Nationale 1A - Jupiler Pro League - speeldag 18 - Royal Antwerp FC-RSC Anderlecht
Bosuilstadion - zondag 17 december 2023 - 18:30u.
(15/12/2023)(Auteur: PeWe)(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online)
Scheidsrechter(s): Erik Lambrechts, Jo De Weirdt, Kevin Monteny, Matonga Simonini

De kern: tribune 2 mag dan een doorn in het oog zijn van vele buitenstaanders, de kern maakte woensdag een statement op de perfect onderhouden grasmat van de Bosuil. Jurgen Ekkelenkamp en Arbnor Muja bleven om disciplinaire redenen aan de kant, zij zijn opnieuw beschikbaar voor de nationale competitie. Ook gemerkt overigens dat het reglement geïnterpreteerd wordt naar de 'roem en faam' van de betrokken club? Eveneens afwezig afgelopen midweek: Michel-Ange Balikwisha. Of hij speelklaar is voor de komst van de recordkampioen, is momenteel niet geweten. Jelle Bataille, Ritchie De Laet en Mandela Keita hadden hun aandeel in de overwinning. Björn Engels, Jacob Ondrejka en Anthony Valencia houden hun werktempo aan o.l.v. de medische staf. Een speler blijft onder dreiging, maar de technische staf hoeft vooralsnog geen rekening te houden met nationale schorsingen.

De (20) namen van de selectie (in numerieke volgorde): Jean Butez, Ritchie De Laet, Owen Wijndal, Gyrano Kerk, Alhassan Yusuf Abdullahi, George Ilenikhena, Michel-Ange Balikwisha, Arbnor Muja, Vincent Janssen, Chidera Ejuke, Sam Vines, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Ortwin De Wolf, Mandela Keita, Zeno Van den Bosch, Soumaüla Coulibaly, Arthur Vermeeren, Kobe Corbanie, Senne Lammens.

Facts & figures: gele kaarten spelers JPL >> 20+1, gele dreiging JPL >> een speler, geelgeschorst JPL >> niemand, rode kaarten JPL >> 0, roodgeschorst JPL >> niemand, dokterscabinet >> Michel-Ange Balikwisha (?), Björn Engels, Jacob Ondrejka, Anthony Valencia.

Nieuwssprokkels Online:
**Het verleden: hoewel de recordkampioen doorheen het seizoen 2022-2023 strompelde, bleven de scores zowel tijdens de thuis- als uitwedstrijd steken op dubbele nul. Het was het eerste gelijkspel voor team Mark van Bommel in zestien wedstrijden. "Bengaals vuur net voor de aftrap vanuit de Antwerpse spionkop op Tribune 4. Was dat de voorbode voor een spetterende wedstrijd vol hete standjes voor beide doelen, verdedigd door twee doelmannen buiten categorie? Helaas, het werd een fletse match zonder veel doelrijpe kansen en dus bleef de beginscore ook na het eindsignaal nog op het reuzenscherm flikkeren. Zestienduizend toeschouwers zagen de meest prestigieuze club van het land met veel mazzel een punt en een clean sheet op het conto bijschrijven en dat vierden ze uitgebreid met hun supportersschare", leest de inleiding van ons wedstrijdverslag door de betreurde Frank Nicola. Ruim vijftienduizend dolenthousiaste Antwerpfans kirden van vreugde of bedelden om een matchworn van hun favoriete speler na afloop van de wedstrijd die zevende november 2021 (foto: archief De ANTWERPSUPPORTER Online). Alhassan Yusuf Abdullahi, woensdag nog betrokken bij de rood-witte goals, opende de score in de tweede helft. Michael Frey maakte tijdens de laatste tien minuten de klus af. Royal Antwerp FC begon in juli 2017 o.l.v. Laszlo Bölöni en Wim De Decker aan een nieuwe toekomst in de Jupiler Pro League. RSC Anderlecht was de eerste tegenstander. Met enig kunst- en vliegwerk werd ten koste van drie gele kaarten van Lardot de recordkampioen op remise gehouden. Na twee verliespartijen en tussendoor een doelpuntloos gelijkspel, kon Royal Antwerp FC dus in november 2021 de driepunter thuishouden tegen de paars-witte wedstrijdselectie met oud-spelers Wesley Hoedt in de basis en Lior Refaelov als luxe-invaller.
**De Reds waren goed bij schot tijdens deze laatste maand van het jaar 2023. Liefst negen doelpunten in de nationale competitie. Op Jan Breydel demonstreerden Jurgen Ekkelenkamp (4), Chidera Ejuke (2) en George 'G.I.' Ilenikhena (4) uitgebreid hun schutterskwaliteiten. Met acht treffers blijft Vincent Janssen clubtopschutter. In de nationale lijst prijkt zijn naam inmiddels op de zesde plaats. Met Dreyer en Dolberg heeft RSC Anderlecht twee gevaarlijke heerschappen in de kern, samen goed voor 21 doelpunten.
**De opvallende viering van diens doelpunt, kostte George 'G.I.' Ilenikhena de eerste en enige gele bestraffing voor de rood-witte selectie. Het clubtotaal komt daarmee op 21 publieke waarschuwingen of een gemiddelde van iets meer dan één per wedstrijd. Hoe kan het dat deze cijfers op het Europese toneel niet bevestigd werden? De recordkampioen werd tot heden 34 keer geboekt.
**De Young Reds van coach Faris Haroun hadden het goede ritme te pakken, maar liepen in Knokke tegen de nederlaag aan en moesten daarmee een plaatsje in de rangschikking toegeven. Nu zondag (aftrap 14:30) is het jonge elftal van OHL de tegenstander in het Herman Vanderpoortenstadion te Lier.
 
  
HOME