerste speler op scherp. Jacob Ondrejka is aardig opgeschoten in zijn revalidatie zal mogelijk eerstdaags bij de groep aansluiten. Terwijl Anthony Valencia (foto: links naast M.-A. Balikwisha - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) o.l.v. de medische staf stevig strijd voert in de gym, lijken Sam Vines en Mandela Keita klaar voor een actieve rol, mogelijk ook al tijdens de komende opdrachten.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Sam Vines, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Jelle Bataille, Soumaüla Coulibaly, Arthur Vermeeren, Kobe Corbanie, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 18+2, gele dreiging JPL >> een speler, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Björn Engels, Jacob Ondrejka, Anthony Valencia.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: vorig seizoen stond deze affiche al in de kalender ingeschreven op de derde speeldag. In tegenstelling tot de huidige campagne, startte ook OH Leuven toen na de moeizaam verlopen campagne 2021-2022, uitstekend. De fusieclub prijkte samen met Royal Antwerp FC helemaal bovenaan de rangschikking met een volle zes op zes. Ze wonnen hun beide wedstrijden met dezelfde 2-0 cijfers tegen KV Kortrijk en promovendus KVC Westerlo. Royal Antwerp FC bleef aan de winst met duidelijke 4-2 cijfers, maar moest terugkeren uit achterstand, stond vervolgens op winst bij de rust, maar moest de fusieclub nog even naast zich dulden op het scorebord alvorens Michel-Ange Balikwisha (foto rechts naast Anthony Valencia - archief De ANTWERPSUPPORTER Online) met een tweeklapper de beslissing forceerde. "De match ging even op slot, al werd er beiderzijds niet op een inspanning gekeken. Opnieuw Put in een hoofdrol als hij de Antwerpcoach demonstratief de gele kaart voorstak! Vrije doorgang en doelpunt: na een snelle tiktak. Toby Alderweireld vond Ritchie De Laet, via Michael Frey leverde Koji Miyoshi een assist op maat af voor Mickey Balikwisha, die dit keer geen seconde aarzelde. De assistent-scheidsrechter stak er weliswaar bijna een vlag voor, maar de VAR corrigeerde tijdig. Gesteund door duizenden kelen, stoomde de Great Old nu door. Mickey Balikwisha onderstreepte zijn wedstrijd bijna met een tweede doelpunt, de staak stond in de weg. De corner van Radja Nainggolan was nauwelijks onderschept of de Reds meldden zich al opnieuw. Doelman Cojocaru kon het onheil dit keer nog voorkomen, maar tegen die droge knal in de boventent van Mickey Balikwisha stond hij na diens verbluffende dribbelnummer machteloos", aldus ons verslag. Eind augustus 2021 leek de Great Old op weg naar een vlotte zege met een dubbele voorsprong bij de kampwissel. OHL haalde, zeer tot ontgoocheling van coach Brian Priske Pedersen in de tweede periode de achterstand op. Drie doelpunten volstonden amper voor de driepunter eind november 2020, Martin Hongla Yma II trok na twee vroege rood-witte doelpunten de zege uiteindelijk over het laatste fluitsignaal van Wim Smet. Er staan overigens nog niet zo gek veel onderlinge wedstrijden op de Bosuil in het archief. Van de elf competitiewedstrijden gingen er twee verloren, vijf keer werd gelijkgespeeld en Royal Antwerp FC won vier keer in eigen huis, zij het dat de marge meestal niet erg breed was. Opmerkelijk: nog nooit speelden beide clubs op het hoogste vlak een onderlinge partij tijdens een van de nacompetities.
**Chidera Ejuke opende zijn rekening in rood-wit shirt in het Dayo Wasabi Stayen Stadium en bewees daarmee zijn groeiende vormcurve. Vincent Janssen (8) blijft de clubtopschutter en behoudt zijn vierde plaats in de topschutterslijst. Bij OHL rekenen de technische staf en achterban op hun huidige beste schutter Hamza Mendyl.
**Na de twee gele kaarten van Put komt het clubtotaal halverwege het seizoen op 20 of de helft van de veertig publieke waarschuwingen, met zes boekingen trekt Hamza Mendyl ook dit klassement bij zijn club.
**Na de nederlaag bij KFC Dessel Sport, ontvangen de Young Reds deze zondag 3 december om 14:30 de buren van RFC Cappellen. Nando Nöstlinger, Robbe Kil en Nico Lemaire zijn bekende gezichten bij de achterban van de Great Old.
**Op 12+1 december wordt tot slot van deze eerste Champions League campagne CF Barcelona in Deurne-Noord verwacht voor de zesde speeldag.
**De Great Old werd voor de achtste finale van de Croky Cup gekoppeld aan Sporting du Pays de Charleroi. Staf, spelersgroep en supporters noteerden alvast 6 december in de agenda voor de thuiswedstrijd met aftrap om 20:30u. Het vervolg van de bekercampagne: 23-25 januari 2024 (kwartfinales), 6-8 februari 2024 (halve finales - heen), 27-29 februari 2024 (halve finales - terug), 9 mei (finale).
 
  
HOME